Κιθάρες 2002-2012 - Η Αγορά!

WilliamSats

Ενεργό μέλος
Πόντοι
338
2 κατάλογοι, Καμιά 30άρια κιθάρες, 16 εταιρίες και 10 χρόνια διαφορά μεταξύ τους.

Τι έχει γίνει μέσα σ'αυτά τα 10 χρόνια?

Άλλοι ανέβασαν λίγο τις τιμές, άλλοι πολύ, άλλοι -πάλι- πάρα πολύ και κάποιοι τις κατέβασαν. Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που έχουν κρατήσει τις τιμές τους στα ίδια επίπεδα με +/- $50.

Οι κατάλογοι είναι οι γνωστοί Guitar World Buyers Guide και η παρακάτω λίστα είναι κάποια επιλεγμένα δείγματα (δεν γινόταν να τα βάλω όλα).

Η πρώτη τιμή είναι του 2002 και η δεύτερη του 2012.

AXL - Περίπου ίδιες τιμές.

BC Rich - Περίπου ίδιες τιμές

Carvin Bolt-T $489  -  $1499

Carvin DC747 $629  -  Από $900 μέχρι $1800 (τελευταίες τιμές λιανικής και μεταχειρισμένων)

Ernie Ball John Petrucci  $1705  -  $3500

Ernie Ball AXIS  $1855  -  $2450

Ernie Ball Silhouette  $1265  - $2050

Fender American STD Stratocaster $1149  -  $999

Fender '52 Tele $1699,99  -  $1699,99

Fender '62 Custom Tele  $1799,99  -  $1699,99

Fernandes Monterey Elite Sustainer $1099  -  $1999,99

Fernandes Revolver Elite Sustainer $1399  -  $1999,99

Fernandes Vertigo Sustainer $1149  -  $1999,-

G&L Comanche $1500  -  $899,99

Gretsch G6120W $3000  -  $4300

Hofner Verythin Classic $2495  -  $899

Kramer Striker Custom $249,99  -  $633

Kramer Pacer $99,99  -  $616

Peavey Predator Plus $379,99  -  $579,99

PRS - Περίπου ίδιες τιμές +/- $50

Rickenbacker 325C64 $2999  -  $3599

Rickenbacker 360/12 $1669  -  $2939

Schecter C-1 (string throu) $599  - $749

Schecter PT $599  -  $499(Amazon δεν βρήκα επίσημη retail)

Schecter Mike Tempesta $899  -  $899

Washburn HB35 $1199  -  $979,90

Τα σχόλια δικά σας!

Kramer Pacer από 100$ πήγε στα 616??

είναι σίγουρα το ίδιο μοντέλο??

γιατί είναι ΤΕΡΆΣΤΙΑ ανατίμηση!

η Hofner ωραία...μείωση 1600$ περίπου...

hot_sauce είπε:
Kramer Pacer από 100$ πήγε στα 616??

είναι σίγουρα το ίδιο μοντέλο??

γιατί είναι ΤΕΡΆΣΤΙΑ ανατίμηση!

η Hofner ωραία...μείωση 1600$ περίπου...
Η Kramer είναι ίδια όπως και η hofner.

Τα μοντέλα που επέλεξα να βάλω είναι αυτά που κατά 99% έχουν μείνει ίδια, εξού και ο λόγος που δεν έβαλα Ibanez, Jackson, Charvel, ESP κλπ αφού τα μοντέλα και οι λεπτομέρειες αλλάζουν κάθε χρόνο.

mike_rhd είπε:
Ό,τι πήραμε, πήραμε με λίγα λόγια... ::)
Αν και ο λόγος που έβαλα αυτό το θέμα δεν είναι ακριβώς αυτός, μπορείς εν μέρη να το δεις και έτσι.

Βέβαια αν προσέξεις υπάρχουν και οι εταιρίες που έχουν κρατήσει ή έχουν ρίξει τις τιμές τους ;)

WilliamSats είπε:
Η Kramer είναι ίδια όπως και η hofner.

Τα μοντέλα που επέλεξα να βάλω είναι αυτά που κατά 99% έχουν μείνει ίδια, εξού και ο λόγος που δεν έβαλα Ibanez, Jackson, Charvel, ESP κλπ αφού τα μοντέλα και οι λεπτομέρειες αλλάζουν κάθε χρόνο.
Oποτε μιλαμε (κατα το μεγαλυτερο ποσοστο τουλαχιστον) για την αξια του ονοματος της εταιριας!

Πραγμα που κατα βαση οφειλεται σε διαφημιστικους παραγοντες μαλλον. Συν το οτι καποιες εταιριες που ειδαν τις πωλησεις τους να ανεβαινουν και μεσο ιντερνετ πλεον , επενδυσαν για να ''προλαβουν'' την αγορα και προσθεσαν και το κατιτις τους.

Οι ηδη πολυ διαδεδομενες συγκρατησαν τις τιμες για να διατηρησουν το μεριδιο τους.

Ετσι τουλαχιστον το σκεφτομαι εγω ;)

Ωραιο θεμα ;) (αν και δεν ειμαι πολυ της αγορας)

Πιστευω (χωρις να εχω στοιχεια) οτι partcaster πλεον φτιαχνεις ευκολοτερα και μαλλον φθηνοτερα απο μια δεκαετια πριν!

Ωραίο θέμα.

Βλέπω πως και οι Φέντερ έπεσαν λίγο (150 €).

Να θυμίσω πως παλιά δε δίναν και θήκες μαζί με την αγορά κιθάρας (εκτός και αν έπαιρνες κιθάρα με 1200 και πάνω) ενώ τώρα δίνουν σε πολλές από 600 € και πάνω.

μα ποσο μαπας ειμαι που δεν πηρα την Jp6 πριν απο 10 χρονια? τωρα δεν υπαρχει περιπτωση να την παρω.....

Αν προσέξετε οι μεγάλες και πετυχημένες εμπορικά εταιρείες (Fender, PRS) διατήρησαν ή χαμήλωσαν τις τιμές τους. Ευνοώντας τον αγοραστή, μεγαλώνοντας το μερίδιο τους σε καιρούς ύφεσης, χωρίς να χάνουν την διαχρονική τους αξία. Παράδειγμα management προς μίμηση.

yameth είπε:
Αν προσέξετε οι μεγάλες και πετυχημένες εμπορικά εταιρείες (Fender, PRS) διατήρησαν ή χαμήλωσαν τις τιμές τους.
Προφανώς...γιατί "ανακάλυψαν" τη Κίνα... ;) ;D

marathon είπε:
Προφανώς...γιατί "ανακάλυψαν" τη Κίνα... ;) ;D
Οι κιθάρες που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι κατασκευασμένες στην Κίνα. Αυτό που έκαναν με την Κίνα και άλλες Ασιατικές χώρες, είναι να δημιουργήσουν φτηνότερες σειρές με άλλη ονομασία. (Squire, PRS Se)

yameth είπε:
Οι κιθάρες που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι κατασκευασμένες στην Κίνα.
Oι κιθάρες ίσως...τα ανταλακτικά τους όμως? Οπότε συμφωνώ για τη μπίζνα...κατεβάζεις το κόστος παραγωγής και κρατάς ίδια τη τιμή ;)

marathon είπε:
Oι κιθάρες ίσως...τα ανταλακτικά τους όμως? Οπότε συμφωνώ για τη μπίζνα...κατεβάζεις το κόστος παραγωγής και κρατάς ίδια τη τιμή ;)
Ότι σαχλαμάρα να ναι ρε παππού φτάνει να μην παραδεχτείς ότι απλώς ήθελες να πεις κάτι έτσι για να πεις....

audiokostas είπε:
Ότι σαχλαμάρα να ναι ρε παππού φτάνει να μην παραδεχτείς ότι απλώς ήθελες να πεις κάτι έτσι για να πεις....
έτσι-έτσι...ξέρω ότι είσαι εξπέρ ΚΑΙ του marketing ;D

marathon είπε:
έτσι-έτσι...ξέρω ότι είσαι εξπέρ ΚΑΙ του marketing ;D
To positioning μπορεί να είναι marketing αλλά το cost saving είναι και θέμα procurement και logistics (και manufacturing βεβαίως, βεβαίως). Και εκεί σε έχω άνετα.  ;D

Πάντως σε κάθε μία των περιπτώσεων επειδή το 2002 έκανα τα πρώτα μου βήματα στην αγορά οργάνου έχω να πω ότι τότε με κάτω από 50.000 δρχ (βλέπε 150 ευρώ) δεν έπαιρνες ούτε κουπί με χορδές που να παίζει ενώ τώρα τα παιδιά που ξεκινάνε (κι όσοι παραμένουν ακόμα παιδιά και θέλουν "ακόμα ένα όργανο" μονίμως) με 150 ευρώ παίρνουν όργανο που βγαίνει Live άνετα (βλέπε J&D ή SX) και σου κρατάει και μία ζωή... Εκτός κι αν θυμάμαι λάθος τις τιμές... (50.000 είχα πάρει την πρώτη μου κλασσική που δεν έπαιζε με την καμία)

audiokostas είπε:
Και εκεί σε έχω άνετα.  ;D
...τότε, ξαναδές τις παραγγελίες σου από Κίνα ;D Γιατί τη σήμερον ημέρα, χωρίς αυτές, δουλειά δεν γίνεται ;D ;D

Πάλι στην παλαβή το γυρνάς.

Άλλο είπε ο Μπόσης.

Αλλά άμα πάρεις πίσω λόγο εσύ, θα ρχεται η συντέλεια του κόσμου οπότε...... Keep on talking  :-*

audiokostas είπε:
Άλλο είπε ο Μπόσης.
Και εγώ...εκεί του απαντώ. Εάν πριν 10 χρόνια η PRS έκανε τις βαλίτσες της στην Αμερική με κόστος 60$...σήμερα τις κάνει στη Κίνα με κόστος 1$...Προφανώς και αυτό βοηθάει να κρατάς το κόστος το ίδιο.

Trending...

Νέα θέματα

Back