- Πόντοι
- 18
Μία κιθάρα του 70 επέστρεψε στο σπίτι της μετά από σχεδόν 38 χρόνια!
Χρειάζομαι την βοήθεια σας για την ανακατασκευή της αλλά θα μοιραστώ μαζί σας και την ιστορία της για να δείτε τι παιχνίδια παίζει η τύχη!
Πριν μερικές μέρες πήγα να δω την γιαγιά μου!
Βάζει το μπρίκι στην φωτιά, ρίχνει τον Ελληνικό και ανακατεύοντας με ρωτάει ... θέλεις μια κιθάρα??
Εγώ κόλλησα και άρχισα της ερωτήσεις? Τι κιθάρα? έχεις κιθάρα? που την βρήκες!?
---------------------
- Την κιθάρα την έκανε δώρο ο παππούς σου στον πατέρα σου όταν ήταν περίπου 10-11 χρονών!
Τελικά δεν τον συγκίνησε η μουσική, την μισο-έσπασε στα παιχνίδια και την εγκατέλειψε.
Μετά από λίγο καιρό την πέταξα στον κάδο της γειτονιάς, από όπου την μάζεψε ένας ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού για να την κρεμάσει στον τοίχο για διακόσμηση... ίσως να την συμμάζεψε και λίγο!
Προχτές έβγαλα τα σκουπίδια. Στον ίδιο κάδο της γειτονιάς, μετά από τόσο χρόνια βλέπω την ίδια κιθάρα με τα αρχικά του πατέρα σου!
Την μάζεψα και την πήρα σπίτι!
---------------------
Έμεινα!!
Είναι δυνατόν να μη την πάρω???
Όχι μόνο την πήρα! Αλλά το έχω βάλει πείσμα να βγάλει και ήχο ... και καλό ήχο!
Προς το παρόν ...
Για χορδές έχει τρίχες ψαρέματος (2 η 3)
τα 2-3 κλειδιά που υπάρχουν είναι μια σκουριά!
Τώρα για το ξύλο της δεν μπορώ να πω τα καλύτερα... η ηλικία της φαίνεται.
Τώρα την έχω σε έναν φίλο που θα προσπαθήσει να μου βρει τα ίδια κλειδιά οπότε δεν μπορώ να ανεβάσω φωτο ακόμα!
Κάνει να την τρίψω με τριβείο? (Η θα γίνει κομμάτια)
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ξυλόκολλα?
Λουστρόχρωμα?
Γενικά τι πρέπει να προσέξω και τι υλικά να χρησιμοποιήσω?
Χρειάζομαι την βοήθεια σας για την ανακατασκευή της αλλά θα μοιραστώ μαζί σας και την ιστορία της για να δείτε τι παιχνίδια παίζει η τύχη!
Πριν μερικές μέρες πήγα να δω την γιαγιά μου!
Βάζει το μπρίκι στην φωτιά, ρίχνει τον Ελληνικό και ανακατεύοντας με ρωτάει ... θέλεις μια κιθάρα??
Εγώ κόλλησα και άρχισα της ερωτήσεις? Τι κιθάρα? έχεις κιθάρα? που την βρήκες!?
---------------------
- Την κιθάρα την έκανε δώρο ο παππούς σου στον πατέρα σου όταν ήταν περίπου 10-11 χρονών!
Τελικά δεν τον συγκίνησε η μουσική, την μισο-έσπασε στα παιχνίδια και την εγκατέλειψε.
Μετά από λίγο καιρό την πέταξα στον κάδο της γειτονιάς, από όπου την μάζεψε ένας ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού για να την κρεμάσει στον τοίχο για διακόσμηση... ίσως να την συμμάζεψε και λίγο!
Προχτές έβγαλα τα σκουπίδια. Στον ίδιο κάδο της γειτονιάς, μετά από τόσο χρόνια βλέπω την ίδια κιθάρα με τα αρχικά του πατέρα σου!
Την μάζεψα και την πήρα σπίτι!
---------------------
Έμεινα!!
Είναι δυνατόν να μη την πάρω???
Όχι μόνο την πήρα! Αλλά το έχω βάλει πείσμα να βγάλει και ήχο ... και καλό ήχο!
Προς το παρόν ...
Για χορδές έχει τρίχες ψαρέματος (2 η 3)
τα 2-3 κλειδιά που υπάρχουν είναι μια σκουριά!
Τώρα για το ξύλο της δεν μπορώ να πω τα καλύτερα... η ηλικία της φαίνεται.
Τώρα την έχω σε έναν φίλο που θα προσπαθήσει να μου βρει τα ίδια κλειδιά οπότε δεν μπορώ να ανεβάσω φωτο ακόμα!
Κάνει να την τρίψω με τριβείο? (Η θα γίνει κομμάτια)
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ξυλόκολλα?
Λουστρόχρωμα?
Γενικά τι πρέπει να προσέξω και τι υλικά να χρησιμοποιήσω?