Κιθάρα και αφαλός?

δεν υπαρχουν κανονες γραμμενοι στην πετρα :lol:

ΚΤΗΝΩΔΗ ηχο και τεχνικη εχει ο SRV με 13αρες και ψηλο action ,εξισου κτηνωδη ηχο & τεχνικη εχει και ο Billy Gibbons των ZZ TOP με 8αρες και χαμηλο action.

OTI βολευει τον καθενα :wink:

Προσωπικα ας πουμε αδυνατω να παιξω με κιθαρα που ΔΕΝ εχει τεραστιο μπρατσο :wink:

Μουρηδες οι Slash' date=' Kravitz(και Jeff Healey, και εκει μπορεις να δεις αφαλο :P ) αλλα αν θες να λεγεσαι βιρτουοζος πρεπει να παιξεις με κολιε :P .[/list']
¶ρα συνεπώς μούρη και ο Beck

jeff%20beck-lavender.jpg

Βιρτουόζος όπως λέει και η λέξη είναι αυτός που έχει την ΄χαρη και όχι το ύψος.....

Εγώ έχω απορία πάντως ρε παιδιά...Οι κιθαρίστες που παίζουν ΠΟΛΥ χαμηλά' date=' είναι δυνατον να το κάνουν επειδή τους βολεύει??? 8O Εγώ πιστεύω ότι ΚΥΡΙΩΣ αυτό γίνεται για το εφέ της υπόθεσης...Εξάλλου σε πολλά (heavy metal συνήθως) live βλέπεις κιθαρίστες να σολάρουν στο εξτασιασμένο κοινό...υποβοηθούμενοι από τα monitor της σκηνής (ουσιαστικά στηρίζουν την κιθάρα στο γόνατο, στο θεωρητικά "σωστό" ύψος και παίζουν άνετα...);)

[/quote']

Νομίζω ότι και πάλι ισχύει το "όπως συνηθίσει ο καθένας" Αυτό το λέω επειδή αν δοκιμάσω να σηκώσω την κιθάρα ψηλά με ενοχλέι σχεδόν άμεσα ο καρπός και ο αγκώνας μου, παράξενο! :)

1115159237KristNovoselic.jpg

Krist Novoselic

1ον δείτε που είναι το μπάσο

2ον δείτε πως κρατάει την πένα

3ον ο άνθρωπος είναι 2.05 και τα χέρια του φτάνουν μέχρι τα γόνατα

Τελικά είναι το πώς βολέυει τον καθένα :lol:

1ον δείτε που είναι το μπάσο

2ον δείτε πως κρατάει την πένα

3ον ο άνθρωπος είναι 2.05 και τα χέρια του φτάνουν μέχρι τα γόνατα

Τελικά είναι το πώς βολέυει τον καθένα :lol:
1-Σιγουρα εξαρταται ομως και απο το τι απαιτησεις εχει η μουσικη που παιζεις!!!Αν επαιζε ο Novoselic Dream Theater για παραδειγμα δεν νομιζω πως θα το εβαζε εκει κατω..(αυτο ΔΕΝ ειναι μπηχτη για αντιπαραθεση Nirvana-Dream Theater :wink: )

2-Αυτο κατι μου θυμιζει!!!!Ετσι Superfunk?? :wink: :wink: :lol: :lol:

3-Το 2.05 ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!!! 8O 8O

Τελικα συμφωνουμε!!!

Παντως οσον αφορα τα metal συγκροτηματα εχω παρατηρησει πως ναι μεν ειναι χαμηλα οι κιθαρες τους οταν παιζουν ρυθμικη..ΑΛΛΑ εχουν παρει ταυτοχρονα ''ειδικη σταση''..δηλαδη ιο περισσοτεροι ειναι σκυμμενοι μπροστα με λυγισμενα γονατα!!(Μην το δοκιμασετε στο σπιτι..εχω τσακιστει πολλες φορες!!! :twisted: :twisted: )

Οταν παιζουν solo (οχι 1 νοτα/sec βεβαια) δεν εχω δει καποιον να μην ανεβαζει το μπρατσο ή να μην ακουμπαει στα monitors..

Αν έβλεπα τον Slash με την κιθάρα ζιβάνγκο... θα γκρεμίζονταν όλα τα παιδικα μου όνειρα.... και θα κατέστρεφα την δισκογραφία των Guns 8O 8O 8O

νομιζω οτι ο συγκεκριμενος κυριος το παρακανει... απορω πως παιζει ρυθμικη 8O
load22.jpg

νομιζω οτι ο συγκεκριμενος κυριος το παρακανει... απορω πως παιζει ρυθμικη 8O
load22.jpg
Για αυτό το έριξε στο αλκοολ και τα ντοκιμαντέρ :P :P :P

εγω την κιθαρα την εχω λιγο πιο κατω απο κει που εχουμε ενα sniper!!

προσωπικα η κιθαρα πολυ χαμηλα δεν μου φαινεται ωραια , και ουτε

καταλαβαινω γιατι ειναι 'μαγκια' .

οπου βολευει τον καθενα ,στο να παιζουν τα χερια του σωστα ,

η μαλλον να μπορει να παιξει το maximoum αυτων που μπορει , ειναι

για μενα η σωστη θεση .

αλλα ουτως η αλλως γουστα ειναι ολα

alp

Καλά εκτός από τον Novoselic παρόμοια περίπτωση είναι και ο Tom Angelripper των Sodom. Το μπάσο του είναι πιο χαμηλά από τα γόνατα..... Τώρα θα μου πείτε πώς παίζει? Ε, η απάντηση είναι απλή-> πολύ απλά δεν παίζει, απλά το φιγουράρει.

Από την άλλη έχουμε και φαινόμενα John Entwistle (τι παιχταράς!!) ο οποίος μπορόυσε ανά πάσα στιγμή να ακουμπήσει το μπάσο με τη γλώσσα του, το φορούσε παπιγιόν.

Προσωπικά, εγώ συνήθως παίζω με το όργανό μου στο ύψος του αφαλού και ίσως και λίγο παραπάνω (antouan_z δεν υπονοώ τίποτα.... :P :P :P :P :P ).

Εγά πάλι την έχω λίγο πιο κάτω απο τη ζώνη του παντελονιού.Στα σόλο σηκώνω λίγο το μπράτσο

εξαρταται με ποια κιθαρα παιζω.αν παιζω με τη μια, τη μοναδικη ESP μου, βρισκεται καπου στο...κεντρο του αφαλου :lol:

αν παιζω με την les paul type washburn μου, το κανω α λα slash

Οι κιθαρίστες που παίζουν ΠΟΛΥ χαμηλά' date=' είναι δυνατον να το κάνουν επειδή τους βολεύει??? 8O Εγώ πιστεύω ότι ΚΥΡΙΩΣ αυτό γίνεται για το εφέ της υπόθεσης...[/quote']

υπαρχει ΠΟΛΥ συγκεκριμενος λογος που η κιθαρα βρισκεται εκει.

δες πως οσοι παιζουν χαμηλα, δεν εχουν tremolo τυπου floyd.αυτο δινει ενα κενο στη συγκεκριμενη περιοχη οπου μπορει να μπει ανετα απο πανω το χερι χωρις να δημιουργησει προβλημα.

τωρα, εγω τουλαχιστον, παιζω χαμηλα για τον εξης λογο:οταν παιζεις χαμηλα, το χερι της πενας ειναι σε ευθεια.οταν ειναι σε ευθεια, γινονται λιγοτερα "σπασιματα" στα νευρα(εννοω πως δεν υπαρχει γωνια στο χερι, αρα τα νευρα και οι μυες που ελεγχουν τα δαχτυλα ειναι σε ευθεια) αρα εχω μεγαλυτερη ταχυτητα στην πενα :wink:

το αλλο χερι εχει ακριβως την ιδια κλιση οποτε...απλα αποκτας "καλυτερο" δεξι :wink:

υπαρχει ΠΟΛΥ συγκεκριμενος λογος που η κιθαρα βρισκεται εκει.

δες πως οσοι παιζουν χαμηλα' date=' δεν εχουν tremolo τυπου floyd.αυτο δινει ενα κενο στη συγκεκριμενη περιοχη οπου μπορει να μπει ανετα απο πανω το χερι χωρις να δημιουργησει προβλημα.

τωρα, εγω τουλαχιστον, παιζω χαμηλα για τον εξης λογο:οταν παιζεις χαμηλα, το χερι της πενας ειναι σε ευθεια.οταν ειναι σε ευθεια, γινονται λιγοτερα "σπασιματα" στα νευρα(εννοω πως δεν υπαρχει γωνια στο χερι, αρα τα νευρα και οι μυες που ελεγχουν τα δαχτυλα ειναι σε ευθεια) αρα εχω μεγαλυτερη ταχυτητα στην πενα :wink:

το αλλο χερι εχει ακριβως την ιδια κλιση οποτε...απλα αποκτας "καλυτερο" δεξι :wink:[/quote']

Αυτό το έχω παρατηρήσει και σε μένα.Πολλές φορές όταν παίζω riff ή ασκήσεις που θέλουν γρήγορη πένα πονάει ο ώμος μου ενώ αν σηκωθώ όρθιος με χαμηλά την κιθάρα no problem :D

προσωπικα η κιθαρα πολυ χαμηλα δεν μου φαινεται ωραια ' date=' και ουτε καταλαβαινω γιατι ειναι 'μαγκια' .

οπου βολευει τον καθενα ,στο να παιζουν τα χερια του σωστα ,

η μαλλον να μπορει να παιξει το maximoum αυτων που μπορει , ειναι

για μενα η σωστη θεση .

αλλα ουτως η αλλως γουστα ειναι ολα

alp[/quote']

κατι μας ειπες τωρα 8O

υπάρχει βέβαια και η σίγουρη λύση για τους αναποφάσιστους :lol:

71c53d2fa50393f9549979e3488cab04.jpg

Πολλές φορές όταν παίζω riff ή ασκήσεις που θέλουν γρήγορη πένα πονάει ο ώμος μου ενώ αν σηκωθώ όρθιος με χαμηλά την κιθάρα no problem :D

αυτο γινεται και γιατι εισαι πολυ σφιγμενος.προσπαθησε να χαλαρωσεις τους μυς του ωμου.χαλαρωσε το χερι και παιξε ενα 20λεπτο με μετρονομο να δεις τι θα γινει.θελει αρκετη προσπαθεια αλλα μετα...πετας :lol: :lol:

Trending...

Νέα θέματα

Back