Κιθάρα και αφαλός?

afiltroi

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Βάλτε strap στην κιθάρα σας. Φορέστε την κιθάρα. Σηκωθείτε όρθιοι. Σταθείτε απέναντι από ένα καθρέφτη. 8O

Ο αφαλός σας:

1.Βρίσκεται κάτω από την κιθάρα σας.

2.Καλύπτεται από την κιθάρα σας.

3.Βρίσκεται πάνω από την κιθάρα σας.

:roll: :roll: :roll:

Δυστυχως αντιθετα απο τα συγχρονα trends εμενα καλυπτεται πληρως!!! :lol: :lol:

Με αποτελεσμα να φαινομαι λιγακι (η μηπως πολυ :?: ) αστειος στον καθρεπτη!!! :wink:

Αν και κανονικα θα επρεπε ολους να μας βολευει ετσι, καποιοι..ποιος ξερει??..λογω ''μουρης''..λογω ''μουρλιας''..λογω συνηθειας :?: καλυπτουν τα γονατα τους!! 8O

Παντως ομολογουμενως φαινονται πιο chic ( η και sick :twisted: ) σαν συνολο... 8)

Πρωτο ρολο ομως πιστευω εχει ΤΙ παιζεις και ολα τα αλλα ερχονται δευτερα!! :wink:

χαχααχχαχαχαχαχαχα αν και μελετάω καθισμένος!!! έχω να πω το εξής!

αν παίζεις όρθιος lespaul και ΔΕΝ φαίνεται ο αφαλός σου ΕΧΕΙΣ πρόβλημα.... αν παίζεις stratocaster και ΦΑΙΝΕΤΑΙ ο αφαλός σου πάλι έχεις πρόβλημα (ή είσαι tiramola :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

χαχααχχαχαχαχαχαχα αν και μελετάω καθισμένος!!! έχω να πω το εξής!αν παίζεις όρθιος lespaul και ΔΕΝ φαίνεται ο αφαλός σου ΕΧΕΙΣ πρόβλημα.... αν παίζεις stratocaster και ΦΑΙΝΕΤΑΙ ο αφαλός σου πάλι έχεις πρόβλημα (ή είσαι tiramola :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
+1000

Στην ίδια κατηγορία με την les paul βάλε και τις tele!

Απαιτώ άμεση τοποθέτηση και του SUPERFUNK για το που τοποθετείται η tele στο σώμα όρθιου κιθαρίστα!

Βασικά δεν ισχύει ότι πρέπει να έχεις την κιθάρα στην ίδια θέση/ύψος που την έχεις όταν παίζεις καθιστός?

Περισσότερο από άποψη τραυματισμών και τέτοια...

afiltroi είσαι ΘΕΟΣ!!! :D Μακράν το καλύτερο thread εδώ και καιρό!

Πάντως είναι γνωστό από καταβολής της -ηλεκτρικής- μουσικής ότι το πρώτο πράγμα που οφείλει να μάθει ο μουσικός που σέβεται τον εαυτό του, είναι να έχει στυλ. Όλα τα άλλα έρχονται! :lol: (και να μην έρθουν, ποιος νοιάζεται??? αρκεί να βρούμε καμια groupie :lol: :lol: ). O cool κιθαρίστας, δεν φτάνει να είναι cool, αλλά και να φαίνεται cool!!!

Ζήτω οι green day και ο slash!!

Πολύ θα ήθελα να φαινόταν ο αφαλός μου όταν παίζω, αλλά δεν το'χω που δεν το'χω, θα γελούσε και ο κάθε πικραμένος (ακροατής) :oops:

Χα χα χα... (Τέλειο thread φίλε afiltroi :) ) Λοιπόν κατά την ταπεινή μου άποψη κιθάρα ψηλά = no coolness 8) Η αλήθεια έιναι όμως ότι η καλύτερη θέση είναι αυτή που βολεύει τον παίκτη. Για παράδειγμα με βολεύει πολύ η κιθάρα χαμηλά, ο λαιμός παχύς, οι μαγνήτες με χαμηλό output κτλ, πράγματα δηλαδή που άλλοι δεν αντέχουν. Όπως την βρίσκει ο καθένας λοιπόν... 8)

Εγώ την κρατάω στο ύψος του αφαλού περίπου, δηλαδή φαίνεται-δεν φαίνεται...Εξαρτάται από το πόσο "δεξιά ή αριστερά" την κρατάω...

Έχω δοκιμάσει να παίξω και σαν τον Hetfield, δηλαδή με την κιθάρα πεταμένη στο πάτωμα :D , αλλά δεν βολεύτηκα! Κρίμα, γιατί είναι τρελά cool! :D

(κορυφαίο thread, πάντως! )

Το θέμα έχει να κάνει και με τις εποχές!

Στα 70's έπαιζα ροκ με την κιθάρα κοντά στα γόνατα.

Ο αφαλός και το καραφλό μου στήθος φαινόταν καθαρά πάνω από τη Les Paul Custom!

Τώρα η κιθάρα παίρνει μια οριζόντια κλίση και ανασηκώνεται... αποκαλύπτοντας τον αφαλό μου πάλι, (κάτω από την PRS όμως) καθώς το φανελάκι ανασηκώνεται επίσης ελαφρώς από την... ανάπτυξη της κοιλίτσας.

Αν την άφηνα από κάτω θα έχανα συνέχεια τη μι καντίνι... :oops:

Tsaaaa !!!

Το Bass μου παιζει σε ολα τα υψη.. . ... ... ...lolol

Λοιπόν κατά την ταπεινή μου άποψη κιθάρα ψηλά = no coolness 8) Η αλήθεια έιναι όμως ότι η καλύτερη θέση είναι αυτή που βολεύει τον παίκτη. Για παράδειγμα με βολεύει πολύ η κιθάρα χαμηλά' date=' ο λαιμός παχύς, οι μαγνήτες με χαμηλό output κτλ, πράγματα δηλαδή που άλλοι δεν αντέχουν. Όπως την βρίσκει ο καθένας λοιπόν... 8)[/quote']
+1000000 (σε όλα) (diskole..... πάνε οι εποχές με την "American Session" Aderson)

Πάντως ομολογώ πως έκανα αρκετό καιρό μέχρι να καταφέρω να παίξω με την κιθάρα χαμηλά................

ΧΑΜΗΛΑ ειναι οντως πιο cool!

Η αληθεια ομως ειναι οτι για να εχεις την κιθαρα πολυ χαμηλα πρεπει να εχεις και μακρια...χερια,αλλοιως δεν μπορεις να παιξεις... :lol:

Προσωπικα την εχω σε μια μεσαια-χαμηλη θεση κατω απο τον αφαλο βεβαια :wink:

cool ξεcool, εγώ δεν μπορώ να παίξω live με την κιθάρα τόσο χαμηλά :D :D

Δεν την βάζω βεβαια και στο ύψος "Aδελφοί Kατσάμπα" άλλά ούτε και στα γόνατα

Όσες φορές δοκίμασα να παίξω "με την κιθάρα στα γόνατα" το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν με το ζόρι ρυθμικά riff και αρκετά ακόρντα μου κρέμαγαν :?

Ούτε λόγος για σόλο!

Οπότε για να μπορώ να παίξω σωστά καταστάλαξα στη θέση "κάλυψης του αφαλού" με την κάτω κουρμπα της strat να καλύπτει λίγο την ζώνη του παντελονιού! 8)

Εμένα με τα χρόνια ο κιθάρα έχει πάρει την ανιούσα...:(

Δεν ακουμπάει βέβαια και στο σαγόνι αλλά έχει ανέβει αρκετά από ότι ήταν όταν πρωτο-ξεκίνησα να παίζω...

Εγώ έχω απορία πάντως ρε παιδιά...Οι κιθαρίστες που παίζουν ΠΟΛΥ χαμηλά, είναι δυνατον να το κάνουν επειδή τους βολεύει??? 8O Εγώ πιστεύω ότι ΚΥΡΙΩΣ αυτό γίνεται για το εφέ της υπόθεσης...

Εξάλλου σε πολλά (heavy metal συνήθως) live βλέπεις κιθαρίστες να σολάρουν στο εξτασιασμένο κοινό...υποβοηθούμενοι από τα monitor της σκηνής (ουσιαστικά στηρίζουν την κιθάρα στο γόνατο, στο θεωρητικά "σωστό" ύψος και παίζουν άνετα...);)

Βέβαια από την άλλη, κιθαρίστες όπως ο Kurt Cobain (του οποίου ΣΕΒΟΜΑΙ τη μουσική, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις...) δεν θα έπαιζαν ποτέ Eadd9 στο 7ο διάστημα... :wink:

Βέβαια από την άλλη' date=' κιθαρίστες όπως ο Kurt Cobain (του οποίου ΣΕΒΟΜΑΙ τη μουσική, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις...) δεν θα έπαιζαν ποτέ Eadd9 στο 7ο διάστημα... :wink:[/quote']
Αχχχχχχχχχχχ αυτές οι 9ες είναι πραγματικά σκότωμα............αλλά χαλάλι. Εξάλλου όπως λέει και ο λαός "μπρος στα κάλλη τι΄ναι ο πόνος" :lol: :lol:

Κι αυτός ο άτιμος ο Summers, τις έχει ξεσκίσει σε όλα τα κομμάτια του!!!

Μας έχει βγάλει τα χέρια! :D:D:D

• χμμμ...

diskolos1 έγραψε:"Η αλήθεια έιναι όμως ότι η καλύτερη θέση είναι αυτή που βολεύει τον παίκτη. Για παράδειγμα με βολεύει πολύ η κιθάρα χαμηλά, ο λαιμός παχύς, οι μαγνήτες με χαμηλό output κτλ"

Και τον Vaugn τον βολευαν οι 13-αρες 8O !

Μουρηδες οι Slash, Kravitz(και Jeff Healey, και εκει μπορεις να δεις αφαλο :P ) αλλα αν θες να λεγεσαι βιρτουοζος πρεπει να παιξεις με κολιε :P .

Και τον Vaugn τον βολευαν οι 13-αρες 8O !
ναι αλλα δεν τον βολεψαν για ολη του την ζωη(αν και δεν ηταν κ πολυ μεγαλη σε διαρκεια... :cry: )αλλα μεχρι το σημειο που αρχισαν να του κοβονται κομματια κρεας απο τα δαχτυλα του και το γυρισε στις 11αρες... 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back