Κίνητρο και επίδοξοι μουσικοί

relayer είπε:
Άντε ακόμα να το καταλάβετε marathon και gdevelek ή είστε εντελώς ατάλαντοι στην επιχειρηματολογία???
καλό είναι να μη μιλάς  εριστικά

Σε μια ηλίθια, αυτοκαταστροφικά ανταγωνιστική κοινωνία, μπορούμε άνετα να ταυτίζουμε τη λέξη "ταλέντο" με την έννοια "αποτελεσματικότητα".

marathon είπε:
ΜΑ συμφωνούμε, τι δεν καταλαβαίνω...ότι οι φίλοι του κατσαρίδα δεν είναι για να παίξουν κανένα όργανο (ούτε drums)...
Και επαυξάνουμε μάλιστα... Αλλά λέω ότι εάν ήθελαν θα μπορούσαν!

Και δε τσατίζομαι απλά μου αρέσει η αντιπαράθεση!

marathon είπε:
Εάν διαβάσεις προσεκτικά (που δεν το έκανες) δεν αναφέρομαι πουθενά στη λέξη ταλέντο.

Και επειδή δεν το κατάλαβες (ή δεν θέλεις να το καταλάβεις), το επαναλαμβάνω

Kαι όμως, επειδή όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ κάποιο όργανο, ούτε καν σε αξιοπρεπές επίπεδο, σημαίνει ότι η υπομονή (μπόλικη), επιμονή και θέληση ΔΕΝ φτάνει.
Μήπως δεν παίζουν καν σε αξιοπρεπές επίπεδο, λόγω του ότι δεν κατέχουν αυτά τα 3 χαρακτηριστικά? Μήπως ξεκινάνε να παίζουν και όταν βλέπουν σε κάποιο σημείο ότι χρειάζεται να ιδρώσουν, τα παρατάνε ή παραμένουν στα ίδια?

Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος που θα αφοσιωθεί δεν θα καταφέρει έστω και μετά απο αρκετό καιρό να φτάσει σε αυτό που αποκαλούμε "αξιοπρεπές επίπεδο".

sentientno6 είπε:
Μήπως δεν παίζουν καν σε αξιοπρεπές επίπεδο, λόγω του ότι δεν κατέχουν αυτά τα 3 χαρακτηριστικά? Μήπως ξεκινάνε να παίζουν και όταν βλέπουν σε κάποιο σημείο ότι χρειάζεται να ιδρώσουν, τα παρατάνε ή παραμένουν στα ίδια?

Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος που θα αφοσιωθεί δεν θα καταφέρει έστω και μετά απο αρκετό καιρό να φτάσει σε αυτό που αποκαλούμε "αξιοπρεπές επίπεδο".
Μα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό λέω...το ταλέντο δεν έχει καμμία ανάμιξη στη συγκεκριμένη κουβέντα. Είναι άλλη κουβέντα

Μάλλον τα παρατάνε επειδή οι περισσότεροι περιμένουν από ένα κιθαρίστα (μπασσίστα/πληκτρά/drummer/οτιδήποτε) να παίζει κέρατα. Η "μετριότητα" είναι ένας ΠΟΛΥ υποκειμενικός όρος. Όπως και το "ταλέντο", όπως και το "αξιοπρεπές". Π.χ. εγώ μπορεί να γουστάρω το Homme σαν κιθαρίστα κι όχι τον Satriani που παίζει κέρατα, αλλά αν πιάσω την κιθάρα ο άλλος περιμένει να σολάρω πρώτα. Έχετε δεί πολλά παιδιά ν'ασχολούνται ιδιαίτερα με το ρυθμικό μέρος της κιθάρας?  

Απλα ρε σ relayer ο marathon εχει σε κατι δικαιο. Το ΤΑΛΕΝΤΟ-ΦΥΣΙΚΗ ΚΛΙΣΗ-ΟΠΟΣ ΘΕΣ ΠΕΣ ΤΟ βοηθαει σε πολυ μεγαλο βαθμο... Και η δουλεια ναι και περισοτερο μην πω αλλα και το ταλεντο.

Άντε ακόμα να το καταλάβετε marathon και gdevelek ή είστε εντελώς ατάλαντοι στην επιχειρηματολογία???
καλα λεει ο marathon, relayer

15% υποδομη
Αυτος που σε διδασκει(με πιον δασκαλο καθισεις τετοια γραμματα θα μαθεις...)

Έχετε δεί πολλά παιδιά ν'ασχολούνται ιδιαίτερα με το ρυθμικό μέρος της κιθάρας?

Εμενα  ;D

marathon είπε:
ΜΑ συμφωνούμε, τι δεν καταλαβαίνω...ότι οι φίλοι του κατσαρίδα δεν είναι για να παίξουν κανένα όργανο (ούτε drums)...
easy lads....

Μην κάνετε πιπίλα τους μεσαιωνικούς μου φίλους, γενικά μιλάμε - σίγουρα λίγο πολύ αρκετοί απο σας θα το έχετε ζήσει με γνωστούς σας. Α! Και που ξέρεις φίλε Marathon ..μπορεί να ήταν καλλίτεροι στα drums  ;D

relayer είπε:
Έτσι αυτό είναι! Επίσης μερικοί από τους διασημότερους τραγουδιστές και voice coaches του κόσμου δηλώνουν ευθαρσώς ότι έφτασαν στην επιτυχία με πολλή και σκληρή δουλειά διότι στην αρχή ήταν απλά μέτριοι...
Άσχετο...έχω κάπου σε κασετα maxell (μη γελάτε οι νεότεροι...) bootleg Metallica από το 82 με Mustaine ακόμα, που αν το ακούσετε το τι αίσχος είναι και παιχτικά αλλά και από φωνητικά θα πείτε ότι αν τα κατάφεραν έτσι αυτοί τότε μπορώ και εγώ....

Σας μιλάει παλαιός μεγάλος φαν των Metallica.

Όλα είναι θέμα δουλειάς, υπομονής και επιμονής....στην τελική ίσως μετράει το όχι αν το έχεις αλλά πόσο το θέλεις...

marathon είπε:
Μα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό λέω...το ταλέντο δεν έχει καμμία ανάμιξη στη συγκεκριμένη κουβέντα. Είναι άλλη κουβέντα
Μάλλον συμφωνούμε τελικά... έστω και μετά κόπων και βασάνων...

@pit Και το ταλέντο φυσικά μετράει φίλε pit απλά δεν είναι εκ των ουκ άνευ...

X-minor είπε:
Μάλλον τα παρατάνε επειδή οι περισσότεροι περιμένουν από ένα κιθαρίστα (μπασσίστα/πληκτρά/drummer/οτιδήποτε) να παίζει κέρατα. Η "μετριότητα" είναι ένας ΠΟΛΥ υποκειμενικός όρος. Όπως και το "ταλέντο", όπως και το "αξιοπρεπές". Π.χ. εγώ μπορεί να γουστάρω το Homme σαν κιθαρίστα κι όχι τον Satriani που παίζει κέρατα, αλλά αν πιάσω την κιθάρα ο άλλος περιμένει να σολάρω πρώτα. Έχετε δεί πολλά παιδιά ν'ασχολούνται ιδιαίτερα με το ρυθμικό μέρος της κιθάρας?  
Αν κάποιος περιμένει τα "κέρατα" ή τους "παπάδες" είναι καραγκιόζης...

Δεν πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος... "αξιοπρεπές" σημαίνει να μπορείς να ανταποκριθείς στις βασικές απαιτήσεις δηλαδή σωστά ρυθμικά μέσα στο χρόνο, απλά και όχι φάλτσα σόλο στην κιθάρα π.χ.

relayer είπε:
Μάλλον συμφωνούμε τελικά...
Eκεί που (μάλλον) διαφωνούμε είναι ότι εσύ λές ότι όλοι μπορούν να παίξουν ένα όργανο και εγώ λέω όχι. (σωστά?)

Και δεν εννοώ προφανώς το γονέα που με το ζόρι βάζει το παιδάκι να κάνει μαθήματα πιάνου και το παιδί δεν έχει υπομονή (μπόλικη), επιμονή και θέληση.

Άλλοι ενδιαφέρονται και συνεχίζουν (όπως και να συνεχίσουν) και άλλοι ανακαλύπτουν ότι δεν είναι γι αυτούς

Και να πω επίσης ότι σήμερα με τόση εκπαίδευση, με δασκάλους, ωδεία, internet, youtube, instructional videos, μεθόδους μουσικών οργάνων, πρέπει ή καποιος να έχει κάποιο πρόβλημα ανατομικό στα χέρια ή να είναι πολύ χαμηλού IQ ή να είναι ΤΕΜΠΕΛΗΣ  για να μη μάθει....το τρίτο υπερτερεί κατά πολύ των 2 πρώτων.... :) :) :)

mij είπε:
Και να πω επίσης ότι σήμερα με τόση εκπαίδευση, με δασκάλους, ωδεία, internet, youtube, instructional videos, μεθόδους μουσικών οργάνων, πρέπει ή καποιος να έχει κάποιο πρόβλημα ανατομικό στα χέρια ή να είναι πολύ χαμηλού IQ ή να είναι ΤΕΜΠΕΛΗΣ  για να μη μάθει....το τρίτο υπερτερεί κατά πολύ των 2 πρώτων.... :) :) :)
ή απλά να μην τρελλαίνεται ρε παιδιά...δεν είναι κακό να μην παίζεις κανένα όργανο...είπαμε, υπάρχουν και τα drums

Το μονο κινητρο που αναφερθηκε σε 6 σελιδες ειναι η ποζα

ή εγω δεν διαβασα προσεκτικα? ::)

Ποιος την χ...ζει την ποζα μωρε........

Αγαπη για δημιουργια πανω απο ολα....

marathon είπε:
ή απλά να μην τρελλαίνεται ρε παιδιά...δεν είναι κακό να μην παίζεις κανένα όργανο...είπαμε, υπάρχουν και τα drums

Αν θέλει να παίξει, αλλά δεν έχει "ταλέντο";....να τα παρατήσει;

mij είπε:
Αν θέλει να παίξει, αλλά δεν έχει "ταλέντο";....να τα παρατήσει;
Δείξε μου στις 6 σελίδες που αναφέρθηκε αυτό...

marathon είπε:
Δείξε μου στις 6 σελίδες που αναφέρθηκε αυτό...
Φυσικά και δεν είναι κακό το να μην παίζεις κάποιο μουσικό όργανο αν δεν ενδιαφέρεσαι... Ναι εγώ λέω ότι ΟΛΟΙ μπορούν να παίξουν το πόσο καλά εξαρτάται από τα προαναφερθέντα... Το εάν είναι "φτιαγμένοι" για το όργανο αυτό το μεταφράζω στην άνω έλλειψη ενδιαφέροντος...

Το αν κάποιος θέλει και δεν έχει ταλέντο αναφέρθηκε από την ανάποδη (ότι για να μην παίζει καλά / μην προοδεύει = δεν θέλει)

Και πάλι : εάν θέλει έχει δεν έχει ταλέντο θα παίξει και εάν το θέλει και πολύ θα γίνει και καλός. Αυτάααααα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back