Χρεώσεις τελωνείου από Αμερική

Ντίνος Γεωργόπουλος

Ντίνος Γεωργόπουλος

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Γειά χαρά σε όλους! Ρε παιδιά ξέρει κανείς πως χρεώνουν στο τελωνείο; Θέλω να παραγγείλω ένα πετάλι από Αμερική και θέλω να ξέρω πάνω κάτω τι θα πληρώσω ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποφύγω 😏
Γενικά δεν έχω ιδέα για το τι παίζει ακριβώς με αυτή τη φάση!

Καλημέρα. Δεν ξέρω ποια εξίσωση χρησιμοποιούν για τον υπολογισμό των χρεώσεων. Κράτησα όμως, αναλυτικές σημειώσεις από το τελευταίο πακέτο που έλαβα απο ΗΠΑ (Μάϊος 2024):

Κόστος παραγγελίας: €46,95 + €35,95 μεταφορικά = €82,90
Τελωνείο: €22,09 ΦΠΑ + €7,50 τέλη εκτελωνισμού = €29,59
Σύνολο: €112,49

Εγώ ποτέ δεν έμαθα μαθηματικά της προκοπής, ίσως όμως κάποιος από εμάς να μπορεί όμως να βρει τη φόρμουλα βάσει των παραπάνω. Θυμάμαι πάντως όσο ήταν φρέσκο το δέμα να αντιπαραβάλλω τα ποσά που πλήρωσα με τα ποσά που θα έπρεπε να πληρώσω βάσει όσων πληροφοριών έβρισκα online και να μη βγαίνει η πασιέντζα.

Α, επίσης, εδώ και πολλά χρόνια δε φαίνεται να "γλιστράνε" πακέτα από τα χέρια των εκτελωνιστών. Αν δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα δυσεύρετο σε Ελλάδα/Ευρώπη, η λύση της Αμερικής δε θα είναι ούτε γρήγορη ούτε φτηνή.

Οι μόνες σταθερές και σίγουρες χρεώσεις είναι 3,7% τέλη εκτελωνισμού και 24% ΦΠΑ. Από εκεί και πέρα και αναλόγως με τη μεταφορική που θα χρησιμοποιηθεί, υπάρχουν φυσικά έξοδα αποστολής και ενδεχομένως επιπλέον χρέη εκτελωνισμού αν δεν περιλαμβάνονται στη χρέωση των μεταφορικών.

Αν θές να έχεις ένα πολύ πρόχειρο μπούσουλα να σκέφτεσαι τουλάχιστον 35% πάνω στην συνολική τιμή που πλήρωσες (τιμή αντικειμένου + μεταφορικά).

Επισης λογικα πρεπει να παιζουν ρολο και οι δασμοι τωρα. Δυσκολα θα ξεφυγει πλεον κατι στο τελωνειο ειδικα απο Αμερικη

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους! Από ότι καταλαβαίνω αυτό παίζει να μου κοστίσει γύρο στα 340€ ;;;
IMG_20251112_194858.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back