Κατι διαφορετικο

Σπύρο μας λες λίγο και πως ηχογραφείς σε παρακαλώ;
PRS '87 (για το συγκεκριμενο),
pod500x (με ενα απο τα 4-5 δικα μου preset που παιζω τα παντα, με απενεργοποιημενα παντα στην ηχογραφηση delay και reverb. Ενιοτε προσθετω καποιο modulation αναλογα το κομματι, στο συγκεκριμενο κομματι προσθεσα λιγο bass octaver για λιγο παραπανω ογκο), mono output στην
steinberg ur44
cubase 5.2 (mono track, EQ, reverb και stereo delay, μπολικο delay σε αυτο γιατι εχει μακρυες νοτες και σηκωνει)

cub.jpg

pod.jpg

Ααα και οι χορδες εχουν κλεισει χρονο

Γιαυτο μετα το 12ο ειναι οτι ναναι και κουρδιζω τις νοτες με το χερι σηκωνοντας λιγο παραπανω

Και η σελιδα του amp sim pod2.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φοβερός όπως πάντα Σπύρο, δείχνεις πώς είναι να έχει κανείς feel πάνω στην ηλεκτρική κιθάρα.

Και όλα αυτά με Cubase 5 και POD HD500. Κανονική σφαλιάρα έφαγα χθες που πρωτοείδα το thread, μιας και τώρα τελευταία πιο πολύ χρόνο περνάω σε sound selection, παρά σε παίξιμο.

Έφαγα άλλη μια ώρα, και άλλη μία το μεσημέρι, (σύνολο 4 ώρες) να ψάχνω πως θα φτιάξω ήχο. Ξήλωσα τον HT1 και επανέφερα τον vox mv50, ο οποίος χάνει σε αίσθηση, αλλά κερδίζει σε cab emulation. Σταματάω εδώ διότι λίγο ακόμα και θα παραγγείλω πεταλιέρα.

siamv50.mp3

(Σπύρο, ελπίζω να μου επιτρέπεις που ανεβάζω και εγώ ένα take, αλλα από χθες βράδυ με στοίχειωσες με το βίντεο αυτό ?. Δεν θέλω να σου πάρω τη δουλειά, αλλά με ενέπνευσες να ανεβάσω τα ηχητικά μου στανταρ, καθώς τα παιχτικά δεν ανεβαίνουν?)

Πάω να κάτσω στον καναπέ τώρα...

Attachments

Έφαγα άλλη μια ώρα, και άλλη μία το μεσημέρι, (σύνολο 4 ώρες) να ψάχνω πως θα φτιάξω ήχο. Ξήλωσα τον HT1 και επανέφερα τον vox mv50, ο οποίος χάνει σε αίσθηση, αλλά κερδίζει σε cab emulation. Σταματάω εδώ διότι λίγο ακόμα και θα παραγγείλω πεταλιέρα.

siamv50.mp3 1.26 MB · 31 downloads

(Σπύρο, ελπίζω να μου επιτρέπεις που ανεβάζω και εγώ ένα take, αλλα από χθες βράδυ με στοίχειωσες με το βίντεο αυτό ?. Δεν θέλω να σου πάρω τη δουλειά, αλλά με ενέπνευσες να ανεβάσω τα ηχητικά μου στανταρ, καθώς τα παιχτικά δεν ανεβαίνουν?)

Πάω να κάτσω στον καναπέ τώρα...
Αν δεν ψαξεις, δεν βρισκεις. Καλα κανεις και ψαχνεις ηχους.

Κι εγω ετσι εμαθα, ψαχνονταςμε τις ωρες.
Οταν πηρα το πρωτο μου πολυεφφε στα 90΄s ενα SGX2000 exress της ART (το οποιο το εχω ακομα μαλιστα και το χρησιμοποιω με τον JCM στη λουπα για τα εφφε του), εφαγα ενα μηνα 8 ωρες την ημερα να το ξεκοκκαλισω.
Απλα εγω ειχα ενα ηχο στο μυαλο μου ηδη (δεν ξερω πως ειχε φυτευτει εκει), και εψαχνα πως θα τον βγαλω απο  τα μηχανηματα.

Επισης κοιταγα να κουμπωνει και με το παιξιμο μου.

ΥΓ. Βαλε πιο δυνατα την κιθαρα στη μιξη. Μη ακους τι λενε οι ηχοληπτες ?
Αν τους ακουγε ο Hendrix. σημερα θα παιζαμε ακομα ακορντακια.
Οταν κανεις σολο, να σκεφτεσαι την ενταση που εχει η φωνη στη μιξη. Παιρνεις τη θεση της εκεινη την ωρα.
ΥΓ2 εβαλες bass octaver? Αν ναι, ανεβασε το λιγο. (Απο Delay καλα το ακουω, μπολικο).

Ωστοσο αν ανεβασεις την ενταση του octaver, μπορει να ακουστει χωρις να το ανεβασεις.
Βασικα δεν θελεις να ακουστει, βλακειες λεω, να σου δωσει ογκο θελεις, χωρις να καταλαβαινει ο ακροατης οτι το εχεις βαλει. Ογκος μου λειπει στον ηχο σου, αλλα αυτο μπορει να διορθωθει με το ανεβασμα της γενικης εντασης της κιθαρας στη μιξη , οπως ειπα.
Tip: το EQ (ειτε στο ενισχυτη, ειτε σαν πεταλι/εφφε, ειτε και λιγο στο cubase) κανει την περισσοτερη δουλεια. Νομος.

Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο.

Επισης το backing track το ακουω μονοφωνικο, κατι που σου παιρνει το "χωρο" της κιθαρας στο κεντρο.

Δοκιμασε με αυτο (το εχω κανει μισο τονο κατω απο το original σε Am για να "σοναρει" το οργανο)
Δεξι κλικ και "αποθηκευση ηχου ως"

Sia - Chandelier Karaoke Am.mp3

Attachments

Έχω βάλει low octaver και προσπάθησα να ακουστώ στο μιξ με την ίδια ένταση που ακούγεσαι εσύ.

Το backing που έβαλα ήταν σχεδόν το ίδιο το δικό σου, και το πήγα σε μισό τόνο κάτω, όπως το έκανες και εσύ (είπαμε, προσπάθησα να σε αντιγράψω). Δεν ξέρω γιατί ακούγεται μονοφωνικά.

Ψηλώνω λίγο το octaver και βάζω το δικο σου backing, μπας και αλλάξει κάτι με τον ογκο. Το δικό σου λες και σπρώχνει μεγάφωνο στην αρχή. Έχει πολύ όγκο και μπάσο, κάτι που δεν μπορώ να δώσω, καθώς η προσομοίωση καμπινας του ενισχυτή δεν το επιτρέπει. Έχω πειράξει αρκετά το eq αλλά τίποτα.

Εν τέλει έβαλα το δικο σου backing, και ακούγεται όντως πιο ωραία.

siamv50fr.mp3

Attachments

Έχω βάλει low octaver και προσπάθησα να ακουστώ στο μιξ με την ίδια ένταση που ακούγεσαι εσύ.

Το backing που έβαλα ήταν σχεδόν το ίδιο το δικό σου, και το πήγα σε μισό τόνο κάτω, όπως το έκανες και εσύ (είπαμε, προσπάθησα να σε αντιγράψω). Δεν ξέρω γιατί ακούγεται μονοφωνικά.

Ψηλώνω λίγο το octaver και βάζω το δικο σου backing, μπας και αλλάξει κάτι με τον ογκο. Το δικό σου λες και σπρώχνει μεγάφωνο στην αρχή. Έχει πολύ όγκο και μπάσο, κάτι που δεν μπορώ να δώσω, καθώς η προσομοίωση καμπινας του ενισχυτή δεν το επιτρέπει. Έχω πειράξει αρκετά το eq αλλά τίποτα.

siamv50fr.mp3 1.38 MB · 15 downloads
Θα το ακούσω όταν γυρίσω σπίτι το απόγευμα στα ηχεία και θα σου πω.

Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά, σιγά τον πολυέλαιο.

%CF%83%CE%B5%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%B7%CF%82.gif

Σπύρος παικταράς, αυτό το κούρδισμα με τα δάκτυλα είναι που κάνει τους παικταράδες.

Ξέρεις τι θα ήθελα όμως; Αυτήν την ψιλή νότα με κάνα pinch harmonic, γιατί και η Σία με αρμονική τη βγάζει ?

Ξέρεις τι θα ήθελα όμως; Αυτήν την ψιλή νότα με κάνα pinch harmonic, γιατί και η Σία με αρμονική τη βγάζει ?
Αμ δεν το σκέφτηκα όταν σχεδίαζα πως θα το παιξω? Αλλά το ξέχασα στην εκτέλεση.

Έγραψα με tele HH, και περσινές χορδές, στακάροντας 5 πετάλια (2 od, boost, comp, dist), με στόχο πιο κρεμώδη και κομπρεσαρισμένο ήχο. Δεν ήθελα να φορτώσω το θέμα του Σπύρου με ηχογραφήσεις μου, αλλά κατόπιν προτροπής του το ανεβάζω και αυτό εδώ.

siaglfrstucked.mp3

Εδώ και κάποιες χθεσινές, πρωινές, εγγραφές:

με fx bias

siafx.mp3

και με το βρώμικο κανάλι του ht1r

siaht1dirtychannel.mp3

Attachments

siamv50fr.mp3 1.38 MB · 259 downloads

Έγραψα με tele HH, και περσινές χορδές, στακάροντας 5 πετάλια (2 od, boost, comp, dist), με στόχο πιο κρεμώδη και κομπρεσαρισμένο ήχο. Δεν ήθελα να φορτώσω το θέμα του Σπύρου με ηχογραφήσεις μου, αλλά κατόπιν προτροπής του το ανεβάζω και αυτό εδώ.

siaglfrstucked.mp3 1.38 MB · 19 downloads

Εδώ και κάποιες χθεσινές, πρωινές, εγγραφές:

με fx bias

siafx.mp3 1.14 MB · 17 downloads

και με το βρώμικο κανάλι του ht1r

siaht1dirtychannel.mp3 1.25 MB · 17 downloads
Ωραιο ειναι και το 1ο και το 2ο.
Στο 1ο ειναι καλη η χροια, ηθελε πιο πολυ Gain για sustain.
Στο 2ο (με την Tele) ειναι λιγο μουντο αλλα εχει περισσοτερο sustain (με τα 5 πεταλια ? ).
Το bias και το ht1r δεν μουαρεσε και τοσο.

Σχετικα με τo octaver, εγινε αυτο που ειπα, τωρα που ανεβασες την κιθαρα, δεν χρειαζοταν ανεβασμα και το octaver.
Να σου πω. Δεν βρισκεις ενα marshall (plexi ή jcm800) να ξεμπερδευουμε?

Μιλάς για κανονικό ενισχυτή ή κάποιο modeler/ενισχυτή με emulated output ?
Ας ειναι και μοντελερ.
Σαμπως εγω με τον κανονικο που εχω πισω μου παιζω?
Αλλα που εισαι? Δες την φωτο με τα εφφε του pod που εχω βαλει. Αν βγαλω το Mid focus ΕQ, κλαφτα Χαραλαμπε, θα ερθει ο Αυγουστος με τα τζιτζικια.

Πολύ σωστό αυτό με το eq. Τα αλλάζει όλα. 

Αυτή τη ρύθμιση έχω ηχογράφηση.

Στιγμιότυπο οθόνης (37).png

Πολύ σωστό αυτό με το eq. Τα αλλάζει όλα. 

Αυτή τη ρύθμιση έχω ηχογράφηση.
Nομιζω εχει μαζεψει πολυ τα μπασα, γιαυτο χανεις ογκο.

Παντως για το EQ αυτο ελεγα εγω. Στο preset.

(διευκρινηση: η σειρα των πεταλιων φαινεται αναποδα στο "παρκε". Η κιθαρα μπαινει απο αριστερα και καταληγει δεξια. Ανωμαλια).
podb.jpg

Οι προσπάθειες συνεχίζονται, για ένα καλό take... ?

Εδώ χρησιμοποίησα το Multicab, μαζί με δυο πετάλια μπροστά του. Και στο δεύτερο κλιπ, το ίδιο, με διαφορετικά πεταλια, αλλά και καμπίνα. Νομίζω πολύ καθαρότερο το αποτέλεσμα σε σχέση με προηγούμενα μου κλιπ.

siaslafter.mp3

siapantheonfried.mp3

Attachments

Οι προσπάθειες συνεχίζονται, για ένα καλό take... ?

Εδώ χρησιμοποίησα το Multicab, μαζί με δυο πετάλια μπροστά του. Και στο δεύτερο κλιπ, το ίδιο, με διαφορετικά πεταλια, αλλά και καμπίνα. Νομίζω πολύ καθαρότερο το αποτέλεσμα σε σχέση με προηγούμενα μου κλιπ.

siaslafter.mp3 1.34 MB · 189 downloads

siapantheonfried.mp3 1.34 MB · 194 downloads
Ο πρωτος ηχος απο τους δυο, μου αρεσε περισσοτερο

Δεν καταφερα να "αντιγράψω" αυτό το μπασατο πουσάρισμα των "μεγαφώνων" σου, παρότι δοκίμασα αρκετούς συνδυασμούς. Κατά τα άλλα ειμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χροιά και την ποιότητα ήχου. Είχα πολλές επιλογές για διαφορετικούς ήχους, κάτι που δεν είχα πρωτύτερα με "έναν" ενισχυτή, όσα πετάλια κι εάν του κοτσαριζα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back