καθαρισμα ταστιερας

blind

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα,
Αγορασα μια καταπληκτικη κιθαρα Charvel , την εχω ενα μηνα τωρα, γενικα τα χερια μου δεν ιδρωνουν και προσπαθω να παιζω παντα με καθαρα χερια. Χτες το απογευμα ειδα οτι σα να ' ποτισε' κατι στην ταστιερα και επειδη δεν βρισκω πληροφοριες απο το επισημο σαιτ πως να το διορθωσω, σκεφτηκα μηπως γνωριζει καποιος τον τροπο. Εχω ενα σπραι d addario αλλα δεν εκανε τιποτα

Attachments

• 80d25f26-eed5-4cd0-a1dc-2c020cd6403b.jpg
    80d25f26-eed5-4cd0-a1dc-2c020cd6403b.jpg
    150 KB · Εμφανίσεις: 0
  • 95d36dac-0d8b-43e0-b71d-0653f7b633c6.jpg
    95d36dac-0d8b-43e0-b71d-0653f7b633c6.jpg
    119.2 KB · Εμφανίσεις: 0
Από την στιγμή που έχει ποτίσει το ξύλο, δεν νομίζω να μπορείς να το βελτιώσεις, αλλά μονο να το κάνεις πιο έντονο εάν βάζεις χημικά πανω. Τα νερά του ξύλου βλέπω να είναι κάπως έντονα, κάτι που συχνά είναι επιθυμητό από πολλούς.

Όπως και να 'χει, στις maple ταστιέρες ποτέ δεν βάζουμε λάδια κλπ (όπως κάνουμε στις αντίστοιχες με rosewood). Ο πιο απλός, ασφαλής και αρκετά αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίζουμε όλη την κιθάρα είναι να γεμίσουμε ένα ψεκαστήρι του αζαξ με νερό και να ρίξουμε μια σταγόνα πράσινο σαπούνι για πιάτα. Και το εφαρμοζουμε στο σώμα της κιθάρας για καθαρισμό, αλλά και στο μανίκι, τρίβοντας με ένα πανάκι μικροϊνών.

Να ξέρεις οτι απο τη στιγμή που η κιθάρα σου είναι maple neck/fretboard χωρίς 5 λίτρα λούστρο απο πάνω, είναι αναπόφευκτο το να σκουρύνει και να κάνει "λεκέδες" ανα σημεία με τον καιρό καθώς παίζεις. Φυσικά καλώς θα κάνεις να την καθαρίζεις και να τη φροντίζεις όπως σου είπε ο gkourmoul1 αλλά απο ένα σημείο και μετά πρεπει να το αποδεκτείς και να το ευχαριστηθείς - τίποτα δε δείχνει καλύτερο απο μια παιγμένη κιθάρα με τα παράσημά της.

Φαντάζομαι η επιλογή της maple ταστιέρας δεν ήταν τυχαία, προφανώς το ακούς το maple οπότε συμβιβάσου με την εμφάνιση του

Φαντάζομαι η επιλογή της maple ταστιέρας δεν ήταν τυχαία, προφανώς το ακούς το maple οπότε συμβιβάσου με την εμφάνιση του
χωρις υπερβολες, απο την πρωτη βδομαδα επαιζα στη συγκεκριμενη κιθαρα πραγματα τα οποια δεν μπορουσα να διανοηθω στις προηγουμενες. Παιζει μονη της... Θες το σεταπ θες τα ξυλα δεν ξερω. Συμβιβαζομαι απλα θελω να την βλεπω καθαρη

Πάντως στη δική μου charvel, το satin finish στο μανίκι μοιάζει σαν να είναι πολύ λεπτή στρώση. Σχεδόν ανύπαρκτο. Άρα πιθανολογώ ότι θα είναι σχετικά εύκολο να "ποτίσει".

χωρις υπερβολες, απο την πρωτη βδομαδα επαιζα στη συγκεκριμενη κιθαρα πραγματα τα οποια δεν μπορουσα να διανοηθω στις προηγουμενες. Παιζει μονη της... Θες το σεταπ θες τα ξυλα δεν ξερω. Συμβιβαζομαι απλα θελω να την βλεπω καθαρη
Το setup της θα είναι ο λόγος. Προσωπικά δεν το ακούω το maple γιατί βάζω distorting εφε. Το maple στην ταστιέρα δίνει ένα σκάσιμο στα καθαρά, πιο γεμάτο αλλά πρέπει αν θες να το ακούσεις για να το ακούσεις. Ο λόγος που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην ταστιέρα είναι για να γλιτώσουν χρήματα από εξωτικά ξύλα που χρειάζονται κανονικά. Δεν θα βρεις άλλα πλεονεκτήματα εκτός του ότι την χρησιμοποιούν ορισμένοι country/blues παίχτες

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back