- Πόντοι
- 2,548
fleamail είπε:Τα πανεπιστήμια στην Αγγλία από το 2006 δεν είναι δωρεάν, ακόμη και για τους Άγγλους. Το ξέρω από πρώτο χέρι
Απλά υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις για χρηματοδότηση που στην τελική είναι πολύ απλό να μην πληρώσεις τίποτα!
Χίλια συγνώμη που το συνεχίζω αυτό, αλλά μπορεί να δωθουν χρήσιμες πληροφορίες για πολλους.Αν γίνεται να κοπει να παει αλλού so let it be
Τα δίδακτρα σε όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας (που μόνο 1 είναι ιδιωτικό, τα υπόλοιπα ανήκουν στο κράτος) είναι fixed για τις πτυχιακές σπουδές.Συγκεκριμένα είναι λίίίίγο παραπάνω απο αυτά που πληρώνει το 90% των Ελλήνων μαθητών Λυκείου στα φροντιστήρια/ιδιαίτερα (η ελληνική δωρεάν παιδία ήταν αυτή που έφυγε μόλις τώρα απο το παράθυρο?δε πρόσεχα....)
ΑΛΛΑ κάθε μαθητής υπήκοος χώρας της ΕΕ κάνει μια απλούστατη αίτηση και η ΕΕ πληρώνει τα δίδακτρα.Τα διδακτρα υποχρεούται να τα ξεπληρώσει ο μαθητής (χωρίς τόκους) αν έχει δουλεία που να βγάζει καθαρά ετησίως πάνω απο ένα χ ποσό (το οποιο για τα ελληνικά δεδομένα το βλέπουμε με τα κιάλια) και να την έχει για τουλάχιστον 6 μήνες πριν αρχίσει η αποπληρωμή του χρέους.Και σε αυτή την περίπτωση πληρώνεις κάθε μήνα....15 ευρώ.Ο έλεγχος που γίνεται σχετικά με το αν πληρεί κάποιος τους όρους αποπληρωμής του δανείου είναι σχεδόν ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα τα λεφτά να μη τα ξεπληρώνει σχεδόν κανένας...και απο όσους γνωστους μου έχω που σπουδάζουν Αγγλία κανένας δε πληρώνει δίδακτρα.
Οσο για τη Σορβόνη, είναι εντελώς δωρεάν και το ενοίκοιο στις εστίες είναι 160 ευρώ το μήνα.