Καποιες αιρετικες αληθειες γυρω απο τη μουσικη!

Λίγο off-topic τα όσα θα πώ σε αυτό το σημείο αλλά θα με συγχωρέσετε ελπίζω! :D

Λοιπόν, το θέμα μέχρι στιγμής κυλάει απόλυτα χαλαρά, με χιούμορ και προβοκατόρικη διάθεση από όλους. Ακριβώς στο πνεύμα όσων ζήτησε ο Superfunk όταν άνοιξε αυτό το thread! Επειδή όμως αναρωτιέμαι έντονα, πόσα από αυτά που έχετε πει so far σε αυτό το thread πραγματικά τα πιστεύετε;

Η ερώτηση γίνεται γιατί πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όλα όσα είπαμε αποτελούν σταθερές και κατασταλαγμένες απόψεις ανθρώπων που ασχολούνται με τη μουσική. Σε πολλές περιπτώσεις φτάσαμε να απαξιώσουμε θρύλους της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας, σε άλλες καταφέραμε να εξισώσουμε τελείως ετερόκλητους καλλιτέχνες, εποχές και καταστάσεις, μπορέσαμε ακόμα να ανάγουμε το γρήγορο παίξιμο σε στείρα φλυαρία...

Θα μου πείτε (ορθώς) ότι "γούστα είναι αυτά, περί ορέξεως τσουρεκάκι" και θα έχετε δίκιο. Μήπως όμως όσα λέμε δεν τα πιστεύουμε πραγματικά; Μήπως είναι πράγματα που τα λέμε απλά για να πετάξουμε κάτι που θα ανάψει τα αίματα (με την καλή έννοια) εντός του φόρουμ, εντούτοις ενδόμυχα ξέρουμε ότι δεν είναι όπως τα λέμε αλλά κάπως πιο κοντά στη συμβατικότητα; Εκεί είναι η ουσία της (αμπελοφιλοσοφικής) ερώτησής μου.

Sorry που χαλάω το χαβαλεδιάρικο κλίμα αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω αν το θέμα αξίζει να λέγεται "αιρετικές αλήθειες γύρω από τη μουσική" ή θα έπρεπε να λέγεται "αιρετικές δηλώσεις γύρω από τη μουσική". Σε κάθε πρίπτωση βέβαια, είναι άκρως επιτυχημένο! :lol:

προφανως και τα πιστευουμε (τοτυλαχιστον εγω 100%) :wink:

ρε Stanley πανω που πηγα να σε λατρεψω μου πεταξες αυτο το

Το τετράχορδο μπουζούκι κατέστρεψε τη λαϊκή μουσική.
& με χαλασες!αν δεν υπηρχε ρε αρχηγε το 4χρορδο θα ακουγαμε ακομα ψευτορεμπετικα απο φοιτητικες κομπανιες!! :lol: RESPECT στο Χιωτη που ευτυχως το καθιερωσε (αλλωστε πως ειναι δυνατον να σου αρεσει ο Μακης & να μη σου αρεσει το 4χορδο??) :lol:

αν δεν υπηρχε ρε αρχηγε το 4χρορδο θα ακουγαμε ακομα ψευτορεμπετικα απο φοιτητικες κομπανιες!! :lol: RESPECT στο Χιωτη που ευτυχως το καθιερωσε (αλλωστε πως ειναι δυνατον να σου αρεσει ο Μακης & να μη σου αρεσει το 4χορδο??) :lol:
Αν ο Neil Young έπαιζε μπουζούκι θα έπαιζε με τρίχορδο, φίλε SF :lol: :lol:

- Οι Pink Floyd είναι από τους λίγους που δεν επηρεάστηκαν από μαύρους συνθέτες. Γι'αυτό είναι τόσο ξενέρωτοι.
Aπό που να ξεκινήσω? Από το όνομα τους που είναι παρμένo από τον Pink Anderson και τον Floyd Council?

O Gilmour δεν είναι επιρεασμένος από blues μουσική?

Eίπαμε αιρετικές αλήθειες όχι ότι μας κατέβει στο κεφάλι!

- Κάθε βράδυ οι καλόγεροι στο άγιο όρος δε προσεύχονται αλλά ακούνε Johny Cash. Γνωρίζουν καλά ότι μόνο έτσι θα σώσουν την ψυχή τους.
Amin to that!

:wink:

Βασικά οι καλογεροι δεν νομίζω ότι ακούνε μουισκή τέτοιες ώρες.....Αλλα θου κυριε φυλακή το στοματι μου.... :lol:

-οποιος δεν εχει καταλαβει γιατι οι floyd δεν ειναι το μεσο ροκ συγκροτημα μαλλον δεν εχει καταλαβει πολλα απο μουσικη

-οποιος δεν εχει καταλαβει γιατι οι deep purple δεν ειναι το μεσο ροκ συγκροτημα μαλλον δεν εχει καταλαβει πολλα απο μουσικη (για τους αντιθετους ακριβως λογους απο το προηγουμενο σχολιο)

-Απορια..Οι εντεχνοι ξερουν????(γενικα)

-Οποιος παιζει με Gibson (και ειδικοτερα με les paul) ακουει μονο τα μισα Hz απ οτι ενας Homo erectus..........

-Τα μουσικα φορουμ (και αυτο επισης) βριθουν απο αφορισμους σαν τους προηγουμενους.

-Στα μουσικα φορουμ υπαρχει ενας νομος: το δικο μου ειναι μεγαλυτερο, καλυτερο, βαρυτερο απο το δικο σας.

-Σκοπος καθε χρηστη των μουσικων φορουμ ειναι να πεισει τους υπολοιπους για το πιο πανω σημειο. Αυτος που θα πεισει τελικα τους περισοτερους γινεται Μοd.

-Οι αποψεις περι μουσικης ειναι σαν τις κ............ς. Ο καθενας εχει απο μια. Καποιοι εχουν περισσοτερες.

-Μεταξυ μας....ουτε κι εμενα μου αρεσει ο Καζαντζιδης..........

-Οταν ενας μουσικος μιλαει για καποιον συναδελφο λεει παντα: ειναι καλος......ΑΛΛΑ......

-Η δουλεια (και οχι η πειρατεια) σκοτωνει τη μουσικη..........που να βρεις κουραγιο να ανοιξεις τον ενισχυτη μετα απο ενα 12ωρο στην οικοδομη.......... :D :D :D :D

-Στον πλανητη γη και τα 6 δις των κατοικων του ηθελαν να γινουν μουσικοι.......οι περισσοτεροι ομως ακολουθησαν τη συμβουλη του μπαμπα τους και εγιναν γιατροι..........(παιδι μου πως θα βγαλεις λεφτα?????????)

- Οι Pink Floyd είναι από τους λίγους που δεν επηρεάστηκαν από μαύρους συνθέτες. Γι'αυτό είναι τόσο ξενέρωτοι.
Χε χε χε χε χε.ΚΑΙ επηρρεαστηκαν' date='ΚΑΙ δεν ειναι ξενερωτοι.Μη μας τρελλανεις ρε φιλαρακο...

We Want The Airwaves,baby...

[img']http://img433.imageshack.us/img433/3074/tokin5xe.gif[/img]

Κάντε λίγη υπομονή. Σε κάνα 20ήμερο θα σκάσει πολύ grande προβάδικο στα πέριξ :wink:

Κυριε Silot ,απο τον Σεπτεμβρη περιμενουμε..Διαβαζα κατα τυχη

το θεμα και ειπα να ρωτησω αν ειχαμε εξελιξεις απο το μετωπο... :lol: :lol:

Επιστρεφω Δημητριος,γιατι ειναι θρενταρα.

1) Οι ιντερνετομουσικοί εχουν τενοντιτιδα απο το mouse κ οχι απο το οργανο τους.

2)Στο myspace ισχυει η προταση:"Μ αρεσει η μουσικη σου επειδη θα 'θελα να σ'αρεσει η δικιά μου".

3)Οφειλουμε να εχουμε loopstation

5)οταν παιζουμε σολο δυναμωνουμε, ενω θα επρεπε να χαμηλωνουν οι αλλοι.

6)ο Μπαμπης Παπαδοπουλος,ο Badoek και κανα 2 ακομα ειναι οι μοναδικες επιλογες των μεγαλων ονοματων για κιθαριστες των γκρουπ τους.Ειναι οι αντιστοιχοι των Λαντσια ,Κιουρτσογλου,Lynch,Παπασταμου και Καλουδή επειδή είναι ΚΑΙ μουσικάρες ΚΑΙ κοιτανε μπροστα.

7)Η τελευταια προταση του 6 ειναι πλεονασμος γιατι στον ορισμο μουσικάρα συμπεριλαμβανεται το να κοιτας μπροστα.

8 )Κοιταω μπροστα δε σημαινει παιζω ασυναρτησιες.Οφειλω να μπορω να παιξω και καρφι 5 πραματα και ΜΕΤΑ κανω οτι ανωμαλια μου κατεβαινει.Γενικα ισχύει οτι δεν παμε να γραψουμε ποιηση αν δεν ξερουμε το αλφαβητο.

9)Μαθαίνοντας ενα δεύτερο όργανο,γίνεσαι καλύτερος στο 1ο :!:

10)Οποιαδηποτε κιθαρα της ταξης των 1000 (+/-) ευρω ειναι καταπληκτικη.ΟΛΑ τα ειδη εχουν παιχτει κατα καιρους με ΟΛΕΣ τις κιθαρες

11)Ταδε εφη Σαρρή.

9)Μαθαίνοντας ενα δεύτερο όργανο' date='γίνεσαι καλύτερος στο 1ο[/quote']
Σε αυτό συμφωνώ....Το θεμα είναι να μην αρχίσεις τρίτο όργανο για να μαθεις καλύτερα το δεύτερο που σε βοηθάει στο πρώτο γιατί ετσι γίνεσαι σκιτζής...:lol:

Κάτσε να προσθέσω κι εγώ κανα δυο να γίνεται τζέρτζελος!

1. όποιος αφορίζει τον Vai, το κάνει γιατί δεν τον έχει ακούσει με τον Zappa

2. το γεγονός ότι κάτι είναι vintage, δεν σημαίνει ότι είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερο

3. οι Ibanez είναι ΚΑΙ ΓΑΜΩ

4. Oι άνθρωποι ηλικίας κάτω των 20 ετών (νόου οφένς ) θεωρούν κλασσικό ροκ τους Guns n Roses (μια αλήθεια την οποία διαπίστωσα έκπληκτος τις προάλλες)

5. Ο τραγουδιστής των Red Hot Chilli Peppers τραγουδάει σαν αδερφή στο ντους και χαλάει όλο το σύνολο

6. Η καλύτερη μπύρα είναι η Kristallweizen με μια φέτα λεμονάκι

7. Οι Nirvana γέμισαν τον κόσμο με βαβουρογκρουπάκια

8. Όποιος σήμερα "σκίζεται" για τα πνευματικά δικαιώματα και πει ότι δεν έχει κατεβάσει cd ή δισκογραφία από torrent ή P2P είναι ψεύτης :)

9. Οι ελληνικές ροκ φωνές κλωνοποιήθηκαν πριν χρόνια και κυκλοφορούν σε συσκευασία συγκροτήματος!!

10. Τα χοιρινά παϊδάκια είναι καλύτερα απ τα αρνίσια

11. Βαρέθηκα τους όρους-intercity του στυλ "new wave style rock atmospherical indopop" για να περιγράψουν μια μουσική

12. Όσοι βρίζουν τα ποζεράδικα συγκροτήματα (πχ Bon Jovi) στάνταρ έχουν ψυχολογικά προβλήματα επειδή δεν τους έκατσε γκόμενα με το I ll be there for you

13. Δεν μπορείς να παίζεις ροκ με γεμάτο στομάχι και απροβλημάτιστη ζωή

14. Η κιθάρα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το κύριο όργανο στη ροκ σκηνή.

Πω ρε π$%&^%$, αυτό δεν είναι thread, ψυχοθεραπεία είναι

10. Τα χοιρινά παϊδάκια είναι καλύτερα απ τα αρνίσια
Η προβατίνα παραμένει στον θρόνο όμως.

Όποιος μουσικός-ροκάς πει "ποτέ δεν άκουσα pink floyd" είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης στον σύμπαν...

kwstas79, σκέφτεσαι να εκθέσεις κάπου όλα τα άβαταρ που έχεις χρησιμοποιήσει;

Μια γκαλερί πάντως δε σου φτάνει.

1. οι φρασεις "ακουω rock" η "παιζω rock" ειναι οι πιο κλισε φρασεις στο γνωστο συμπαν.

2. πανω απο 4 νοτες το λεπτο ειναι thrash.

3. οι dream theater και λοιποι συγγενεις ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΒΑΡΕΤΟΙ.

4. οι cannibal corpse και οι ομοιοι τους κουραζονται τσαμπα. μα@#$%ς μπορεις να παιξεις και πολυ πιο αργα.

5. οι gibson ειναι και λιγο καλες..

6. η tonelab ειναι ενα μηχανημα του σατανα το οποιο εκτοξευει 0 και 1 προς καθε κατευθυνση.

7. η θεσσαλονικη δεν ειναι ερωτικη πολη.

8. δεν εχει νοημα να μελετας ενα οργανο για χρονια κ τελικα απλα να αναπαραγεις. νοημα εχει να ΚΑΝΕΙΣ μουσικη.

9. ακομα και μια κατσαρολα ειναι μουσικο οργανο. ιδιαιτερα καποιες tefal του 60 ειναι vintage.

10. ο ορος μηχανοκινητος αθλητισμος ειναι ουτοπια.

υ.γ χιουμορ κανουμε :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
9. ακομα και μια κατσαρολα ειναι μουσικο οργανο. ιδιαιτερα καποιες tefal του 60 ειναι vintage.
Σαφώς...Ο Lars στο St. Anger το αποδεικνύει άλλωστε.... :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back