- Πόντοι
- 178
και στα αργα να ακουγονται οι αξιες ακριβως οσο πρεπει 8)Mike G είπε:Στα γρήγορα παιξίματα η δυσκολία είναι να ακούγονται όλα καθαρά και με definition.
και στα αργα να ακουγονται οι αξιες ακριβως οσο πρεπει 8)Mike G είπε:Στα γρήγορα παιξίματα η δυσκολία είναι να ακούγονται όλα καθαρά και με definition.
+1000000Jazzjoker είπε:To Mary Had A Little Lamb είναι εξαιρετικά δύσκολο κομμάτι. Πλην του SRV δε, ελάχιστους παίκτες έχω ακούσει να το παίζουν σωστά, ειδικά όσον αφορά το ρυθμό.
Διαφωνώ απολύτως πάνω σε αυτό. Μάλλον, διαφωνώ με την πρώτη πρόταση και στις υπόλοιπες συμφωνώ (εν μέρει). Ναι, αν πατήσεις λάθος νότα παίζοντας γρήγορα πιθανόν να μην ακουστεί, σε σχέση με ένα αργό σόλο που θα ακουστεί άσχημα. Όμως το να παίζεις γρήγορα, καθαρά και σωστά στο χρόνο είναι πιο δύσκολο από το να παίξεις αργά, καθαρά και σωστά στο χρόνο...qesh είπε:Εγω νομιζω οτι να παιζεις πιο αργα ειναι πιο δυσκολο απ το παιζεις πολυ γρηγορα.Γιατι αν παιξεις και μια λαθος νοτα οταν τρεχεις με την ταχυτητα του φωτος ποιος θα το παρει χαμπαρι τωρα και who gives a f@ck αφου στα επομενα δευτερολεπτα θα ακολουθησουν 556 νοτες.Αν κανεις ομως μια νοτα λαθος παιζοντας το σολο πχ του dont cry sister cry το φαλτσο θα ακουστει απο δω μεχρι την Καλιφορνια
Γιατί στα γρήγορα δεν πρέπει να ακούγονται οι αξίες όπως πρέπει? Όλοι οι μεγάλοι κιθαρίστες Petrucci, Malmsteen,Romeo είναι μεγάλοι κιθαρίστες επειδή ακριβώς παίζουν γρήγορα αλλά καθαρά, με τρομερό accuransy, note definition κ.τ.λ.και στα αργα να ακουγονται οι αξιες ακριβως οσο πρεπει 8)
Αυτό είναι δύσκολο σε όλες τις ταχύτητεςnotlrac είπε:Οποιος θελει να δει αν ειναι δυσκολο να παιξει αργα ας δοκιμασει το εξης:
Να παιξει τρηιχα τεταρτων στο 100 και μετα να παει να τα παιξει στο 50.
νομιζω πως οχι ... η μηπως ναι?Mike G είπε:το γρήγορο παίξιμο ότι είναι πιο εύκολο από το γρήγορο είναι απλά ΓΕΛΟΙΟ.
Minoru είπε:Η αλήθεια ειναι πάντως όσο γρήγορα και να παίξετε σρέντερς και διάφοροι ταχυτητολάγνοι,
με όση τεχνική και μουσικότητα διαθέτετε, δεν νομίζω να μπορεί κανείς να βγάλει τέτοια
ψυχή και συναίσθημα στο παίξιμο του , πιστεύω πως το πιο δύσκολο είναι να βγάλεις
συναίσθημα και όχι να έχεις ένα γυαλισμένο αψεγάδιαστο παίξιμο.
;D ;D ;DRitchie77 είπε:ξαναδιαβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ να δεις τι εγραψες... ;D
Σόρυ δεν χρησιμοποιώ γενικά ταμπλατούρα...έχω κάνει κάποιο λάθος?----15p12--------------------------- 1η χορδή
---------------14b16 (bend στο 14)
εδωMike G είπε:το γρήγορο παίξιμο ότι είναι πιο εύκολο από το γρήγορο είναι απλά ΓΕΛΟΙΟ
Αν φέρω εξάρες κερδίζω, αν δεν φέρω χάνειςMike G είπε:Τώρα όσον αφορά το γρήγορο παίξιμο ότι είναι πιο εύκολο από το γρήγορο είναι απλά ΓΕΛΟΙΟ.
;D ;DLord_Goumis είπε:Αν φέρω εξάρες κερδίζω, αν δεν φέρω χάνεις![]()
![]()
Δεν μίλησα για το τι έχει όρεξη κάποιος να ακούσει μια συγκεκριμέννη χρονική στιγμήLord_Goumis είπε:@minoru δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην τρέφει εκτίμηση σε παίκτες όπως ο Gilmour (ο αγαπημένος μου κιθαρίστας) ή ο B.B. King...απλά είναι αυτό που ειπώθηκε πριν....περί ορέξεως...υπάρχουν στιγμές που θες να ακούσεις κάτι με feeling που ''ευφραίνει καρδίαν'' ή κάτι πιο γκαζιάρικο να ξεδώσεις...αναλόγως την στιγμή..και τα 2 μουσική είναι![]()
Μπορεις να την κανεις και να γελαει δεν ειναι αναγκαστικο το συναισθημα να συνδεεται με αυτο το υφος.Minoru είπε:Δεν μίλησα για το τι έχει όρεξη κάποιος να ακούσει μια συγκεκριμέννη χρονική στιγμή
απλά ανέφερα οτι πιστεύω οτι είναι πολύ πιο δύσκολο να παίξεις με ψυχή και συναίσθημα. Την τεχνική και την ταχύτητα μπορείς να την αναπτύξεις με μελέτη και εξάσκηση, το πως όμως θα κάνεις την κιθάρα να κλαίει και αυτό να το μεταδίδεις στον ακροατή, νομίζω είναι αυτό που ξεχωρίζει τον οποιοδήποτε ''τεχνίτη'' της κιθάρας απο έναν πραγματικό καλλιτέχνη και ''ποιητή'' της κιθάρας.
Στην τελική το να παίζεις απλώς νότες δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία, αν αυτό που παίζεις δεν το νιώθεις μέσα σου...
I get your point 8)Minoru είπε:Δεν μίλησα για το τι έχει όρεξη κάποιος να ακούσει μια συγκεκριμέννη χρονική στιγμή
απλά ανέφερα οτι πιστεύω οτι είναι πολύ πιο δύσκολο να παίξεις με ψυχή και συναίσθημα. Την τεχνική και την ταχύτητα μπορείς να την αναπτύξεις με μελέτη και εξάσκηση, το πως όμως θα κάνεις την κιθάρα να κλαίει και αυτό να το μεταδίδεις στον ακροατή, νομίζω είναι αυτό που ξεχωρίζει τον οποιοδήποτε ''τεχνίτη'' της κιθάρας απο έναν πραγματικό καλλιτέχνη και ''ποιητή'' της κιθάρας.