- Πόντοι
- 923
Σε μια συνέντευξη ο Steve Harris των Iron Maiden είπε -σε ερώτηση ''αν γράφει πρώτα τους στίχους ή τη μουσική'' νομίζω- ότι το δύσκολο είναι το ''πάντρεμα'' της μουσικής με τους στίχους, καθώς οι στίχοι πρέπει να ακολουθούν την μελωδία του κομματιού, οπότε καμμιά φορά, αναγκαστικά επειδή δεν ταιριάζει μια συλλαβή με την μελωδία, αναγκάζεται να αλλάξει ολόκληρη την λέξη, προσπαθώντας να βρει μια που να έχει το ίδιο νόημα, γιατί κατά τη γνώμη του όπως είπε, αν και οι στίχοι είναι πολύ σημαντικοί, η μουσική είναι ακόμα πιο σημαντική, καθώς η μελωδία είναι αυτή που θα ''ξεσηκώσει'' τον οπαδό και εκ των υστέρων θα ανοίξει το βιβλιαράκι να δει τους στίχους (δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών τους δεν έχει την αγγλική ως μητρική γλώσσα.
Αυτό δεν το λέω ως παράδειγμα ''κακών στίχων'' (πιστεύω ότι έχουν ωραίους στίχους σε αρκετά κομμάτια - για το είδος τους) ούτε παίρνω κάποια θέση, απλά παραθέτω μια γνώμη ενός έμπειρου και επιτυχημένου τραγουδοποιού.
Το θέμα νομίζω είναι ότι ο στίχος είναι πιο υποκειμενικός και από την ίδια τη μουσική.
Αυτό δεν το λέω ως παράδειγμα ''κακών στίχων'' (πιστεύω ότι έχουν ωραίους στίχους σε αρκετά κομμάτια - για το είδος τους) ούτε παίρνω κάποια θέση, απλά παραθέτω μια γνώμη ενός έμπειρου και επιτυχημένου τραγουδοποιού.
Το θέμα νομίζω είναι ότι ο στίχος είναι πιο υποκειμενικός και από την ίδια τη μουσική.