Καινούργιες Fender Standard Made In Indonesia;

είναι Fender γιατί παρότι κατασκευάζεται στο Μεξικό το εργοστάσιο είναι δικό της
Μεξικό που είναι σχεδόν σαν να είναι... ΗΠΑ. Καθότι η Ensenada είναι Baja California, δηλαδή "γειτονιά" με το original "μαγαζί". 😄

Δεν αξίζει με τίποτα η διαφορά των 100 ευρώ να μην πας σε MIM
Και χωρίς δεύτερη σκέψη...

Δεν αξίζει με τίποτα η διαφορά των 100 ευρώ να μην πας σε MIM
Φαντάζομαι ότι αν τελικά συνεχίσουν με αυτές τις Ινδονησιακές Standards, τότε οι Player θα πάρουν σημαντική αύξηση. Η μικρή διαφορά που βλέπεις τώρα πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι οι Player είναι παλιό stock.

Last edited:
Μεξικό που είναι σχεδόν σαν να είναι... ΗΠΑ. Καθότι η Ensenada είναι Baja California, δηλαδή "γειτονιά" με το original "μαγαζί". 😄

Και χωρίς δεύτερη σκέψη...
Αν δεν ήταν οι mexicanos και οι γριές θα σου έλεγα εγώ που θα ήταν η fender... Ακόμα και στην Alta California

Και δεν κρατάς τα έξτρα 300 ευρώ και να αγοράσεις μια ινδονησιακή G&L για ακόμα καλλίτερο VFM…? Λέω εγώ τώρα… 😈
Νομίζω αν μιλάμε για 300€ κ όχι για κανένα χαοτικό ποσό, το να πας σε αμερικανικη Fender είναι safe bet. Και παραπάνω, μέχρι 500€ πληρώνω για upgrade από Μεξικό σε Αμερική. Παραπάνω δεν αξίζει. Νομίζω

Νομίζω αν μιλάμε για 300€ κ όχι για κανένα χαοτικό ποσό, το να πας σε αμερικανικη Fender είναι safe bet. Και παραπάνω, μέχρι 500€ πληρώνω για upgrade από Μεξικό σε Αμερική. Παραπάνω δεν αξίζει. Νομίζω

Υποκειμενικά είναι αυτά τα πράγματα, δεν είναι αντικειμενικά μετρήσιμα. Εγώ αποδέχτηκα την αλήθεια μου. Όταν ψώνιζα τον Δεκέμβρη για Strat, αποφάσισα ότι για αυτό το είδος κιθάρας, που περιστασιακά θα παίζω, 500 ευρώ budget ήταν το συνολικό μου. Μεταχειρισμένη (σε καλή κατάσταση) ή καινούρια, δεν ήταν σημαντικό. Εάν δεν έβρισκα την G&L, θα έπαιρνα μια Squier και θα τελείωνε η δουλειά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που σκάει 2 χιλιάρικα για αμερικάνα, κάνει λάθος. Πολύ καλά κάνει, εφόσον αυτό θέλει. Για εμένα στα 1,500-2,000 ευρώ, οι Ιαπωνέζικες Prestige / ESP / και άλλες, είναι πιο θελκτικές επιλογές. Για εμένα όμως, το ξεκαθαρίζω.

Υποκειμενικά είναι αυτά τα πράγματα, δεν είναι αντικειμενικά μετρήσιμα. Εγώ αποδέχτηκα την αλήθεια μου. Όταν ψώνιζα τον Δεκέμβρη για Strat, αποφάσισα ότι για αυτό το είδος κιθάρας, που περιστασιακά θα παίζω, 500 ευρώ budget ήταν το συνολικό μου. Μεταχειρισμένη (σε καλή κατάσταση) ή καινούρια, δεν ήταν σημαντικό. Εάν δεν έβρισκα την G&L, θα έπαιρνα μια Squier και θα τελείωνε η δουλειά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που σκάει 2 χιλιάρικα για αμερικάνα, κάνει λάθος. Πολύ καλά κάνει, εφόσον αυτό θέλει. Για εμένα στα 1,500-2,000 ευρώ, οι Ιαπωνέζικες Prestige / ESP / και άλλες, είναι πιο θελκτικές επιλογές. Για εμένα όμως, το ξεκαθαρίζω.
Και είναι απολύτως σεβαστό. Εγώ πχ προπερσι δεν είχα bugdet, είπα αν αξίζει τη διαφορά θα τα δώσω. Τότε είχε 650 η mim και 1800 η mia. Είπα "αισθάνομαι διαφορά, αλλά θα την πλήρωνα μέχρι 500€". Οπότε πήρα Μεξικάνα. Μετά βρήκα στις αγγελίες αμερικανική και ήθελε ο συμφορουμίτης ανταλλαγή συν cash και ήμασταν και οι δύο χαρούμενοι.

Πάντως καινούργια κιθάρα δεν είναι να παίρνεις στις μέρες μας

Οι εταιρειες εχουν κανει επιστημη το μαρκετινγκ και την τιμολογιακη πολιτικη τους ωστε να διαχωριζουν αισθητικα/τιμολογιακα/προφιλ/μουρη μοντελλα εντος της γκαμας τους που δρουν ανταγωνιστικα το ενα προς το αλλο. To μοτο ειναι " φτιαξτο μια φορα πουλα το ιδιο πραγμα οσες περισσοτερες φορες μπορεις". Η fender αποδεικνυεται σε αυτο εφαμιλλη της VW.........

Βασικά δίνεις 300 και παίρνεις κιθάρα από Ali Express με Alder κ Rosewood. Προσθέτεις Wilkinson hardware κι οποίους μαγνήτες γουστάρεις και έχεις πραγματικά την πιο VFM κιθάρα, τη μοναδική μάλλον που θα αγόραζα καινούργια αυτή την εποχή.

Βασικά δίνεις 300 και παίρνεις κιθάρα από Ali Express με Alder κ Rosewood. Προσθέτεις Wilkinson hardware κι οποίους μαγνήτες γουστάρεις και έχεις πραγματικά την πιο VFM κιθάρα, τη μοναδική μάλλον που θα αγόραζα καινούργια αυτή την εποχή.
Οι pro series της Harley Benton το κάνουν αυτό;

Παράδειγμα Harley Benton, με stainless steel frets & locking tuners στα 450 ευρώ:

Παράδειγμα Ibanez AZ Standard στα 550 ευρώ:

Πραγματικά θεωρώ ότι οι νέες Ινδονησιακές Fender, με τα συγκεκριμένα specs, απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν το όνομα στο headstock πάση θυσία και ας είναι ο,τι να'ναι κάτω από το pickguard.

Πραγματικά θεωρώ ότι οι νέες Ινδονησιακές Fender, με τα συγκεκριμένα specs, απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν το όνομα στο headstock πάση θυσία και ας είναι ο,τι να'ναι κάτω από το pickguard.
Κατά τα ταπεινή μου άποψη, απευθύνονται σε κάποιους που έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Κανείς που έχει αντίληψη μιας strat ή μιας tele δεν θα αγόραζε μια τέτοια "Fender".
Και συνεχίζει να μου είναι ακατανόητη η "λογική" της κίνησης, που καταβαραθρώνει το brand name.
Βέβαια, είμαι άλλης εποχής και στο μυαλό μου έχω σετάρει τις "βαρύτητες" των ονομάτων, με τρόπο που δεν συνάδει με την σημερινή αντίληψη των "μαρκετάδων" της εταιρείας.

Kάποιες ΟΕΜ μεταλλοκιθάρες σίγουρα (ESP, Schecter) αλλά νομίζω και άλλες (Eastwood, Gretch, Duesenberg) αλλά με μια επιφύλαξη γιατί αυτά αλλάζουν ανα καιρούς, πχ PRS SE δεν βγάζουν εδώ και χρόνια (λέγεται World Musical Intruments Ltd Co. για όποιον θέλει να μάθει πληροφορίες)
Μερικές ESP LTD είναι ακόμα MIK, πχ αυτή

Ενώ η ίδια σε μαύρο είναι MII...

Κατά τα ταπεινή μου άποψη, απευθύνονται σε κάποιους που έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Κανείς που έχει αντίληψη μιας strat ή μιας tele δεν θα αγόραζε μια τέτοια "Fender".
Και συνεχίζει να μου είναι ακατανόητη η "λογική" της κίνησης, που καταβαραθρώνει το brand name.
Βέβαια, είμαι άλλης εποχής και στο μυαλό μου έχω σετάρει τις "βαρύτητες" των ονομάτων, με τρόπο που δεν συνάδει με την σημερινή αντίληψη των "μαρκετάδων" της εταιρείας.

Επειδή, πάρα πολύ σωστά, εισάγεις το θέμα του marketing πίσω από την κίνηση, υπάρχει η υποψία ότι αυτή η σειρά έρχεται να γεμίσει το κενό, στην κατηγορία τιμής, που θα δημιουργήσει η (περαιτέρω) άνοδος τιμών των μεξικάνων Fender, που μάλλον θα καθιερωθούν στα 1,000-1,500 ευρώ. Στα 2,000 οι αμερικάνες τώρα πια...

Κατά τα ταπεινή μου άποψη, απευθύνονται σε κάποιους που έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Δεν είναι άποψη, είναι 100% πραγματικότητα.

Θα πάει ο γονιός που δεν σκαμπάζει πολλά σε ό,τι αφορά τα specs και θα πει ''παιδί μου, fender stratocaster θες? Ορίστε, ξηγιέται ο μπαμπάς, πάρε μια fender stratocaster και όχι squier που είχα εγώ μικρός'' και θα του πάρει την ινδονησιακή αντί την μεξικάνικη για να γλυτώσει το 100ρικο που θα πάει στο σουπερ μάρκετ ή στην ΔΕΗ ή αλλού, χωρίς να δει τα ψιλά γράμματα (ότι η μεξικάνικη έχει τα ''παραδοσιακά'' φέντερ ξύλα και είναι πραγματική φέντερ, φτιάχνουν προϊόντα της εταιρείας σχεδόν 40 χρόνια, έχουν μια ιστορία με την εταιρεία δηλαδή, άσε που δεν είναι εργολαβία, στης φέντερ το μαγαζί ανήκουν).

Το ίδιο παράδειγμα για κάποιον που απλά θέλει να αγοράσει μια κιθαρίτσα και σκλοράρει stratocaster στο site του Thomann και δεν γνωρίζει απο specs, απλά κοιτάει prices low to high και θα την πατήσει και αυτός χωρίς να ξέρει ότι το 100ρικο που γλυτώνει από την αμέσως επόμενη μεξικάνικη έχει τις διαφορές που προαναφέρθηκαν.

edit: μιλάω για το τώρα που υπάρχουν και τα δυο μοντέλα διαθέσιμα στις συγκεκριμένες τιμές. Τώρα αν αυξήσουν τις μεξικάνικες, που λογικά αυτό θα κάνουν, εκεί αλλάζει το πράμα, αλλά και πάλι

Μάλλον το beetle.
Μάλλον το Lada Niva. Βασικά είμαι σίγουρος πως αν υπήρχε κουλτούρα ηλεκτρικής κιθάρας στη Σοβιετική Ένωση θα είχε εφεύρει την Telecaster 20 χρόνια πριν.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back