Η αλήθεια είναι ότι γέλασα αρκετά και σε αυτό το thread!
Τέσπα, ας επανέλθω στη σοβαρότητα...
Φίλε lambrosgg, κι εγώ πληκτράς είμαι. Κι εγώ παίζω λίγη κιθαρούλα που και που ή προσπαθώ τουλάχιστον. Δεν έχω παίξει με πολλές κιθάρες μέχρι σήμερα αλλά ευτυχώς έχω παίξει με όλες τις σημαντικές (Strat, Tele, Les Paul, Ibanez, Jackson) και μπορώ να σου πω ότι γράφεις πράγματα ακατανόητα.
1) Σε ενοχλεί ο θόρυβος των μονοπήνιων. Δεκτόν, η λύση είναι να παίζεις με κιθάρα που έχει humbuckers και να αφήσεις αυτά τα πετυχημένα περί βουητού το 2007. Δεν πρέπει να είναι και τόσο τραγικό αφού δεν ενοχλεί τους χιλιάδες κιθαρίστες που ακόμα και το 2007 παίρνουν κιθάρες με μονοπήνιους! Ο ήχος που θέλουν και ψάχνουν είναι αυτός που βγάζουν οι μονοπήνιοι, παίρνουν την αντίστοιχη κιθάρα, τέλος.
2) Δεν μπορείς να αξιολογείς όλες τις κιθάρες ομαδικώς. Η ερώτηση "γιατί να πληρώσω τόσα φράγκα για μια κιθάρα που βουϊζει" απλά δεν υπάρχει. Αν ρωτήσεις "γιατί να δώσω 2 χιλιάρικα για μια Fender", θα ήταν ένα λογικό ερώτημα γιατί μπαίνουν παράγοντες που πραγματικά μπορούν να καθορίσουν την αξία ενός οργάνου (επίπεδο κατασκευής, ευελιξία, ποιότητα parts κλπ).
3) Ρε φίλε, η μισή rock και alternative σκηνή ηχογραφεί και παίζει live με Fender και
Gibson! Έχεις δει κανέναν που να παίζει κάτι άλλο εκτός από μέταλ ή αρκετά hard τέλος πάντων και να βγει με ESP Horizon στη σκηνή χωρίς να έχει σίγουρα και κάτι Fenderοειδές ή Gibsonοειδές μαζί του; Προβληματίσου λίγο από αυτό το γεγονός...
4) Δεν έχει σημασία η ηλικία σου. Αυτά τα κολλήματα "δίνω πολλά λεφτά, θέλω η κιθάρα να παίζει μόνη της, να μη βουϊζει, να μπορώ να παίξω τα πάντα, να ψήνει καφέ" είναι πολύ χαρακτηριστικά. Καλύτερα να ψάξεις για αυτό που σου κάνει. Για να σου μιλήσω και με πλήκτρα, εγώ έχω Korg. Ο σύντροφος yiannis από το Noiz γουστάρει τα Clavia. Ο UnderGround είναι φαν της
Kurzweil, άλλοι ψοφάνε για Casio CZ-101. Πάρε ό,τι σε βολεύει και σε φτιάχνει να παίζεις, άσε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο και μην ψάχνεις για μονόκερους.
Φιλικά...