και γω που νομιζα οτι μονο ο φοιβος κλεβει τους cold play...

Δεν νομίζω ότι το γεγονός μειώνει την καλλιτεχνική αξία των goldplay.

Αν θυμάστε, μια άλλη μεγάλη μπάντα είχε κυριολεκτικά ξεσηκώσει ένα παλιό τραγούδι του συγκροτήματος The Hollies...

Αυτό που προέκυψε ήταν ένα απο τα μεγαλύτερα hit songs της προηγούμενης δεκαετίας!

Μιλάω βέβαια για τους Radiohead και το "Creep".

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς όμως να πει ότι σαν μπάντα οι Radiohead στερούνται έμπνευσης...

Συμβαίνουν αυτά...

Συγνώμη, αλλά το progression είναι τόσο συνηθισμένο και η μελωδία τόσο κοινότυπη που η σύμπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί. Επίσης είναι απίθανο οι CP να ακούν Satriani, αλλά εξίσου απίθανο είναι και να μην τον ξέρουν καθόλου.

Εμένα, όσο μου αρέσει ο Satriani, άλλο τόσο μου αρέσουν και οι Coldplay.  ;D

Το συγκεκριμένο βιντεάκι το είχα πετύχει στο γιουτούμπι τις προάλλες... Δεν νομίζω ότι οι CP έχουν ανάγκη να κλέψουν από το Σατριγιάννη, ούτε ο Σατριγιάννης από τους CP...

Μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε μια φορά να βγουν και να παίξουν μαζί αυτό το κομμάτι... :P

spy είπε:
Συγνώμη, αλλά το progression είναι τόσο συνηθισμένο και η μελωδία τόσο κοινότυπη που η σύμπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί. Επίσης είναι απίθανο οι CP να ακούν Satriani, αλλά εξίσου απίθανο είναι και να μην τον ξέρουν καθόλου.
συμφωνώ

kultura είπε:
Μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε μια φορά να βγουν και να παίξουν μαζί αυτό το κομμάτι... :P
Εγω συμφωνω με αυτο... ;)

spy είπε:

Εμένα, όσο μου αρέσει ο Satriani, άλλο τόσο μου αρέσουν και οι Coldplay.  ;D
...και εγώ είμαι αυτής της άποψης. Πάντως άκουσα και το άλλο τραγουδάκι αυτών των creaky boards (το τραγούδι λέγεται "the song i didn't write" σίγουρα ειρωνικός ο τίτλος) και είναι για γέλια το γεγονός οτι πιστεύουν οτι οι Coldplay τους το έκλεψαν γιατί η ομοιότητα για μια τόσο απλή μελωδική γραμμή ρε παιδιά καταντά και σε ένα βαθμό συμπτωματική όπως πιστεύω οτι έγινε και με την περίπτωση που αφορά και την ομοιότητα με το κομμάτι του Satriani. Αν ήταν ρε παιδιά να λέμε κλέψιμο αυτήν την ομοιότητα στην ακραία περίπτωση θα λέγαμε κλέψιμο και αν κάποιος μουσικός παίξει την νότα Ντο# με delay και echo γιατί κάποιος πιό πριν θα την έχει παίξει με τον αντίστοιχο ήχο.

Πάντως για τους Radiohead μπορώ να πω οτι ούτε και για το Idioteque υπάρχει παρθενογένεση καθώς είχα μείνει έκπληκτος όταν ένα φιλαράκι μου μου είχε βάλει να ακούσω ένα Γερμανό συνθέτη ο οποίος ασχολείται με ηλεκτρονική μουσική και άκουσα όχι μόνο την ίδια μελωδία αλλά και τον ίδιο ήχο που χρησιμοποιούν οι Radiohead. Βέβαια αυτό δεν τους καθιστά αυτόματα κλέφτες και συγκρότημα που έχει ανάγκη να κλέψει τον καθένα για να κάνει καριέρα. Όσον αφορά το Creep τα συμπεράσματα δικά σας με τα παρακάτω βίντεο...

Creep - Radiohead

http://youtube.com/watch?v=nxpblnsJEWM

The Air That I Breathe - The Hollies

http://youtube.com/watch?v=KMSAnZR2Q8Q

fotonios είπε:
Όσον αφορά το Creep τα συμπεράσματα δικά σας με τα παρακάτω βίντεο...
Sorry , αλλά τα δικά μας συμπεράσματα περιττεύουν όταν οι ίδιοι οι radiohead το έχουν παραδεχθεί...

Τα μέλη του συγκροτήματος των Hollies διατηρούν κάποια ποσοστά επι των πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού.

Superfunk είπε:
Παντως το 11χρονο ανηψακι μου ΔΕΝ τον ξερει ενω τους CP τους ξερει.. ;D

Ειναι τοσο τραγικα διαφορετικοι οι χωροι στους οποιους κινούνται οι CP που δεν υπαρχει περιπτωση να ακουν μουσικη τυπου Satriani..(in fact δεν νομιζω να υπαρχει για τον μεσο Brit Popper κατι πιο απωθητικο απο τη μουσικη του Joe) 
Εγω γελαω οταν ακουω τετοιες αποψεις

Ξεχνάτε οτι οι CP αποτελούνται απο καποια μελη που ειναι...ε πως να το πω... μουσικοι!!

Δλδ δεν εχουν ακουσει ποτε τους μουσικη περα απο Brit PoP  :-\

Δλδ sf εσυ εχεις ακουσει και ακους μονο το στυλ μουσικης που παιζεις?  :-\

plusyear είπε:

Ξεχνάτε οτι οι CP αποτελούνται απο καποια μελη που ειναι...ε πως να το πω... μουσικοι!!

Δλδ sf εσυ εχεις ακουσει και ακους μονο το στυλ μουσικης που παιζεις?   :-\
ελα ντε!αυτο λεω και γω!εστω ο κιθαριστας τους ρε παιδι μου..

και να θεσω και κατι αλλο στη συζητηση....

και ποιος σας λεει εσας οτι το εγραψαν τωρα>>>>??? μπορει να ειναι ετοιμο απο τον προηγουμενο ή ακομα και τον προπροηγουμενο δισκο αλλα να μην μπηκε μεσα γιατι δν ταιριαζε με το υφος του δισκου..... νομιζετε οτι οντως ετρεχαν στα ισπανικα ξωκλησια για εμπνευση οι coldplay?? ειμαι σιγουρος οτι 3 τραγουδια τουλαχιστον του δισκου ηταν ετοιμα απο τον προηγουμενο...

Ντάξει πάντως, όντως είναι πολύ απλή μελωδία δλδ δεν αποκλείεται να πρόκειται για σύμπτωση. Πάντως η έκδοση του Joe είναι πολύ πολύ πιο όμορφη imo.

plusyear είπε:

Δλδ sf εσυ εχεις ακουσει και ακους μονο το στυλ μουσικης που παιζεις?   :-\
μωρε εχουν ακουσει ,απλα μουσικη σαν του Joe ειναι "κοκκινο πανι" για μουσικους οπως οι CP.....

προσωπικα ακουω πολλων ειδων μουσικη και σιγουρα οχι μονο αυτην που παιζω (γιατι αν το εκανα αυτο θα ακουγα μονο τον...εαυτο μου :) :)) παντως Σατριανι ΔΕΝ ακουω  (γιατι απλα δεν τον αντεχω ουτε ενα λεπτο... :))

Άσε που έχει φάει και τα νιάτα του στα ωδεία ο Σατριάνης.

longshadow είπε:
Sorry , αλλά τα δικά μας συμπεράσματα περιττεύουν όταν οι ίδιοι οι radiohead το έχουν παραδεχθεί...

Τα μέλη του συγκροτήματος των Hollies διατηρούν κάποια ποσοστά επι των πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού.
Ουπς... δεν το ήξερα. Sorry. :-\

και μια που τα πιασαμε ολα τωρα,μηπως οι led zeppelin ηταν ο φοιβος της εποχης?

http://www.youtube.com/watch?v=HjPAEPFaxoM&feature=related
Παιδιά εδώ κάτι παίζει!!!

Ουτε κι εγω πιστευω οτι το εκλεψαν οι CP γιατι η αρμονια του κομματιου και η μελωδια δεν ειναι κατι το φοβερο ή σπανιο.Αλλα μου αρεσει περισσοτερο ο Satriani απο τους γλυκαναλατους CP.My personal view...

maze είπε:
και μια που τα πιασαμε ολα τωρα,μηπως οι led zeppelin ηταν ο φοιβος της εποχης?

http://www.youtube.com/watch?v=HjPAEPFaxoM&feature=related
αυτη ειναι μια κλασσικη καραμελα για τους zeppelin που κατα την αποψη μου ειναι παρατραβιγμενη! ενταξει Blues κοματια ολοι παιζανε τοτε κ ιδικα με τους στοιχους γινοταν χαμος! το you need love πχ ειναι για μενα τελεια διασκευη!

το ι Can quit you το ειχε παιξει κοσμος κ κοσμακης γιατι ειναι της εποχης σουξε!

για το Dazed and cofused κατι μου βρωαμει αλλα θα μαθω απο τι παιζει ;)! το stairway η εισαγωγη ειναι ενα κλασικο Jazz μοτιβο στο οποιο κρατιετε σταθερει η συγχορδια κ πεφτει χρωματικα συνεχεια η τονικη. οσο κ για το babe i m gonna leave you δεν νομιζω ποτε να ειπαν οτι ειναι δικο τους!

κ μια που ειμαι ζεππελινακιας δαγκωτο παρτε καρακλεψιμο απο deep purple! :P

http://www.youtube.com/watch?v=zAJoAO88Bdk

Trending...

Νέα θέματα

Back