Joey DeFrancesco...thank you!

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Είναι πολύ δύσκολο να χωνέψεις μια απώλεια όταν είναι πρόωρη.

Στην περίπτωση του Joey DeFrancesco είναι τόσο πρόωρη που οι μεγάλες εφημερίδες δεν την έχουν καλύψει ακόμα, αν και δυστυχώς έχει αναμεταδοθεί σε πολλά μικρότερα μέσα που μάλλον είναι αναπόφευκτο να μην την πιστέψεις όσο και να μη θέλεις. Είναι πραγματικά τραγικό να βλέπεις στα μέσα δικτύωσης ανακοινώσεις για τις επερχόμενες συναυλίες του.

https://celebseek.com/joey-defrancesco-jazz-musician-death-age-51

Και η απώλεια γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν ο άνθρωπος έχει πρόσφέρει κολοσιαίο έργο και έχει καλύψει τέτοια διαδρομή, αλλά και είχε μπροστά του να καλύψει πολλά δημιουργικά χιλιόμετρα. Διότι ειλικρινά όταν κάποιος φεύγει στα 51 ουσιαστικά είναι στην κορυφή της καριέρας του.

Από τα 16 έπαιξε με όλους (όταν λέμε όλους το εννοούμε) τους εν ζωή μεγάλους. Το μεγαλύτερο και αδιαμφισβήτητο όνομα στο B3 αλλά και στην τρομπέτα και στο τραγούδι.

4 grammy, 3 υποψηφιότητες, 9 φορές βραβείο κριτικών του down beat και μόνιμος εκλεκτός των αναγνωστών του από το 2005 μέχρι σήμερα....

Μεγάλη μου αγάπη το Β3, αν και είμαι ανάξιος να έχω ένα, (φοβάμαι αν ποτέ πάρω ένα, μόνο θα το βλέπω) και ο Joey ήταν ένας από τους ήρωές μου....

στο καλό φίλε....

Φοβερός, τον ειχα ανακαλύψει "τυχαία" από κάποια εκπομπή μερικές δεκαετίες πίσω...απλά φοβερός...

Μια απο τις ονειρώξεις μου να τον ακούσω να παίζει το "Beat Me Till I'm Blue" με το Hammond του και να το κάνει κόμπο...

Όχι ρε γμτ, όχι.

Τι να πούμε γι' αυτό τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ μουσικό.

Είχα την τύχη να τον δω ζωντανά, και είχα πάθει χοντρή πλάκα.

Απίστευτος, και στα πλήκτρα, και στην τρομπέτα, αλλά ήταν και βοκαλίστας και έπαιζε και sax.

Κρίμα το παλικάρι, κρίμα.

Όχι ρε γμτ, όχι.

Τι να πούμε γι' αυτό τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ μουσικό.

Είχα την τύχη να τον δω ζωντανά, και είχα πάθει χοντρή πλάκα.

Απίστευτος, και στα πλήκτρα, και στην τρομπέτα, αλλά ήταν και βοκαλίστας και έπαιζε και sax.

Κρίμα το παλικάρι, κρίμα.
Τον είχα δεί και εγώ στον Φακανά με Mike stern και Dennis chambers και τον σαξοφωνίστα του benson στούς πρώτους δίσκους.Ron Cuber...ήξερα ότι είναι Master. Ο Jimmy Smith του είχε δώσει και το B3 του

Τον είχα δεί και εγώ στον Φακανά με Mike stern και Dennis chambers και τον σαξοφωνίστα του benson στούς πρώτους δίσκους.Ron Cuber...ήξερα ότι είναι Master. Ο Jimmy Smith του είχε δώσει και το B3 του

Εγώ στον Λυκαβηττό με McLaughlin.

πότε έγιναν αυτά? στα μέρη μας ο Joey δεν ήρθε.

Τον άλλον τον είδα με Jonas Hellborg

koyfales eidate kai Dennis.....

Καλά, τον Dennis τον έχω δει κι άλλες φορές.

Κάποια στιγμή τον αντικατέστησε ο Elvin Jones στην μπάντα (νομίζω το 1996).

Σ' αυτό το live πάντως, κατ' αρχήν υπήρχαν αρκετοί Χάρε Κρίσνα, οι οποίοι έκλαιγαν στην κυριολεξία.

Επίσης ήταν τόσο τρομερή η ένταση της μπάντας (όχι το volume, το tension), που την αισθανόμουν στο στομάχι μου σαν γροθιά.

Ο Joey έπαιξε και τρομπέτα, και μας έπεσαν τα σαγόνια στο πάτωμα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θυμάμαι τον Dennis όταν άρχιζε να φορτώνει, ο λαιμός του γινόταν τριπλάσιος και φουσκωνε..ο δε joey όργωνε χωράφια με πλήκτρα...

ναι ρε παιδιά αλλά είναι πολύ άδικο.

Εντάξει τα είχε τα κιλά του και φαινόταν, αλλά είναι τόσο κρίμα. Είχε τόσα να δώσει....

ναι ρε παιδιά αλλά είναι πολύ άδικο.

Εντάξει τα είχε τα κιλά του και φαινόταν, αλλά είναι τόσο κρίμα. Είχε τόσα να δώσει....

Όταν στα 10 του χρόνια, έπαιζε σε μπάντα με τους Hank Mobley και Philly Joe Jones, και στα 16 του πήγε περιοδεία στην Ευρώπη με τον Miles, τι να λέμε τώρα ...

Στο τελευταίο βίντεο στο 4.22 όταν του κάνουν την ερώτηση ακούγεται η ανάσα του....?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back