JBL SRX System 8

Gregorio

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδια,οπως εχω αναφερει και σε αλλα posts εχουμε ενα γκρουπ το οποιο αποτελειτε κυρίως απο ακουστικα οργανα (κλαρινα,σαξοφωνο,τρομπετα,αρμονιο,ντραμς,φωνες  ) παιζουμε παραδοσιακη μουσικη σε γαμους ,πανηγυρια, ανοιχτους αλλα και κλειστους χωρους και ενδιαφερομαστε,ισως και θα ηταν καλυτερα να πω οτι ειμαστε μπροστα στην αγορα του σετ ηχειων που εχω στην επικεφαλιδα του θεματος.

Το σετ ειναι αυτο:

http://www.thomann.de/gr/jbl_srx_system_8.htm

Εχουμε ακουσει πολλα καλα αλλα και κακα λογια αλλα ο βασικοτερος λογος που ειμαστε σε σκεψη,ειναι πως εχουμε ακουσει οτι αυτα τα ηχεια δεν ειναι καταλληλα για την δουλεια που τα θελουμε,λογο του οτι ειναι σκληρα επειδη εχουν ελλειψη μεσαιου (αυτο μας το ειπαν) και πως ειναι καταλληλα για ηχο σε καποιο club και γενικα σε συνθηκες οπου δεν θα χρησιμοποιηθουν απο ακουστικα οργανα,αλλα απο DJ.επισης ισως για την δουλεια που τα θελουμε  ηταν καλυτερα να παιρναμε ηχεια τριων δρομων αλλης εταιριας

Υπαρχει καποιος ο οποιος να μπορει να μας δωσει καποιες πληροφοριες για αυτο το σετ και συγκεκριμενα καποιος που να τα εχει χρησιμοποιησει?Θα ηταν προτιμοτερο για τον λογο οτι εχουμε ακουσει πολλα απο ατομα που δεν εχουν ερθει σε επαφη με αυτα τα ηχεια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
δεν έχω ακούσει-χρησιμοποιήσει αυτό το σετ αλλά μπορώ να σου πω υπεύθυνα ότι όποιος σας είπε το αμίμητο

Gregorio είπε:
αυτα τα ηχεια δεν ειναι καταλληλα για την δουλεια που τα θελουμε,λογο του οτι ειναι σκληρα επειδη εχουν ελλειψη μεσαιου (αυτο μας το ειπαν)
είναι απλά άσχετος, σας παραπληροφορεί και φυσικά μακρυά από οποιαδήποτε συμβουλή-προτροπή του προς αγορά...

ο ήχος ενός ηχείου μπορεί να χαρακτηριστεί "σκληρός" για τον ακριβώς αντίθετο λόγο... για την υπερβολή του στο τονισμό της μεσαίας συχνοτικής περιοχής...

ακόμα κι αν εννοεί μια "δίδρομη" σχεδιαστική προσέγγιση του κατασκευαστή (έλλειψη μονάδας midrange) ως κριτήριο, η τοποθέτηση του παραμένει άστοχη και ημιμαθής....

για να σας καθησυχάσω σε αυτή την κατηγορία τιμής που σκέφτεστε να κινηθείτε με προϊόντα επώνυμων εταιρειών, δύσκολα θα μείνετε παραπονεμένοι από το αποτέλεσμα που άλλωστε μη το ξεχάσετε θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό ως τελικός παραγόμενος ήχος και από τον "επηρεασμό" των απαραίτητων συνοδών του σετ (πηγές, mixer, eq, comps κλπ)....

θεωρώ εκ των ουκ άνευ  να σας επισημάνω ότι τελικός κριτής για τον ήχο που επαγγέλλεστε είναι τα αυτιά σας (εδώ δεν μιλάμε για τον ήχο ενος studio reference monitor όπου τα κριτήρια είναι εκ φύσης αυστηρότατα και ένας έμπειρος χρήστης μπορεί να σας βοηθήσει-κατευθύνει)...

εκ των φημών αναζητήστε περισσότερο απόψεις για την ποιότητα κατασκευής και αντοχής στην κακομεταχείριση σε βάθος χρόνου του όποιου σετ, πράγμα σημαντικότατο για τη χρήση που τα προορίζετε και παράλληλα προσπαθήστε (ξέρω δύσκολο) να ακούσετε πριν αγοράσετε...

ευχαριτουμε πολυ για την απαντηση σας.ειμαι κια εγω μελος του γκρουπ.δηλαδη με αλλα λογια αν ενα ηχειο ειναι ποιοτικο μπορεις επειτα να το ρυθμισεις με eq π.χ.μηπως γνωριζετε αν για το συγκεκριμενο συστημα θα χρειατουμε και 'φετα'?γιατι νομιζω πως και οι τελικοι crown ti4000 εχουν ενσωματωμενα crossover,limiters...k.a

μια μικρή διευκρίνηση εδώ... με τη χρήση eq μπορούμε σχετικά εύκολα να βελτιώσουμε την συμπεριφορά ενός ποιοτικού ηχείου κυρίως σε ότι να έχει να κάνει με προβλήματα αλληλεπίδρασης πχ με έναν κακό χώρο... δεν μπορούμε όμως σε καμιά περίπτωση να αλλάξουμε εκ διαμέτρου τον "χαρακτήρα"  (με τις όποιες αδυναμίες συνεπάγεται) που του έχει προσάψει η σχεδιαστική προσέγγιση του κατασκευαστή του...

για την ερώτηση σου τώρα εκ του μακρόθεν όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενικός και επιφυλάσσομαι...

με μια πρόχειρη ματιά όμως που έριξα στα spec των crown και στις δυνατότητες του ενσωματωμένου dsp πιστεύω ότι με προσεκτική ρύθμιση του προσφερόμενου software μπορείτε να καλυφτείτε άνετα και ποιοτικά για τις ανάγκες σας στο σωστό tuning του συστήματος ηχείων-τελικής ενίσχυσης...

αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πχ ένα κακό mixer δεν μπορεί να αποβεί σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας στο ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα..

γι αυτό προσέξτε (κατά το δυνατόν) και την ποιοτική αναλογία στους υπόλοιπους κρίκους της "ηχητικής αλυσίδας"...

Όσο για το θέμα εντάσεων ,τι χώρους πιστεύετε ότι μπορεί να καλύψει το συγκεκριμένο σετ;σε αριθμό ατόμων..

Τα συγκεκριμένα ηχεία τα έχω ακούσει σε beach party με 500 άτομα και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι υπερεπαρκούσαν! Δεν ξέρω κατά πόσο ο Xti 4000 θα σε καλύψει γιατί τα sub έχουν ισχύ 1600watt στα 4 ohm ενώ ο ενισχυτής βγάζει 1200.. Γενικά με τον 4000 δεν θα μπορέσεις να παίζεις στο τέρμα ούτε τα sub ούτε τα srx725 και είναι πολυ πιθανόν άμα

δεν προσέξεις να σου μείνουν οι ενισχυτές στα χέρια.. Θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να κατευθυνθείς προς την αγορά του Xti 6000 τουλάχιστον (αν επιμένεις για crown xti..)

Οταν λες beach party,εννοεις οτι τα ηχεια παιζαν με την μουσικη καποιου DJ.Σωστα?

Απο την αλλη ομως οσο αφορα αυτο που ειπες για τους ενισχυτες,δεν θεωρω πως η JBL θα εκανε το λαθος να φτιαξει ενα δυνατο σετ ηχου και να βαλει ενισχυτες ,που δεν θα ειναι επαρκεις για να το καλυψουν...

Δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις πανω στο θεμα ηχου (δεν θα εκανα το αλλιως) αλλα δεν μου φαινεται και τοσο σωστο αυτο που ειπες ManMara...Δεν θελω να σε προσβαλω απλα την γνωμη μου λεω...Κουβεντα κανουμε :)

Gregorio είπε:
δεν θεωρω πως η JBL θα εκανε το λαθος να φτιαξει ενα δυνατο σετ ηχου και να βαλει ενισχυτες ,που δεν θα ειναι επαρκεις για να το καλυψουν...
Το σετ αυτό δεν το έφτιαξε η Jbl αλλά ο Thomann  :P  Όσο για το beach party που αναφέρομαι, ναι η μουσική έπαιζε από Dj! Ξέρω ότι όλο το concept αλλάζει σε live μουσική αλλά επιμένω ότι από τη στιγμή που το sub είναι 400 watt rms πιο ισχυρό από τον ενισχυτή χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην καεί ο ενισχυτής...

p.s ούτε κι εγώ είμαι επαγγελματίας του ήχου μη νομίζεις  ;)

manmara πως ακουσες συνολικα το συστημα?πιστευεις πως δεν καλυπτει τις αναγκες για live?

Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις να σου το πω αυτό με σιγουριά :( Μπορώ πάντως σίγουρα να σου πω ότι αυτό που άκουσα ήταν υπεραρκετό για να καταχτυπιούνται 500 άτομα (σε ανοιχτό χώρο) μέχρι τελικής πτώσεως!! Απίστευτο μπάσο και πάρα πολύ καλή απόκριση στις ψιλές.. Αν θυμάμαι καλά έχει και κόρνα 4" και παίζει πολύ καλά τις ψιλές. Γενικά πιστεύω ότι στην τιμή αυτή είναι από τα καλύτερα μπορείς να πάρεις. Επίσης να σημειώσω ότι εγώ είδα μόνο τα ηχεία... Δεν ξέρω με τι ενισχυτές τα έπαιζαν!

Ωραια...Ευχαριστουμε πολυ για τις αποψεις σου τις οποιες λαμβανουμε υπ'οψην :)!!!

Και ναμαστε..... Εχω αγορασμενο το ιδιο συστημα *2 εδω και δυομισι χρονια και πιστευω πωσ μπορω να σου δωσω ικανοποιητικη απαντηση. Το srx μπορω να σου διαβεβαιωσω με σιγουρια πως ΔΕΝ εχει τον σκληρο ηχο που ανεφερες... αντιθετως ειναι πολυ μαλακο με λιιιιγο τονισμενεσ τις συχνοτητες απο 3.5 εως 6.3ΚΗz και αυτο λογω της "γνωστης αμερικανικης κορνας...." κατα τα αλλα σαν συστημα με 1 διπλο 18ρι στην πλευρα και 1 722 μπορει να καλυψει ανετα γυρω στα 500 ατομα χωρις να υπερβαλλω. Οι ενισχυτες  που δινει ο thomann ειναι λιγο μικροι για τα σαμπ(τα 728 παιζουν καλυτερα με XTi 6000) και για να "ξεζουμιστει" το συστημα και να βγαλει τα παντα ολα απαραμορφωτα και ποιοτικα θα ηταν καλο να παιξει με καποιον prossesor της dbx στον οποιο επιλεγεις εσυ το τι συστημα παιζεις(ηχεια,ενισχυτες) και αυτος κανει δουλεια μονος του. 2 πραγματα μονο θελουν προσοχη...

1.Να μην παρεις το 725 σε καμια περιπτωση... Εχει 2 15" και μπουμαρει περιεργα ενω το 722 εχει το κλασικο αποτομο και σφιχτο 12"(που φοραει και το vrx το μικρο array της JBL)...

2.Αντι για 2 διπλα 18" να παρεις 4 μονα. Το συστημα θα διεριται και θα ειναι και ποιο ευκολο στο κουβαλημα...

Ολα τα αλλα τα κανουν μονα τους, σ'αφηνουν δηλαδη με το στομα ανοιχτο!  :D

Δηλαδη, θες να πεις,αν πουμε να παρουμε το σετ,κατα καποιο τροπο να το ξαναχτισουμε μονοι μας και να κρατησουμε μοναχα την ιδεα που βαζει το site για αυτο το συστημα!Σωστα?Δηλαδη τα ηχεια της JBL και τους CROWN τους τελικους!Απλα να διαιρεσουμε τις μπασοκαμπινες και να παρουμε τεσσερες μονες και εναν τελικο Xti 6000!!!Απλα θελω να ρωτησω κατι,πανω σε αυτα.Αυτο που ειπες για τα μπασα,βοηθαει μοναχα στο κουβαλημα η σαν χρηστης του σετ εχεις παρατηρησει κατι αλλο?

Κοιταξε εμενα πρωσοπικα με τα μονα 18" το συστημα μου φαινεται πως παιζει πιο "στακατα" τις χαμηλες του ενω το διπλο 18" μου φαινεται πως αφηνει μια περιεργη ουρα που στο δικο μου ακουσμα ειναι ανεπιθιμυτη.

Οσο για το στησιμο απο την αρχη σου λεω με σιγουρια ναι. Ολα τα "μελη" του συστηματος παραγονται απο το harman group οποτε γινονται το ενα για το αλλο και βοηθουν το ενα το αλλο. Με τις προσθηκες που σου ανεφερα δεν θα βαρεθεις το συστημα ποτε διοτι με τον prossesor και το dsp των ψηφιακων crown θα μπορεις να το φερνεις ακριβως στα μετρα σου και στις εκαστοτε αναγκες του χωρου.

Πιστευω πως ειναι καλη επιλογη και ακομη καλυτερα πηγαινε σε καποιο PAτζιδικο που να διαθετει το συστημα και ζητα να στο δειγματισουν ωστε να εχεις και απο μονος σου μια ποιο ολοκληρωμενη εικονα...

Ισως και να ειναι πολλα τα μπασα (το διπλο sub) για ενα μονο 722!Γιατι ειδα και στον οδηγο οτι εχει πιο χαμηλες συχνοτητες απο οτι στο μονο sub!Ισως και αυτο με τις συχνοτητες να ειναι ετσι για τον λογο οτι σχεδιαστηκε για να παιζει ετσι η διπλη μπασοκαμπινα,δηλαδη να παιφτει πιο χαμηλα!Ενα μελος απο το γκρουπ μας ρωτησε στην BON STUDIO στην Θεσ/νικη και του ειπαν οτι οπως ειναι το σετ απο THOMANN θα εχετε πολλα μπασα!Οσοι το κανανε αυτο χρειαστηκε να αγορασουν και ακομα δυο 722...Αληθεια...Μυθος...Αυτο ειπαν εκει!

Αυτο ειπαν γιατι θελουν να πουλησουν οι ανθρωποι. Οσο για τα πολλα μπασσα.....

"Καλυτερα να περισσευει, παρα να μη φθανει..."

γεια σου pano ειμαι και εγω μελος του group και θελω να σε ρωτησω τι παραπανω μπορει να προσφερει ο prossesor?Με μια γρηγορη ματια στην dbx ειδα 6 μοντελα...ποιο θα προτεινες?κατι ακομα...που χρησιμοποιεις το συγκεκριμενο set και τι μουσικη παιζεις?

Γεια σου κ εσενα φιλε nickristal. Θα σου προτεινα το ΡΑ+ διοτι ειναι σε λογικη τιμη και σου εχει ετοιμα preset και για τους ενισχυτες οπως και για τα ηχεια, και σου δινει και την δυνατοτητα να το συνδεσεις με τον υπολογιστη σου και να το φερεις εκει ακριβως που θελεις.

Το συστημα παιζει σε διαφορες εκδηλωσεις και live οπως και σε DJ παρτυ. 

Βασικα Panos_Mld δεν σε ρωτησαμε,σε τι χρησιμοποιεις τον ηχο αυτο!Σε συγκροτηματα για live,σε καποιο club...Που?

Trending...

Νέα θέματα

Back