Ίσως χρειάζομαι ένα ακόμη plugin: Universal Audio Paradise Guitar Studio

Τα άκουσα στα demos του Henning και φίλε έχουν ΠΟΛΥ hum. Του το είπα κιόλας

Screenshot_20251203_152042_YouTube.jpg

Γιατί να πρέπει να κάνεις modelling και το αρνητικό κομμάτι των ενισχυτών;

Τα άκουσα στα demos του Henning και φίλε έχουν ΠΟΛΥ hum. Του το είπα κιόλας
Γιατί να πρέπει να κάνεις modelling και το αρνητικό κομμάτι των ενισχυτών;
Σε αυτά βέβαια πάιζει ρόλο και το πού και πώς γράφεις.

-Αν το σπίτι έχει ρεύματα της συμφοράς (που δύσκολα μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό)
-Αν η κιθάρα είναι κοντά στην οθόνη του υπολογιστή
-Αν η ίδια η κιθάρα έχει hum.

Εμένα γενικά δε με ενοχλεί και τόσο το hum, αλλά δεν είμαι και τόσο του hifi ήχου. Μια-δυο φορές σε κάποια stages ήταν ανυπόφορο κι εκεί έμαθα ότι το να πάρεις μαζί σου μόνο μια κιθάρα με P-90s σε χώρο που δεν έχεις ξαναπαίξει, μπορεί να μην εξελιχθεί καθόλου καλά.

Για να καταλάβεις, επόμενη αλλαγή είναι να βγάλω το σετ που έχει η στρατ με τοv RWRP μεσαίο μαγνήτη και να βάλω Pure Vintage 61s.

Εμ, ή θέλεις faithful reproduction ή δεν θέλεις… 😆

Πάντως ακούγεται εξαιρετικότατο. Δεν έχει την πλειάδα επιλογών που έχουν άλλα, αλλά ο,τι έχουν βάλει μέσα, ακούγεται ίσως καλύτερα από οτιδήποτε άλλο στην αγορά.

Για να καταλάβεις, επόμενη αλλαγή είναι να βγάλω το σετ που έχει η στρατ με τοv RWRP μεσαίο μαγνήτη και να βάλω Pure Vintage 61s.
Ξεκινάω

Μπζζζζζζζζζζζζζ... 😅

Πληροφοριακά, το MK II της neural δεν είναι dead silent σε καμία περίπτωση. Απλά έχει ενσωματωμένο noise gate το οποίο υποπτεύομαι ότι ελάχιστοι πειράζουν ή καν παρατηρούν. Εγώ από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να το απενεργοποιήσω.

Κάτι λίγο offtopic σχετικά με την Universal Audio. Αντιληπτή η επιθετική στρατηγική marketing, έχει καταφέρει εντός λίγων μηνών να γίνει household name και συνεχίζει να δίνει δωρεάν αρκετά πράγματα. Παρ' όλα αυτά, το Poly Max Synth που έδωσε πριν μερικούς μήνες, είναι τόσο buggy που σχεδόν δεν μπορεί καν να χρησιμοποιηθεί. Θέλει πολλή υπομονή και απουσία εναλλακτικών για να αποφασίσεις να ασχοληθείς και να το κάνεις να δουλέψει σωστά. Ελπίζω να μη γίνει πρακτική τους να δίνουν ημιτελή plugins.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει μπει στη λογική ενός flagship floor modeller, τύπου Helix, Quad Cortex

Είδα τον τίτλο και με έβαλε σε σκέψεις:

“Ίσως χρειάζομαι ακόμα μια κιθάρα”
Τι στιλ? Δωσε teaser

Τώρα είμαι σε prs mood. Θα ανοίξω νέο θέμα προσεχώς…
Να μαντέψω; Αμερικάνικη από Λάρισα;

Ερώτηση. Πώς είναι η μετάβαση στο PRS scale? Μ'αρέσουν σαν κιθάρες, αλλά όλη την ζωή έχω παίξει μόνο με strat scale, 25,5 ίντσες.

Ερώτηση. Πώς είναι η μετάβαση στο PRS scale? Μ'αρέσουν σαν κιθάρες, αλλά όλη την ζωή έχω παίξει μόνο με strat scale, 25,5 ίντσες.
Ποιά μετάβαση; Οι Αμερικάνικες PRS είναι από τις πιο καλοστημένες κιθάρες που υπάρχουν. Από κει και πέρα ηχητικά έχει να κάνει και με το μοντέλο, αν πχ είναι με wraparound είναι άλλη φάση σε σχέση με TOM ή με tremolo bridge.

Μέχρι τα early 00s τις χώριζε μια άβυσσος από τα καδρόνια της Fender και της Gibson, αν και τώρα ομολογουμένως κι αυτές έχουν βελτιωθεί πολύ στα καλά τους μοντέλα.

Τrue Story: Το 2003 που αγόρασα την πρώτη μου καλή Gibson γύρισα τις μισές HΠΑ και τα μεγαλύτερα μαγαζιά για να βρώ μια Les Paul να παίζει όπως έπαιζε οποιαδήποτε off-the-shelf PRS. Κρατούσα μια PRS Custom 22 έτοιμος να την αγοράσω κι όταν είπα στον πωλητή του Guitar Center San Francisco ότι δεν βρίσκω Les Paul να παίζει έτσι, μου είπε "κάτσε μισό, να σου φέρω μία..." Και μου έφερε μια R0 όπου έπρεπε να δανειστώ για να την αγοράσω. Έτσι έφυγα με την Gibson.

.... με PRS ήχο :)

Υπάρχει τέτοιο πράγμα...?

Ίσως μόνο η DGT να μου έβγαλε αυτό το feeling, η οποία έχει πολύ έντονο ηχητικό χαρακτήρα και ταυτότητα. Και τους καλύτερους PRS μαγνήτες κατά την γνώμη μου.

Αφού είσαι ήδη συνηθισμένος στο μεγαλύτερο scale length δε νομίζω να σε δυσκολέψει καθόλου η μετάβαση σε κάτι μικρότερο, υπάρχει διαφορά στην αίσθηση προφανώς (ειδικά αν πήγαινες all the way στο 24.75") αλλά είναι κάτι που συνηθίζεις γρήγορα. Να μου πείς σε προβληματίζει το να πας απο μια ζωη Gibson σε Fender οκ, το καταλαβαίνω (αν και δεν το συμμερίζομαι, όλα συνηθίζονται), αλλά ειδικά απο Fender σε PRS μη το φοβάσαι καθόλου.

Υπάρχει τέτοιο πράγμα...?
Για μένα ο PRS ήχος είναι early 00s. Nickelback, Linking Park κλπ. Καρφί σε Mesa Boogie. Ψιλοgeneric καθαρά, creamy overdrives

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back