- Πόντοι
- 18
Χαιρετώ τα παιδιά του noiz once more...
Αυτό θα είναι ένα μεγάλο post.
Εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχω την POD X3 live, η οποία μου έμαθε πολλά πράγματα για τα εφφέ, τα eq και όλα τα παρελκόμενα του κιθαρίστα.
Χρησιμοποιώντας την, απέκτησα εμπειρία σχετικά με το τι εφφέ μου αρέσει να χρησιμοποιώ καθώς και το τι θα χρειάζομαι από τα εφφέ αυτά.
Επειδή παίζω και σε instrumental rock μπάντα με πολλές προοπτικές και αρκετά live, λογικό είναι να χρησιμοποιούσα την πεταλιέρα πάρα μα πάρα πολύ.
Αρχικά την έβαζα κονσόλα και πριν λίγο καιρό άρχισα να την βάζω στο fx return ενός λαμπάτου μηχανήματος που έχω πρόσβαση.
Αποτέλεσμα καλό μεν, αλλά όχι πολύ καλό από πλευράς ήχου :-\.
Αυτό που θέλω να τονίσω όμως, είναι ότι από χρηστικότητα η πεταλιέρα έπαιρνε 10/10.
Εξηγούμαι:
Λόγω του είδους και της μπάντας, χρειαζόμαι πολλούς διαφορετικούς ήχους.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι 3 banks τα χρησιμοποιούσα ΟΛΟΚΛΗΡΑ.
Αυτό μας κάνει 12 διαφορετικούς ήχους.
Η διαφορά έγκειται στους διαφορετικούς χρόνους/αξίες delay μέσα στο ίδιο κομμάτι, ambient ήχοι, καθαρά με πολλά πρίμα, normal καθαρά, μεσαίο drive, πιο rock drive, lead drive δικό του κανάλι and so on...
Από πλευράς χρηστικότητας ήμουν υπερ-ικανοποιημένος.
Με ένα tap άλλαζα τα πάντα.
Ούτε tap dancing, ούτε 50 πετάλια που να πρέπει να αλλάζω ρυθμίσεις κάθε τρεις και λίγο.
Όλα σωμένα και τακτοποιημένα.
Ήρθε όμως ο καιρός να πάω τον ήχο μου ένα βήμα παραπέρα (σε αναλογικά, λαμπάτα πράγματα).
Έρχονται σύντομα αγορές για τα πάντα.
Πρώτα απ'όλα λαμπάτη κεφαλή και καμπίνα, για να ξεκινήσω από εκεί.
Η κεφαλή θα είναι η Bugera 333 η οποία είναι γάντι για εμένα.
Μαζί θα πάρω και την 4x12 καμπίνα Bugera, απλά ως μέσο για κάτι καλύτερο στο μέλλον
(αν έχετε καμία καλύτερη καμπίνα να προτείνετε στα ίδια λεφτά, do it
).
Χρειάζομαι όμως και τα εφφέ και θέλω και αυτά να είναι χρηστικά ει δυνατόν όσο και η πεταλιέρα (το να πάρω 10 πετάλια που αν θέλω να αλλάζω από ένα ήχο στον άλλον να πρέπει να πατήσω 5 και 6 πετάλια είναι πραγματικά last resort).
Ως αρχική αγορά σκέφτομαι ένα tc electronic g major, μαζί με ένα καλό midi controller έτσι ώστε να έχω εκεί σε patches όλα τα time-based effects και να μπορώ να αλλάζω εύκολα.
Έχω δει ότι μπορώ να προγραμματίσω patches και με τα κανάλια του ενισχυτή.
Αληθεύει? Γιατί αυτό ψάχνω.
Θέλω με ένα tap να αλλάζω εφφέ και κανάλι ενισχυτή.
Στο youtube, ένας τυπάς άλλαζε με ένα midi controller τα εφφέ στο v-amp που είχε μαζί με τα κανάλια σε έναν Bugera 333.
Άρα ελπίζω να γίνεται. Θέλω τα φώτα σας σε αυτό πρώτα...
Αυτό θα είναι ένα μεγάλο post.
Εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχω την POD X3 live, η οποία μου έμαθε πολλά πράγματα για τα εφφέ, τα eq και όλα τα παρελκόμενα του κιθαρίστα.
Χρησιμοποιώντας την, απέκτησα εμπειρία σχετικά με το τι εφφέ μου αρέσει να χρησιμοποιώ καθώς και το τι θα χρειάζομαι από τα εφφέ αυτά.
Επειδή παίζω και σε instrumental rock μπάντα με πολλές προοπτικές και αρκετά live, λογικό είναι να χρησιμοποιούσα την πεταλιέρα πάρα μα πάρα πολύ.
Αρχικά την έβαζα κονσόλα και πριν λίγο καιρό άρχισα να την βάζω στο fx return ενός λαμπάτου μηχανήματος που έχω πρόσβαση.
Αποτέλεσμα καλό μεν, αλλά όχι πολύ καλό από πλευράς ήχου :-\.
Αυτό που θέλω να τονίσω όμως, είναι ότι από χρηστικότητα η πεταλιέρα έπαιρνε 10/10.
Εξηγούμαι:
Λόγω του είδους και της μπάντας, χρειαζόμαι πολλούς διαφορετικούς ήχους.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι 3 banks τα χρησιμοποιούσα ΟΛΟΚΛΗΡΑ.
Αυτό μας κάνει 12 διαφορετικούς ήχους.
Η διαφορά έγκειται στους διαφορετικούς χρόνους/αξίες delay μέσα στο ίδιο κομμάτι, ambient ήχοι, καθαρά με πολλά πρίμα, normal καθαρά, μεσαίο drive, πιο rock drive, lead drive δικό του κανάλι and so on...
Από πλευράς χρηστικότητας ήμουν υπερ-ικανοποιημένος.
Με ένα tap άλλαζα τα πάντα.
Ούτε tap dancing, ούτε 50 πετάλια που να πρέπει να αλλάζω ρυθμίσεις κάθε τρεις και λίγο.
Όλα σωμένα και τακτοποιημένα.
Ήρθε όμως ο καιρός να πάω τον ήχο μου ένα βήμα παραπέρα (σε αναλογικά, λαμπάτα πράγματα).
Έρχονται σύντομα αγορές για τα πάντα.
Πρώτα απ'όλα λαμπάτη κεφαλή και καμπίνα, για να ξεκινήσω από εκεί.
Η κεφαλή θα είναι η Bugera 333 η οποία είναι γάντι για εμένα.
Μαζί θα πάρω και την 4x12 καμπίνα Bugera, απλά ως μέσο για κάτι καλύτερο στο μέλλον
(αν έχετε καμία καλύτερη καμπίνα να προτείνετε στα ίδια λεφτά, do it

Χρειάζομαι όμως και τα εφφέ και θέλω και αυτά να είναι χρηστικά ει δυνατόν όσο και η πεταλιέρα (το να πάρω 10 πετάλια που αν θέλω να αλλάζω από ένα ήχο στον άλλον να πρέπει να πατήσω 5 και 6 πετάλια είναι πραγματικά last resort).
Ως αρχική αγορά σκέφτομαι ένα tc electronic g major, μαζί με ένα καλό midi controller έτσι ώστε να έχω εκεί σε patches όλα τα time-based effects και να μπορώ να αλλάζω εύκολα.
Έχω δει ότι μπορώ να προγραμματίσω patches και με τα κανάλια του ενισχυτή.
Αληθεύει? Γιατί αυτό ψάχνω.
Θέλω με ένα tap να αλλάζω εφφέ και κανάλι ενισχυτή.
Στο youtube, ένας τυπάς άλλαζε με ένα midi controller τα εφφέ στο v-amp που είχε μαζί με τα κανάλια σε έναν Bugera 333.
Άρα ελπίζω να γίνεται. Θέλω τα φώτα σας σε αυτό πρώτα...
Τελευταία επεξεργασία από moderator: