irig και μπάσσο

Για να λέμε τα σύκα συκα επειδή και εγώ είμαι μέλος και στα άλλα δύο φόρουμ, δεν είναι ακριβώς όπως τα λες.

Και να μην ξεχνάμε ΟΛΗ την ερώτηση.

-Έχω Fender Precision Deluxe το οποίο το πήρα γιατί ήταν σανίδι το Cort (κάτι σε στυλ -"πήρα TDM 900 γιατί το παπί δεν πήγαινε, μάπα τα Honda") και μιας κι ακούμπησα το 900άρι στο κούτσουρο και κανα 500άρι στο αειτηλεφων δε δίνω μία για ενισχυτή καθότι παίρνω μόνο κορυφές μηχανήματα άπαξ και διαπαντός (εκτός αν είναι Cort). Έτσι λοιπόν ρωτώ για χαβαλέ (καθότι την απόφαση την πήρα) αξίζει να δώσω ένα 40άρι να πάρω -ως μοναδικό μέσο ακρόασης- το irig και να ακούω το fender απ τις ψείρες;"

-"Μπαα, όχι καλύτερα." (ποικιλοτρόπως)

-"Καλά το παίρνω και βλέπουμε."

Θα μου πεις γιατί σκάω και ασχολούμαι. Έλα ντε.

Αλλά είσαι καλό παιδί και λέω να στα πω.

SPYROID είπε:
Οπα ρε μεγαλε χαλαρωσε

O μεγάλος έχει ήδη ζήτηση συγνώμη για το άστοχο σχολείο του,  προφανώς να έχει και χαλαρώσει , και ίσως να μαζεύει φράγκα  για ενισχυτή  ή  απλα να βασανίζετε με τα  ''i''

και τις ψείρες

Δεκτο οτι εχει ληξει απλα γενικα μιας και τεθηκε το θεμα

OFF TOPIC τελος  8)

audiokostas είπε:
"Ποιες πσείρες καλές για death ?"
Ε;  ;D Δεν νομίζετε ότι σε ένα «επικού» περιεχομένου thread πρέπει να λέμε (γράφουμε) τα πράγματα με το όνομα τους;  ;) ;D

ΥΓ: Πάντως μια και μόνη σκέψη στριφογυρίζει στο μυαλό μου μετά από την ανάγνωση του πονήματος... Είναι ή δεν είναι;  ::) Fender αγορασμένο στην Κίνα...  ::) ::) ::)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΥΓ: Πάντως μια και μόνη σκέψη στριφογυρίζει στο μυαλό μου μετά από την ανάγνωση του πονήματος... Είναι ή δεν είναι;  ::) Fender αγορασμένο στην Κίνα...  ::) ::) ::)
...πάντα καχύποπτος... 8) :P

marathon είπε:
...πάντα καχύποπτος... 8) :P
Χμμμ δίκιο έχεις- γιατί ο φίλος μας είπε ότι το πήρε από τον «Γερμανό»... Απλά αυτή η... Κίνα μου ήρθε κάπως  ::)  ;D

Tthawth είπε:
Το βρισκω απιθανο να υπαρχει ελληνας να εχει δοκιμασει το μπασο του σε i-rig. Υπάρχει αντιθέτως περίσσευμα υπερτατων ημεδαπων μπασιστών που ειναι έτοιμοι να σου τριψουν στα μουτρα την αγνοια σου. Γιατι στο κατω κατω η ελλαδα ειναι η γενετειρα του σωστου μπασου ηχου.
Αγαπητέ Tthawth, πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω το ύφος και το περιεχόμενο αυτού που γράφεις.

Δηλαδή

α) από που και ως που θεωρείς πως είναι τόσο σπάνιο και δύσκολο να έχουμε δοκιμάσει το i rig? Δηλαδή, εγώ αυτή την άποψη που εξέφρασα, πιστεύεις πως την έβγαλα από το μυαλό μου?

β) Ποιά άγνοια και ποιό τρίψιμο στη μούρη?

γ) Μια χαρά ήχο μπάσου έχει η Ελλάδα... αν πιστεύεις πως δεν υπάρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ αξιολογότατοι Έλληνες παίχτες που έχουν και άποψη στον ήχο, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις τα ακούσματα σου.

δ) Το μεγαλύτερο ποσοστό απαντήσεων που ασχολούνται σοβαρά με iRig και δε συμμαζεύεται στα "ιερά" ξένα φόρουμ, αποδεικνύεται πως προέρχονται από χομπίστες (για να το θέσω ευγενικά)

myrsias είπε:
Αγαπητέ Tthawth, πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω το ύφος και το περιεχόμενο αυτού που γράφεις.
Καταλαβαίνω αυτα που λες. Θεωρησα οτι επρεπε να ενημερωσω το χρηστη seagull για τα forum στα οποια εχει συζητηθει το θεμα. Εστω απο χομπίστες ή φτωχομπασίστες. Οι χομπίστες στο εξωτερικο ειναι σαφως περισσοτεροι στα αγγλοφωνα forum. Εδω οπως βλεπεις, σε πεντε σελιδες μονο εσυ εχεις εμπειρια επι της ουσιας. Θεωρεις οτι με μια γνωμη ο seagull εχει λυσει το θεμα; Εγω οχι. Απο την αλλη, πιστεψε με. Η μια και μοναδικη αποψη σου χα-θη-κε μεσα στο χαβαλε. Αυτο εθιξα. Για τον ηχο της εγχωριας δισκογραφιας... ξερω οτι υπαρχει και το ψαγμενο. Αυτο που εξω θεωρειται δεδομενο δλδ :Ρ

Και πολύ καλά έκανες να ενημερώσεις για το ξένα φόρουμ, στα οποία όντως μπορεί κανείς να βρει παρα πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Δε νομίζω πως είμαι ο μόνος που έχει εμπειρία με το iRig, άλλωστε ο warchief, είπε πως το χρησιμοποιεί κιόλας. Η όλη ένσταση επικεντρώνεται στο αν τελικά μπορείς να ακούσεις ικανοποιητικό ήχο από τα ακουστικάκια του τηλεφώνου, δεδομένου του οτι δεν θέλεις/μπορείς να δώσεις χρήματα για καλά ακουστικά, γιατί αν ήταν έτσι έπαιρνες και ένα ενισχυτάκι. Και η όλη συζήτηση έγινε γύρω από τη βάση πως ο seagull ξεκαθάρισε πως θέλει κάτι ποιοτικό (εξού και επέλεξε να πάρει ένα καλό μπασάκι). Και φυσικά όλο αυτό ενισχύθηκε και πυροδοτήθηκε από το γεγονός πως το δεύτερο (!) μήνυμα του ΟΡ ήταν αρκετά προσβλητικό (πάλι ανοίγει το θέμα "συμπεριφορά από/προς νέα μέλη". Προσωπικά θα με στενοχωρούσε να αποκαρδιθεί ο seagull από τις απαντήσεις μας και να μην τον ξαναδούμε, γιατί θα μπορούσαμε όλοι να επωφεληθούμε από τις απόψεις του)

seagull είπε:
εδω γιατι δεν επεσε κραξιμο και το εφαγα όλο εγω?

http://www.noiz.gr/index.php?topic=181935.0
Για απλούς λόγους

1) τη λέξη "κομπλεξικός" πρέπει να τη χρησιμοποιείς πολύ σπάνια

2) Ο άνθρωπος δεν είπε..."αγόρασα μία αμερικάνικη Strat..."

να εχω κιθαρα κ iphone μαζι
3) Έχουμε αδυναμία στους φαντάρους

ΥΓ...Πλάκα σου κάνω ;)

audiokostas είπε:
Για να λέμε τα σύκα συκα επειδή και εγώ είμαι μέλος και στα άλλα δύο φόρουμ, δεν είναι ακριβώς όπως τα λες.

Και να μην ξεχνάμε ΟΛΗ την ερώτηση.

-Έχω Fender Precision Deluxe το οποίο το πήρα γιατί ήταν σανίδι το Cort (κάτι σε στυλ -"πήρα TDM 900 γιατί το παπί δεν πήγαινε, μάπα τα Honda") και μιας κι ακούμπησα το 900άρι στο κούτσουρο και κανα 500άρι στο αειτηλεφων δε δίνω μία για ενισχυτή καθότι παίρνω μόνο κορυφές μηχανήματα άπαξ και διαπαντός (εκτός αν είναι Cort). Έτσι λοιπόν ρωτώ για χαβαλέ (καθότι την απόφαση την πήρα) αξίζει να δώσω ένα 40άρι να πάρω -ως μοναδικό μέσο ακρόασης- το irig και να ακούω το fender απ τις ψείρες;"

1) ειναι american special p-bass οχι το deluxe

2) εκανε 800 οχι 900

3) το iphone εχει 500 στο ελλαδισταν και στις υπολοιπες αφρικανικες χωρες.

στην ευρώπη(αγγλία) που το πηρα οταν σπουδαζα στον δινουν δωρεαν αν κανεις συμβόλαιο για 2 χρονια

4) η ερώτηση για irig  και ακουστικα (δεν ειπα για ψειρες) εχει να κανει και με γειτονες και γενικα αν αξίζει να πάρεις καλο ενισχυτή και να έχεις το  volume sto 1

seagull είπε:
1) ειναι american special p-bass οχι το deluxe

2) εκανε 800 οχι 900

3) το iphone εχει 500 στο ελλαδισταν και στις υπολοιπες αφρικανικες χωρες.

στην ευρώπη(αγγλία) που το πηρα οταν σπουδαζα στον δινουν δωρεαν αν κανεις συμβόλαιο για 2 χρονια

4) η ερώτηση για irig  και ακουστικα (δεν ειπα για ψειρες) εχει να κανει και με γειτονες και γενικα αν αξίζει να πάρεις καλο ενισχυτή και να έχεις το  volume sto 1
Δεν θα μπω στη διαδικασία. Ειλικρινά ΔΕΝ αξίζει.

Για σένα και τις ανάγκες σου, μια χαρά και παραπάνω είναι το irig.

Enjoy !

audiokostas είπε:
Δεν θα μπω στη διαδικασία. Ειλικρινά ΔΕΝ αξίζει.

Για σένα και τις ανάγκες σου, μια χαρά και παραπάνω είναι το irig.

Enjoy !
Εδώ που τα λέμε δίκιο έχεις, καθώς το θέμα γυροφέρνει την ουρά του...

Πάντως αν ο OP θέλει να μελετά χωρίς να χαλάει τον κόσμο, ένας practice ενισχυτής γύρω στα 20 βατάκια θα είναι μια χαρά για την δουλειά και θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα το όργανο που πήρε. 

seagull είπε:
εδω γιατι δεν επεσε κραξιμο και το εφαγα όλο εγω?

http://www.noiz.gr/index.php?topic=181935.0
Διότι το θέμα που παρέθεσε εκείνο το παιδί δεν είχε να κάνει με τον βασικό και μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα άκουγε την κιθάρα του. Ζήτησε μια λύση ανάγκης για την περίοδο που ήταν στρατιώτης όπου η σύνδεση οργάνου με τηλέφωνο είναι πολυτέλεια.

Από την άλλη εκ των λεγομένων σου προκύπτει ότι δεν έχεις ενισχυτή και προτιμάς να στραφείς σε σύνδεση μπάσου με τηλέφωνο, πράγμα που είναι ανορθόδοξο μιας και όπως προείπα, το κόστος ενός μικρού ενισχυτή δεν είναι μεγαλύτερο από τον εξοπλισμό που απαιτείται για να πετύχεις σύνδεση μπάσου με τηλέφωνο. Επιπλέον, άντε και την πέτυχες... Το μπάσο απαιτεί δικό του ηχείου, πράγμα που σου εξασφαλίζει ένας ενισχυτής ακόμα και ο πιο φθηνός.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Εδώ που τα λέμε δίκιο έχεις, καθώς το θέμα γυροφέρνει την ουρά του...

Πάντως αν ο OP θέλει να μελετά χωρίς να χαλάει τον κόσμο, ένας practice ενισχυτής γύρω στα 20 βατάκια θα είναι μια χαρά για την δουλειά και θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα το όργανο που πήρε. 
Ρε συ Τέρρυ (μερικά από αυτά καταπληκτικά) practice rigs έχουμε να προτείνουμε με το κιλό. Ακόμα και μείς οι ξερόλες που ζούμε στη Μπανανία έχουμε κάποιες ιδέες.

Από τα απλά πετάλια με headphone out μέχρι pandora και πολυπετάλια με USB και phones και όλα τα καλούδια.

Αυτά βέβαια αγοράζονται πάμφθηνα στις υπεπροηγμένες χώρες. Με την προϋπόθεση ότι ξέρεις τι σημαίνει gumtree, loot, basschat classifieds, uni posts, local ads κλπ και δεν αυξάνεις το ήδη υψηλό κόστος διαβίωσης σου με διετή συμβόλαια κινητού -nothing is free - όντας φοιτητής και δικαίωμά σου στο φινάλε.

Και ενισχυτές (που ακόμα και σε χαρτόκουτο να μένεις, έναν ενισχυτή με 10άρι - με line in & ακουστικά -το ακούς στο 2-3 χωρίς να ενοχλείς ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΩ).

Τώρα βέβαια να χει μόνο practice rig χωρίς rig σε μπάσο των 800 (που το πήρες γιατί ακούς - που;- τη διαφορά με τα φθηνά) ούτε εμείς οι κομπλεξικοί Αφρικανοί το καταλαβαίνουμε.

Από την άλλη όταν βγαίνεις για καφέ είναι άλλο να λές "κοίτα gamato app που χω για να εξασκούμαι με ένα Fender Special που πήρα" και άλλο να προσπαθείς να εξηγήσεις τι τρομερά licks έγραψες με το SX σου μέσω pandora.

Για αυτό λέω ο καθένας και τα γούστα του.

Αλλά ναι βρε συ seagull, τα πήρα λίγο στο κρανίο γιατί και η προσέγγιση είναι λάθος και μας την λες από πάνω.

Τεσπά, δεν τρέχει τίποτα, θα πάω για τσιγάρο (όχι λόγω thread γιατί έχω φορτώσει και μ΄άλλα εδώ μέσα στη δουλειά) και θα μου περάσει.  ;D

Εξάλλου αφού σου αλλάξαμε γνώμη σε καλό βγήκε το άρπαγμα ;D

Καλή καρδιά κι όλα καλά.

audiokosta σέβομαι την εμπειρία σου αλλα θέλω καλή επιχειρηματολογία όπως

έκανες μόλις

εγω πάντως το έκοψα περυσι το τσιγαρο μετα απο 10 χρονια

και ηρέμησα..

δεν μου ειπες τελικα, ποιον απο τους 2 ενισχυτές

ή αν εχεις καποιον άλλο να μου προτείνεις

audiokostas είπε:
Ρε συ Τέρρυ (μερικά από αυτά καταπληκτικά) practice rigs έχουμε να προτείνουμε με το κιλό. Ακόμα και μείς οι ξερόλες που ζούμε στη Μπανανία έχουμε κάποιες ιδέες.

Από τα απλά πετάλια με headphone out μέχρι pandora και πολυπετάλια με USB και phones και όλα τα καλούδια.

Αυτά βέβαια αγοράζονται πάμφθηνα στις υπεπροηγμένες χώρες. Με την προϋπόθεση ότι ξέρεις τι σημαίνει gumtree, loot, basschat classifieds, uni posts, local ads κλπ και δεν αυξάνεις το ήδη υψηλό κόστος διαβίωσης σου με διετή συμβόλαια κινητού -nothing is free - όντας φοιτητής και δικαίωμά σου στο φινάλε.

Και ενισχυτές (που ακόμα και σε χαρτόκουτο να μένεις, έναν ενισχυτή με 10άρι - με line in & ακουστικά -το ακούς στο 2-3 χωρίς να ενοχλείς ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΩ).

Τώρα βέβαια να χει μόνο practice rig χωρίς rig σε μπάσο των 800 (που το πήρες γιατί ακούς - που;- τη διαφορά με τα φθηνά) ούτε εμείς οι κομπλεξικοί Αφρικανοί.

Από την άλλη όταν βγαίνεις για καφέ είναι άλλο να λές "κοίτα gamato app που χω για να εξασκούμαι με ένα Fender Special που πήρα" και άλλο να προσπαθείς να εξηγήσεις τι τρομερά licks έγραψες με το SX σου μέσω pandora.
;D ;D ;D ;D ;D

+10000

Παίρνεις ένα συμπαθές κούτσουρο, δεν θες να ακούσεις τι παίζει, πως παίζει, είναι «ζουμερό», είναι «στεγνό», είναι σκαστό; Τι είναι;

Τώρα ωραία και καλά τα rig πουρουπού αλλά...

Όταν έβαλα ένα τέτοιο στον υπολογιστή, αρχικά «ψάρωσα»: Α, να βάλω αυτό το κεφάλι και αυτή την καμπίνα και απ' εδώ τα μικρόφωνα και απ' εκεί τα μικρόφωνα, και βάλε και πεταλάκια κλπ  :o

Και μετά έκανα ένα κλαπ, κούμπωσα το μπάσο στον ενισχυτή και σούταρα το rig  ;D

Διότι η ψηφιακούρα ήταν ένα στενό, στεγνό πράγμα  ;)

Και πήγε στον αγύριστο  ;D ;D ;D

Ενισχυτής και πάντα ενισχυτής  8)    

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back