• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Υποπτος αγοραστής απο Γερμανία

mike_rhd

Μέλος
Πόντοι
28
Καλημερα σε ολους!

Εχω βαλει την SRV strat μου για πωληση στο reverb.com ,οπως και στο νοιζ.

Χθες ελαβα ενα μειλ απο εναν υποψηφιο αγοραστη απο γερμανια ο οποίος ζητούσε στοιχεια λογαριασμού για να βάλει τα χρήματα (ενω η δυνατοτητα πληρωμης με paypal υπαρχει). Περίεργο μου φανηκε, γιατί δεν εχω ακομα feedback εκιει, ωστόσο του εδωσα τα στοιχεία ενος αδειου λογαριασμου που εχω. Μετα με ενημερώνει πως έβαλε τα χρήματα και περιμένει να στειλω την κιθαρα. Λαμβανω ενα μειλ (που επεπισυνάπτω) απο μια τραπεζα(?) που λεει οτι δεσμευσαν τα χρηματα αλλα πρεπει να στειλω (στην τραπεζα) πληροφοριες που να δειχνουν οτι εστειλα το οργανο ωστε να μπει το ποσο. Ξαναμιλησα με τον ιδιο για να μου στειλει μια αποδειξη κατι και με ενημερωνει οτι ετσι γίνεται απο την τραπεζα για να ναι και ο αγοραστής και ο πωλητης καλυμμένος. Δεν μ εστειλε κάποιο  screenshot ή κατι τετοιο. Αυτο που ρωταω επειδη δν εχω ξανακανει ανταλλαγη με εξωτερικό είναι το ποσο στεκει ολο αυτο. Αναλαμβανουν οι τραπεζες τετοιες συναλλαγες δλδ?

Ευχαριστώ προκαταβολικα και συγνωμη για το μεγαλο ποστ!

Screenshot_20180718-095220.png

Screenshot_20180718-095210.png

IMG_20180718_095408.png

Screenshot_20180718-095507.png

Αν έχεις όρεξη, στείλε και εσύ ενα fake μήνυμα με track/trace κλπ. και κάνε χαβαλέ

Αναγνωρίζοντας την απάτη

Οι περισσότερες περιπτώσεις περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα απο τα παρακάτω δείγματα:

- Email ή μήνυμα απο το εξωτερικό.

- Γενικόλογo διερευνητικό κείμενο, π.χ "is this item still available." ή "Γεια σου πωλητή ενδιαφέρομαι,

ποια είναι η τελευταία τιμή πώλησης;"

- Φτωχά αγγλικά και ανορθόγραφα ή προφανή μετάφραση στα ελληνικά απο το Google translate.

- Προσφορά για αγορά με τιμή μεγαλύτερη της ζητούμενης.

- Αδυναμία συνάντησης για την παραλαβή ή παράδοση.

Αποφύγετε τις απάτες. Κάνετε τις συναλλαγές σας τοπικά.

Φίλε μου είναι σαν να σου ζητάει  κάποιος άγνωστος να δει το πορτοφόλι σου απο τι είναι φτιαγμένο και εσυ να το συζητάς απο περιέργεια...

Σβήστον και προχώρα σε κάτι πιο γήινο και πραγματικό. ;)

Μα δεν απανταω πλεον. Μονος του συζηταει! Απλα μου κανει εντυπωση η επιμονή-θράσος

πιό πολύ απ όλα μου αρέσει το font καλλιγραφίας που χρησιμοποιούν....

;D

dimsonic είπε:
πιό πολύ απ όλα μου αρέσει το font καλλιγραφίας που χρησιμοποιούν....

;D
Αυτό πρέπει να ειναι η γραμματοσειρά που έχει επιλέξει ο mike_rhd για να του εμφανίζονται τα κείμενα στη συσκευή του λογικά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back