- Πόντοι
- 36
Σε τυχαιους παραγοντες.
Όχι τυχαίους θα έλεγα εγώ, αλλά σε ένα σύστημα που επέτρεψε σε έναν πολιτισμό να ανθίσει, σε οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις που επίσης έπαιξαν το ρόλο τους και στο ότι είχαμε κόλλημα με το θέμα (δεν εννοώ ότι είναι κακό). Αλλά δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει εγώ να παίρνω credit για αυτό.deadendmind είπε:Σε τυχαιους παραγοντες.
συμφωνω οσο δεν παει. ακριβως το ιδιο εχω σκεφτει και καταληξει απειρες φορεςmenelaos είπε:Όχι τυχαίους θα έλεγα εγώ, αλλά σε ένα σύστημα που επέτρεψε σε έναν πολιτισμό να ανθίσει, σε οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις που επίσης έπαιξαν το ρόλο τους και στο ότι είχαμε κόλλημα με το θέμα (δεν εννοώ ότι είναι κακό). Αλλά δεν κατανοώ γιατί θα πρέπει εγώ να παίρνω credit για αυτό.Σε τυχαιους παραγοντες.
Είναι αστείο να είμαστε περήφανοι για κάτι που έκαναν άλλοι άνθρωποι που τυγχάνει να έζησαν και να μεγαλούργησαν (σε ορισμένες περιπτώσεις) στο μέρος όπου τυγχάνει να γεννηθήκαμε κι εμείς. Είναι αστείο να περηφανευόμαστε για πράγματα που δεν επηρεάσαμε. Είναι αστείο να περηφανευόμαστε για ζητήματα με τα οποία συνδεόμαστε μόνο με τυχαίους παράγοντες.
Η περηφάνεια μου για τους προγόνους μου εκτείνεται μέχρι τον παππού μου, άντε και μέχρι τον δικό του. Μέχρι εκεί δηλαδή που φτάνει η μνήμη μου ή οι άμεσες διηγήσεις που έχω ακούσει.
Φυσικά χαίρομαι να βλέπω την Ακρόπολη, χαίρομαι να σκέφτομαι ότι αω σε μια χώρα που παρήγαγε εκπληκτικά πράγματα, αλλά μέχρι εκεί. Αυτό ούτε καλύτερο άνθρωπο με κάνει, ούτε τίποτα. Απλώς δέχομαι να αισθάνομαι καμιά φορά μια μικρή υπερηφάνεια, γνωρίζοντας όμως ότι αυτό δεν είναι τίποτα ουσιαστικό, καθώς τίποτα ουσιαστικό δε με συνδέει με αυτούς τους ανθρώπους, λίγοι από τους οποίους έκαναν πράγματα που έχουν μείνει στην ιστορία μέχρι σήμερα(ενώ φυσικά υπήρξαν ανάμεσά τους και εγκληματίες, και "κοινοί" άνθρωποι).
Ps. μιας και έκανα quote του deadendmind να διευκρινίσω ότι δεν εννοώ ότι διαφωνώ μαζί του, απλώς στο συγκεκριμένο αποστασιοποιούμαι ΛΙΓΟ![]()
αυτο παλι πως να το ξεπερασεις....?OurDarkness είπε:την Eurovision το 2005. ;D
Άνευ ουσίας δεν υπάρχει τίποτα, αφού στα πάντα υπάρχει η σχέση αιτίου – αιτιατού.boukas είπε:Στο ότι οι περισσότερες λέξεις έχουν την ίδια σημασία μεταξύ τους και ποτέ κάποιος άλλος λαός δε θα καθότανενα βγάζει διαρκώς νέες, άνευ ουσίας...
harilatron είπε:....
Γιατί προσπαθείς τόσο απεγνωσμένα να μειώσεις τους Έλληνες;
Οκ, μπορείς ίσως αν θέλεις να είσαι ανθέλληνας,
αλλά μην προκαλείς έτσι απροκάλυπτα.
...
Και πίστεψέ με... ποτέ δεν παραδέχθηκα ούτε δημόσια ούτε ιδιωτικά ότι είμαστε για το γούτσο.
Superfunk είπε:Θα συμφωνησω και εγω οτι δεν ειναι δυνατον να παιρνουμε τα ευσημα για πραγματα και επιτευγματα του...500 π.χ...![]()
Έλα τώρα, αφού είμαστε λίγο λαμόγια στα ζύγια και τα σχετικά... Δεν έχεις δει που όλοι οι έμποροι στα νησιά περιμένουν να έρθει το καλοκαίρι για να "δαγκώσουν" τον ανυποψίαστο τουρίστα στην πρώτη ευκαιρία; 8)IxNiLaTiS είπε:Και η φράση που είπες πάρα πάνω
καταδεικνύοντας την Ελληνική ψυχή ως κλέφτρα στο ζύγι,
δεν ξεπλένεται με 300€![]()
Δεν είναι μόνον οι Έλληνες έτσι.Alchemist είπε:Έλα τώρα, αφού είμαστε λίγο λαμόγια στα ζύγια και τα σχετικά... Δεν έχεις δει που όλοι οι έμποροι στα νησιά περιμένουν να έρθει το καλοκαίρι για να "δαγκώσουν" τον ανυποψίαστο τουρίστα στην πρώτη ευκαιρία; 8)Και η φράση που είπες πάρα πάνω
καταδεικνύοντας την Ελληνική ψυχή ως κλέφτρα στο ζύγι,
δεν ξεπλένεται με 300€![]()
Όλα τα χαρακτηριστικά υπάρχουν σε όλους τους λαούς αλλά όχι στις ίδιες αναλογίες πάντα. Κάποιος λαός έχει σε μεγαλύτερο βαθμό συγκεκριμένα καλά ή άσχημα στοιχεία σε σχέση με άλλους. Το ίδιο και με τους Έλληνες, έχουν κάποια κουσούρια που δύσκολα βρίσκεις αλλού, όπως και προτερήματα.IxNiLaTiS είπε:Δεν είναι μόνον οι Έλληνες έτσι.
Το πρόβλημά μου είναι πως αφού ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά υπάρχουν σε όλους τους λάούς, γιατί τα καλά τα αναγνωρίζουμε σε όλους, αλλά σε εμάς μόνον τα κακά;
Αυτό το εννοώ ως ανθελληνισμό, και με πονάει. >![]()
Ιχνηλάτη, λες και ξελές.IxNiLaTiS είπε:....
Νομίζω είναι περιττό να συζητώ άλλο σε αυτό το θέμα.