hwept είπε:
Παρατηρω λοιπον πολλους "συναδελφους" οι οποιοι ειναι μελη μαχιμων και giggin σχημάτων (στο ερασιτεχνικο πλαισιο παντα) να μην εχουν τον στοιχειωδη εξοπλισμο για live (1 σετ πιατα και 1 ταμπουρο) και μου κανει εντυπωση.
Δηλαδη γιατι περιμενουν οτι σωνει κ καλα το καθε μαγαζι θα πρεπει να εχει πληρες σετ τυμπανων? Δεν αποτελει αυτο μια ελλειψη σεβασμου και ενα δειγμα καλαμπορτζιας σε αυτο που κανουν?
η ελλειψη σεβασμου χωριζεται σε 2 μερη...
το 1ο ειναι ο σεβασμος από το μαγαζι (...επιχειρηση...) ή εταιρια εξοπλισμου συναυλιων προς το σχημα/drummer...απλά δεν υπάρχει σεβασμος μονο και μόνο που καθεσαι στο kit, μονο που βλεπεις τί μηχανηματα φερνουν
το 2ο ειναι ο σεβασμος του drummer προς το (μη ιδιοκτησίας του) drumkit του συμπεριφερονται λες και δε θα κάτσει άλλος να παίξει...
οπότε ποιος εχει δίκιο? δε ξερω, αλλα ξερω σιγουρα ότι τουλαχιστον για τα τυμπανα θα πρεπει να υπαρχει ενας drumtech όχι απαραίτητα επαγγελματίας αλλα ενας καλος ερασιτεχνης που να αγαπαει το οργανο και να εχει επαγγελματικη νοοτροπία για να βοηθησει και τον drummer που θα παιξει
Δε σε ενδιαφερει καθολου να εχεις τον ηχο σου? Πας και παιζεις σε οτι κατσαρολικο εχει το μαγαζι ? και αν δεν εχει ε τοτε δεν πειραζει παιζουμε και με το σπασμενο crash που εχει για διακοσμητικο ο κιθαριστας?
αλλους δεν τους ενδιαφερει αλλοι ενδιαφερονται αλλα στις μερες μας φιλε μου που πηζεις στη δουλεια το να κουβαλησεις εξοπλισμο ειδικα αν δεν εχεις οχημα ή αν δε χωρανε ολα στο οχημα ειναι θεμα μεγαλο
δεν εχω τον ιδιο ενθουσιασμο με καποτε...δεν στηνω και ξεστηνω στο στουντιο με το ιδιο παθος και την ιδια (συγγνωμη) κ**λα και παρομοιως σε live, μερικους μας εχει φαει η δουλ
εία και εχουμε χασει τον ενθουσιασμο που ειχαμε καποτε (δεν ανηκω σε μπαντα μαχιμη giggin κτλ αλλα καταλαβαινεις τι εννοω)
ωραιο θεμα πάντως
θυμαμαι 2001 Σεπτεμβριο παιζαμε με τη μπαντα μου στο μεγαλο φεστιβαλ της κνε στην πανεπιστημιουπολη στη νεανικη σκηνη πριν τα υπογεια ρευματα, εφυγα με νταλα ηλιο μεσημερι απο βυρωνα με διπεταλο τσαντα με 4 πιατινια και 2 γερανους και πηγα εκει με τα ποδια
θα το εκανα και τωρα με τον ιδιο ενθουσιασμο απλα δεν εχω το κουραγιο!