αν και κιθαριστας επιτρεψτε μου να εκφρασω την αποψη μου.
για τρια χρονια,οταν ειχα το ibiza, το φορτωνα με δυο κιθαρες,τον super reverb,δυο βαλιτσες αλουμινιου με τη πεταλιερα και τα καλωδια-μικροφωνο-τζιτζιλι μιτζιλι....α και τη τραγουδιστρια...α και μετα και τη δευτερη τραγουδιστρια..
απο θεσσαλονικη πηγαιναμε κατερινη αφου πρωτα επρεπε να τις παρω αφου το μινι ηταν απαγορευτικου μεγεθους..και μετα εννοειτε να τις επιστρεψω σπιτι τους.
για οσους ξερουν μονο οfenderαποτελειωνει το πορτ παγκαζ ενος μικρου αυτοκινητου.
ποτε δεν ανεβηκα στη σκηνη καθαρος,αφου καθε εβδομαδα στησε ξεστησε ολο και καπου θα πιανοταν κανενα παντελονι,κανενα πουκαμισο...
ποτε δεν ευχαριστηθηκα τον ηχο μου,(κλασικα πραγματα δηλαδη...)
εκεινο το λαμπατο προενισχυτη που πηρα για το μικροφωνο...τζαμπα χρηματα αφου ματαια προσπαθουσα να πεισω τον ηχοληπτη οτι δεν σφυριζει το δικο μου αλλα του σκυλου του μαυρου του αλλου τραγουδιστη που το gain ηταν στο και τεταρτο..(ενω το δικο μου το καλωδιο βγαλμενο....αλλα αντε να το εξηγησεις...)
στο φιναλε,επερνα τα 100 ευρω μου(που τα 30 πηγαιναν στα εξοδα της μετακινησης και στις 6 7 το πρωι αντε ξεστησιμο αντε γυρνα πισω,αντε να ξεφορτωσεις τις αλλες,αντε να κανεις τρια δρομολογια ωστε να ανεβασεις τα πραγματα στο σπιτι κανοντας ησυχια...
στο τελος επερνα μια κιθαρα,μια βαλιτσα με τη πεταλιερα και τιποτα αλλο.μεχρι και μικροφωνο επερνα απο το μαγαζι.
θα μου πειτε γιατι δεν τααφηνα εκει..γιατι η υγρασια εκει μπορει να ηταν και 800%.
οσο αφορα τον συναδελφο σας ντραμερ,αυτος ερχονταν απο ενα χωριο εκει γυρω παντα με το δικο του αυτοκινητο και του πατερα του που ερχονταν γιατι στο 106 του δεν χωρουσε ολο το σετ και ερχονταςν ξανα ο ανθρωπος το πρωι για να τα παρει πισω...και αυτος για να παρει 100 ευρω...
παρολα αυτα το παιδι ποτε δεν πηρε κανενα εξτραδακι παραπανω,ποτε ο ηχοληπτης του μαγαζιου δεν τον βοηθησε να κατεβασει και να στησει και οταν το παιδι παραπονεθηκε για το ενα μεροκαματο την εβδομαδα του εδωσαν και ποδι.
πρωτο και καλυτερο γαιδουρι ειμαι εγω που δυστυχως η ευτυχως εχω καποιοες μουσικες γνωσεις και δεν μπορω να ακουω οτι το gain ρυθμιζει το ποση αποσταση θα εχει το μικροφωνο απο τα χειλη,ή βαλω ολα τα fader στο 0 και παιζω με το gain για να κανω τη μιξη,ουτε οτι η παραμορφωση δεν πηγαινει σε καποια κομματια,χωρις να αντιδρασω!!!
.παραλληλα σας λεω οτι σε μια συναυλια,οπου ημουν μονο εγω(κιθαρα -φωνη),μιλωντας με την εταιρια που θα εφερνε τον ηχο,ακουσα το εξης...οτι θες το εχω.
μου φανηκε απιστευτο και ετσι φορτωσα (το νεο αυτοκινητο) με ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ.οι ανθρωποι ειχαν μεχρι και βαση για κιθαρα και στις 3 το πρωι,στο τελευταιο τραγουδι μου ο ηχοληπτης ηταν πανω απο τη κονσολα και "πειραζε".
ξερω οτι πλατιασα,αλλα το ουσιαστικο θεμα δεν ειναι αν οι ντραμερ η οι κιθαριστες ειναι γαιδουρια,αλλα ποσο εχουμε παρει σοβαρα αυτο που κανουμε.ο τυπος που ερχεται μονο με τις μπαγκετες του μπορει να εχει λογο που το κανει.συνηθως ομως ειναι ο τυπος που μαθαινοντας σε κατσαρολες το "παιζει"ντραμερ και απλα κερδιζει επεπλεον χρηματα στο βιοπορισμο του.
ειναι επισης ο λογος που ενω υπαρχουν (ΠΧ) 300 επαγγελματιες ντραμερ στην ελλαδα και το μεροκαματο τους ειναι(πχ) 200 ευρω,να υπαρχουν τωρα 5000 και λογω της προσφπρας το μεροκαματο να ειναι 30 ευρω και ο επαγγελματιας μουσικος η μενει ανεργος η γινεται και αυτος γαιδουρι ωστε να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα.
να ειστε καλα που με ακουσατε γιατι εν μερη εβγαλα και το παραπονο μου