- Πόντοι
- 398
Γνωρίζει κανείς με επιβεβαιωμένα ιστορικά στοιχεία ποιο ήταν το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που έπαιξε με ηλεκτρικό ήχο;
Τώρα μου θυμίζεις την πρώτη μου ελληνική συναυλία...ήταν στο Λουζιτάνια (απέναντι από τη Ευελπίδων) , το 75-76?, ο Σταυρός Λογαρίδης (μετά Poll εποχή) που έπαιζε απίστευτες μπλουζιές και θυμάμαι είχε guest τον συνχωρεμένο τον Μπονάτσο. Βγήκε που λές ο Μπονάτσος με ένα κολητό δερμάτινο και έκανε βλακείες και ανέβηκε ένας από κάτω και τον έκανε μαύρο...απίστευτες εποχές!Superfunk είπε:Και για τους κακεντρεχεις με την...ηλικια μου ΟΧΙ δεν ημουν εκει..
Μετά την αποχώρηση του Πασχάλη από το γκρουπ (OLYMPIANS) τον αντικατέστησε ο επίσης γνωστός σήμερα τραγουδιστής Νίκος Παπάζογλου.
ειπα και εγω τετοια φωναρα η Ζωϊτσα?Θυμάστε την παλιά ελληνική κωμωδία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», όπου η Ζωή Λάσκαρη ηγείται ενός γυναικείου γκρουπ παίζοντας ένα τραγούδι «Crazy girl»; Ε λοιπόν, αυτό το «Crazy girl» ήταν ένα single εκείνης της εποχής με τη γνωστή αργότερα Αλέκα Κανελλίδου, όσο κι αν αυτό σας φαίνεται απίστευτο.
Την εποχή εκείνη οι JUNIORS με ήδη 2 singles στο ενεργητικό τους (ένα απ’ αυτά ήταν το «Babies yanka» βασισμένο στο γνωστό παιδικό τραγούδι «Δεν περνάς κυρά Μαρία») εμφανίζονταν στο club Igloo της Φωκίωνος Νέγρη, σαν support τους δε εμφανιζόταν μια παρέα πειναλέων Άγγλων μουσικών που είχαν ξεπέσει στη χώρα μας προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Μετά το δυστύχημα, το Igloo πήγαινε για κλείσιμο. Τότε προσφέρθηκε ο κιθαρίστας του Αγγλικού γκρουπ να αντικαταστήσει τον Καρακαντά στις εμφανίσεις του συγκροτήματος. Ο ιδιοκτήτης του club είχε καταλάβει ότι ο τύπος ήταν πολύ αξιόλογος και δεν ήθελε να τον χάσει με τίποτε. Kαι οι JUNIORS όμως είχαν με τη σειρά τους εκτιμήσει δεόντως τις ικανότητές του και έπεισαν τον ιδιοκτήτη να συμφωνήσει με την πρότασή του. Η δουλειά λοιπόν έκλεισε και ο Άγγλος εμφανιζόταν με το γκρουπ, στις 25.10.65 δε εμφανίστηκαν σε θριαμβευτική συναυλία στη μνήμη του Θάνου Σογιούλ στο σινεμά «Τερψιθέα» του Πειραιά, όπου είχε δημιουργηθεί από νωρίς το αδιαχώρητο. Οι JUNIORS σε ένδειξη πένθους φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και ο Άγγλος μαύρο πουκάμισο. Λίγο αργότερα ο τύπος μαζί με τους συμπατριώτες του θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους. Οι JUNIORS έβγαλαν ένα 3ο single το 1966 στη μνήμη του χαμένου τους φίλου, το «Lost friend» και αργότερα άλλο ένα, πριν διαλυθούν. Α ναι, θα το ξεχνούσα: τον Άγγλο κιθαρίστα τον έλεγαν……Eric Clapton.
Λένε μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης του είχε κατάσχει την κιθάρα για να τον αναγκάσει να μείνει.....Superfunk είπε:
καλα σιγουρα..εδω λενε οτι ο...Ηendrix....θαυμαζε τον Χιωτη... ;D ;D & πηγαινε και τον εβλεπε καθε βραδυ στη Νεα Υορκη (πως τα καταφερνε βεβαια οταν ζουσε στο Λονδινο & ο Χιωτης επαιζε στο...Σικαγο ουτε εγω ξερω... ;D ;D)Επισης το ραδιο αρβυλλα της εποχης δεν ειναι να το εμπιστευεσαι παντα ε?
Μια παράπλευρη παρατηρησούλα έχω να κάνω μόνο:Superfunk είπε:ελα σου βρηκα και ωραιο προϊστορικο λινκ
http://www.otoe.gr/SPET/dhmiourgies/dhmioyrgies_doc/dhm_t_2_rock1_2001.htm
Δυστυχώς φίλε wastedwasted είπε:Μια παράπλευρη παρατηρησούλα έχω να κάνω μόνο:
Κάπου ο συγγραφέας του άρθρου λέει για το "συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας της εποχής εκείνης" .
Νομίζω ότι αυτή η φράση είναι παγίδα, διότι, εξ αιτίας του μεγάλου χάσματος που υπήρχε, ο συντηρητισμός αφορούσε κυρίως την ελληνική επαρχία.
Η πρωτεύουσα αντίθετα ήταν ιδιαίτερα αφομοιωτική στις νέες τάσεις, και πιο προοδευτική με την πολιτιστική έννοια του όρου. Ίσως πιο πολύ και από σήμερα δεδομένων των αναλογιών.
Παντως τον πατερα μου το 60 τον σταματησανε οι αστυνομικοι στην Πανεπιστημιου επειδη φορουσε...τζην (του το ειχε φερει η μητερα μου απο τις ΗΠΑ...μια και ηταν αεροσυνοδος...θα πρεπει να ηταν το πρωτο τζην στην Ελλαδα... ;D) και του το σκισανε με ξυραφι.... :Η πρωτεύουσα αντίθετα ήταν ιδιαίτερα αφομοιωτική στις νέες τάσεις, και πιο προοδευτική με την πολιτιστική έννοια του όρου. Ίσως πιο πολύ και από σήμερα δεδομένων των αναλογιών.
Ήμουν έτοιμος να απαντήσω ότι εγώ σας μιλάω για αφομοίωση των σύγχρονων μουσικών και γενικότερα καλλιτεχνικών τάσεων και σεις μου μιλάτε για μαλιά και blue jeans, ώσπου είδα το παραπάνω quote.Superfunk είπε:αυτα για τα ρουχα μονο γιατι σιγουρα αν αναφερεσαι στην τεχνη και στην ποιοτητα των παραγομενων....πνευματικων αγαθων σε ολο το φασμα της τεχνης... το 60 η Αθηνα δεν ειχε τιποτα να ζηλεψει απο οποιαδηποτε ξενη πρωτευουσα ...οχι οπως τωρα που μονο για λυπηση ειμαστε.....