Κοίτα, εγώ Kawai προτείνω, αλλά... θα πάρεις κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει/παίξει; και μετά αν το πάρεις τί θα πω στον Μανώλη; με τί μάτια θα κοιτάξεις τους συμφορουμίτες σου αύριο;
Πέρα από την πλάκα, καλό είναι να τα δοκιμάσεις με τα χέρια σου πριν καταλήξεις, εγώ λέω Kawai, υποκειμενικά μιλώντας όμως.
Από την άλλη μπορώ να το στηρίξω και με τεχνικές προδιαγραφές, ελπίζω όμως και τα χέρια σου να συμφωνήσουν σε αυτά, γιατί αλλιώς τσάμπα κόπος.
Γενικότερα υπάρχει και μια σχετική υποκειμενικότητα στο πράγμα όπως καταλαβαίνεις.
Αντικειμενικά μιλώντας, αυτές που έχουν την τεχνογνωσία και αυτή τη στιγμή επενδύουν σε νέα κλαβιέ τελευταίας τεχνολογίας είναι η Kawai, η Roland και η Yamaha.
Δεύτερες εταιρίες έρχονται οι Casio, Fatar (
Kurzweil/Clavia Nord/Physis/Studiologic), Korg οι οποίες ναι μεν έχουν και καλά κλαβιέ αλλά όχι όλα, και μερικά έχουν τα προβλήματά τους.
Τρίτες υπάρχουν πολλές, δεν τις αναφέρω καν.
Στα χρήματα που κοιτάς μπορείς να πάρεις κάτι ποιοτικά από τις top τρεις. Σε ποιότητα τιμή, η Kawai είναι μονόδρομος. Ενδεικτικά το Kawai VPC1 (που είναι μόνο controller χωρίς ήχους) έχει κλαβιέ ισάξιο του roland v-piano ή του GH3 της Yamaha ή του MP11 της που έχει και ήχους σε απίστευτη τιμή. Μιλάμε για ξύλινα πλήκτρα με ελεφαντόδοντο, 3 σένσορες, let-off όπως τα πιάνα με ουρά κλπ...
Η τελευταία μου λέξη είναι αυτή:
http://azpianonews.blogspot.co.uk/
Καλή αγορά!