Να'σαι καλά. Έχε υπόψιν σου ότι μπορείς στο μέλλον να το κάνεις ΚΑΙ ηλεκτρικό με την προσθήκη ενός συστήματος τύπου silent. To έχω κάνει εγώ στην ουρά Yamaha που έχω στο σπίτι, και κυριολεκτικά σώθηκα. Το βάρος και το τουσέ του κλασσικού, με ακουστικά. Και όταν δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας, κανονικά και με το νόμο.
Αν έχεις πρόβλημα ησυχίας με το πιάνο, μπορείς να κάνεις τα εξής δύο πράγματα:
1) Βάλε πλατιές κολλητικές ταινίες στο μεταλλικό σκελετό, άλλες επάνω από την ταστιέρα και άλλες κάτω, και κάλυψε τα σημεία τους που είναι στον αέρα με χαρτί, για να μην κολλάνε πουθενά που δε θές. Μετά, χώσε κουβέρτες και στρώματα μέσα στο πιάνο. Οι ταινίες θα τα εμποδίζουν να ακουμπήσουν τις χορδές, αλλά θα κάνουν θεαματική μείωση στον ήχο, κυριολεκτικά τον ρίχνουν στο 40%.
2) Τα ροδάκια στα οποία στηρίζεται βάλτα πάνω σε κάτι ξύλινα κουπάκια, που μπορείς εύκολα να βρεις σε καταστήματα πιάνων. Μετά το όλο πιάνο μπορείς να το τοποθετήσεις σχετικά εύκολα σε κάποιο χαλί, που από κάτω να έχει ένα ηχοανακλαστικό στρώμα. Πίσω από το πιάνο, ανάμεσα σε αυτό και τον τοίχο, μπορείς πάλι να βάλεις στρώματα, κουβέρτες κτλ. Αυτά κόβουν πάλι θεαματικά την ένταση, και εμποδίζουν τα μπάσα να περάσουν στον σκελετό της πολυκατοικίας και από κει σε όλα τα διαμερίσματα.
Τα 1 και 2 μαζί κυριολεκτικά μειώνουν την ένταση του φυσικού πιάνου στο 1/3.
Αυτά αν φυσικά σου χρειάζεται κάτι τέτοιο.
Καλά παιξίματα!