Ηλεκτρικό Πιάνο..help!

Σου ξαναλέω, ΕΧΩ Kawai, με πιθανότατα ίδιο ή παρόμοιο μηχανισμό. Δεν αντέχουν. Σκέψου το μην τρέχεις. Οι κριτικές αυτό το σημείο σπανίως το αγγίζουν. Ψάξτο καλά πριν αγοράσεις, να αντέχει. Αξιοπιστία του μηχανισμού στη διάρκεια του χρόνου, από τα πλέον σημαντικότερα πράγματα να σκεφτείς...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μην απορρίψεις και τα Yamaha αν πρωτα δεν τα παίξεις. Τουλαχιστον είναι ποιοτικά, αξιόπιστα και με καλή μεταπωλητικη αξία. Τα kawai δυστυχώς δεν τα ξέρουν πολλοί και δεν κάνουν τοσες πολλες πωλησεις οποτε δεν κριτικαρονται και τόσο.

Σαμι κράτησα οσα μου είπες, ήσουν αναλυτικότατος και ευχαριστώ!  ;)

Όσο για τα yamaha, ξανά λέω, έχω αρμόνιο πολλααααα χρόνια και δεν έχει πάθει τίποτα! Στην αρχή πήγαινα καρφωτα για yamaha χωρίς δεύτερη σκέψη. Ώσπου άκουσα για σκληρά πλήκτρα και ότι θεωρούνται ακριβά παραπάνω από το όσα προσφέρουν αε σύγκριση με άλλα της ίδιας κατηγορίας. Επομένως εφόσον με τα ίδια χρήματα παίρνω πχ. Roland ποιοτικά καλύτερο γενικά, την πρώτη μου σκέψη την άφησα στην άκρη. Αν έχω κάπου λάθος από αυτά που κατάλαβα περιμένω σχόλιο!

Τα σκληρά πλήκτρα αν μη τι άλλο, είναι στα συν και όχι στα πλην, αν έχει κανείς συνηθίσει το ακουστικό πιάνο. Και η Roland και η Yamaha προσφέρουν λύσεις ποιοτικές σε αντίστοιχες τιμές. Αν μη τι άλλο, το physical modelling πιάνα της Yamaha είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα της Roland...

Υπάρχουν ηχητικά δείγματα στο internet από κάθε πιάνο. Ρίξε ένα άκουσμα, θα σε γλυτώσει από άπειρη ταλαιπωρία...

Sami Amiris είπε:
Τα σκληρά πλήκτρα αν μη τι άλλο, είναι στα συν και όχι στα πλην

...
Απλά θα σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο να τα συνηθίσεις... και μη νομίζεις ότι θα δεις καμιά τρομερή διαφορά, πολλές φορές αν κάτι δε μας το πουν δε το καταλαβαίνουμε κιόλας.

Ότι θες να πάρεις ψάξ'το στο google με τη λέξη "Problems" δίπλα. Όσα λιγότερα αποτελέσματα τόσο καλύτερα ::)

Δίνω δίκιο και στους δυο! Ορίστε, μου ανοίγετε τα μάτια  :o

Stoyo καλή κίνηση  ;) θα το κάνω! Ευχαριστώ!

Αν θέλεις να παίξεις κάτι δύσκολο, η διαφορά είναι μεγάλη. Αν επιπλέον χρειάζεται να παίζεις σε διαφορετικά πλήκτρα κάθε τόσο, σε όσο πιο σκληρά πλήκτρα προπονείσαι, τόσο πιο εύκολα προσαρμόζεσαι. Το να παίζεις σε σκληρό και να σου πέσει κάπου ένα σχετικώς μαλακό πλήκτρο,, θα το παλέψεις, και όταν συνηθίσεις θα σου φαίνεται και εύκολο. Η αντίστροφη περίπτωση είναι μάλλον εφιαλτική...

Και μετά την συμβουλή του Stoyo για το google search διάβασα με έκπληξη αυτά για τα CLP

:-\

Στο συγκεκριμένο μοντέλο που έχω εγώ έχει συμβεί σε πολλούς ανά τον κόσμο. Αν τώρα το διόρθωσαν το θέμα, σούπερ, διότι η αίσθησή του ήταν σχεδόν τέλεια. Αλλά αυτό θέλει διερεύνηση.

Και μετά από πρόταση του Stoyo και ολοήμερη διαδικτυακή έρευνα τα καλύτερα (συγκριτικά πάντα) λέγονται για τα Roland, λογικά θα συμφωνήσετε.. Και προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω τελικά εκεί που αξίζει. π.χ. Roland HP-504

Ναι το ανέβασα, γι'αυτό είπα προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω, γιατί από τα όσα διάβασα πολλοί συγκρίνουν τα Roland με όοοολα τα υπόλοιπα και κυρίως αυτό το μοντέλο.

Ο Tim είπε τα καλύτερα και για το http://www.thomann.de/gr/roland_rp_401r_cb.htm

πιο οικονομικό. Επίσης καλή επιλογή λογικά.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχε και το δικό μου, CLP-115, πατούσα Β4 και Β5 μαζί και ακουγόταν τέρμα δυνατά, τα πατούσα ξεχωριστά, όλα καλά. Το έδωσα πίσω και μου επιστράφηκε διορθωμένο σε μερικές μέρες, το μόνο πρόβλημα που μου παρουσίασε.

Δίκιο έχεις, η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από τον ποιοτικό ήχο πιάνου και το όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό κλαβιέ.

Μία απορία που μου δημιουργήθηκε, έστω ότι κάποιος παραγγέλνει από thomann..μετά τι γίνεται; Στο στέλνουν με μεταφορική; Ποιος το στήνει;  ??? ??? ???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα