- Πόντοι
- 38
Κατ' αρχήν Γιώργη κάνεις τεράστιο λάθος.Marillion είπε:Λοιπον audiokosta λεγε κ μην σφυριζεις αδιαφορα!!!! Μονο εσενα εμπιστευομαι!!!!![]()
Είμαι κουφός, είμαι κουλός, δεν είμαι κιθαρίστας και οι γνώσεις ηλεκτρονικών μου είναι ότι αν πατήσω τον διακόπτη στον τοίχο, ανοίγει το φως, αντίθετα με σένα που είσαι γνώστης καλός.
Θα πω ευθαρσώς καταρχήν ότι δεν τρελλαίνομαι για την κατηγορία των TS οι οποίες σημειωτέον ανταποκρίνονται διαφορετικά στις LP και διαφορετικά στις strat.
Υπάρχουν όμως διαφορές μεταξύ τους.
Αυτό που λέει ο Νέστορας είναι ότι έχει μέσα το NOS JRC4558D το οποίο οι γνώστες λένε ότι δεν έχει σχέση με τα καινούρια JRC4558D που έχουν διαφορετικές ανοχές. Άλλοι λένε καλά λόγια για το JRC4558DV, με πιο smooth od αλλά υπάρχουν τόσες low noise versions (DD, SD και πάει λεγοντας) που είναι για τα χρυσά αυτιά κι όχι για μένα.
Υπάρχει και το αντίστοιχο Texas Instruments RC4558D το οποίο λένε έχει περισσότερα μεσαία. Υπάρχει και το LM833. Για αυτό μου άρεσε πολύ το κόλπο που έχει η Biyang στο OD-8 που μπορείς εύκολα να αλλάξεις τσιπάκια (συμπεριλαμβάνει το JRC4558, το γνωστό στους highendάδες για τα phono NE5532 - που είναι και καταπληκτικό μέσα στο BOSS BD-2 που μου αρέσει πολύ - αλλά και το TI TL072) εύκολα και χωρίς κολλήσεις και με 3 διαφορετικά clip positions.
Μόνο εκεί μπορείς να καταλάβεις διαφορές. Άμεσα και με Α-Β σύγκριση.
Από την άλλη, στον Παύλο δεν του άρεσε. Προτιμά το Fulldrive της Fulltone.
Και μετά έχεις TS-808, TS-9, TS-10, Metal Screamer (μην το υποτιμάς για blues rock

Στην πεταλιέρα του Νέστορα, τι να καταλάβεις. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Τι να σου πω εγώ για μικροδιαφορές του screamer.Τη κιθάρα θαύμασα την Παρασκευή.
Αλλά για έναν rock connoiseur, ένα original Tubescreamer στην πεταλιέρα, είναι αλλιώς, πως να το κάνουμε.
Α, να, βρήκα και ένα αρθράκι για τα op amps.
http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/articles/opamps.htm
Και την ιστορία των tube screamers
http://www.analogman.com/tshist.htm
Τελευταία επεξεργασία από moderator: