• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ibanez RG2550z Prestige - Αμάρτησα (ξανά)

otto## είπε:
Παίζω τα πάντα αλλά την κιθάρα αυτή την πήρα για να πειρματιστώ σε μουσικές σε στυλ satriani, vai κλπ κλπ.

Πλεόν παίζω μόνο με th2. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κάποια setups που είχα φτιάξει δεν ακούγονται καλά με την ibanez. Έχω μία gibson με 490R και 498Τ και μία standard strat mexico με αρκετά hot μαγνήτες. Περίμενα πιο πολλά πρίμα και γκάζι από αυτή αλλά όχι. Η gibson ακούγεται πολύ πιο καθαρά και δυνατά και με "καλύτερη" παραμόρφωση. Βέβαια δεν με πειράζει διότι την κιθάρα αυτή την πήρα για το playabiltiy.

To zps δεν είναι πολύ δύσκολο να το ρυθμίσεις. Ουσιαστικά για ευκολία το έκαναν. Γυρίζεις τη ροδέλα και αυτό σφίγγει αναλόγως τα ελατήρια ή τα χαλαρώνει. Κάπως έτσι χοντρικά.
Καλο προγραμμα..

Το basswood θελει ψαξιμο...πρεπει να αλλαξεις πολλα.

Το mahogany παιζει παντα καλα και δυνατα(για μενα ομως δεν κανει)

Οι μαγνητες της gibson δεν ειναι high output για αυτο παιζει καθαρα σε αντιθεση με της ibanez οι οποιοι ειναι αχρωμοι.Με την πρωτη ευκαιρια αλλαξε τους.

Καλορίζικη φίλε μου! Πανέμορφη κιθάρα! Σκήσε την πρώτα στο παίξιμο και αν βλέπεις ότι οι μαγνήτες δεν σου κάθονται τότε: Dimarzio AT-1 ή Tone Zone (bridge), Dimarzio Cruiser bridge (middle...αν χρειαστεί) & Dimarzio Breed Νeck. Θα με θυμηθείς... :)

Deadmeat είπε:
Καλορίζικη φίλε μου! Πανέμορφη κιθάρα! Σκήσε την πρώτα στο παίξιμο και αν βλέπεις ότι οι μαγνήτες δεν σου κάθονται τότε: Dimarzio AT-1 ή Tone Zone (bridge), Dimarzio Cruiser bridge (middle...αν χρειαστεί) & Dimarzio Breed Νeck. Θα με θυμηθείς... :)
Σε ευχαριστώ. Το θέμα των μαγνητών πάντα με προβλημάτιζε διότι δεν είναι εύκολο να τεστάρεις τι σου κάνει. Τα specs των εταιρειών είναι κάπως ασαφή διότι από κιθάρα σε κιθάρα και από ενισχυτή σε ενισχυτή αλλάζει πάρα πολύ.

Ο ΑΤ ήταν στο μυαλό μου από την αρχή. Ο Cruizer είναι αυτός που φοράει του Gilbert? Για τον breed πάλι διαβάζω ότι όλοι πίνουν νερό στο όνομά του.

Είναι κάπως δύσκολο να αποφασίσω. Μου αρέσουν πολύ και οι Paf του Satriani (στην παλιά js).

Σου το πα και θα στο ξαναπώ. Ίσως σου φαίνεται περίεργο αλλά ισχύει. Πριν κάνεις κάποια αλλαγή σε μαγνήτες άλλαξε το block του τρέμολο.

Δεν θα κάνει τους μαγνήτες σου Duncan ή Dimarzio, αλλά θα αλλάξει προς το καλύτερο τις ηχητικές ιδιότητες της κιθάρας ώστε να έχεις καλύτερη βάση για αυτό που θα ακούς από τους μαγνήτες που θα βάλεις.

RayDTutto είπε:
Σου το πα και θα στο ξαναπώ. Ίσως σου φαίνεται περίεργο αλλά ισχύει. Πριν κάνεις κάποια αλλαγή σε μαγνήτες άλλαξε το block του τρέμολο.

Δεν θα κάνει τους μαγνήτες σου Duncan ή Dimarzio, αλλά θα αλλάξει προς το καλύτερο τις ηχητικές ιδιότητες της κιθάρας ώστε να έχεις καλύτερη βάση για αυτό που θα ακούς από τους μαγνήτες που θα βάλεις.
Ποιο brass block προτεινεις/εχεις δοκιμασει?

Υπαρχει το FU και το KGC απο τα hi-end...

RayDTutto είπε:

Κι όμως είναι dimazrio. Απλά είναι dimarzio/ibz. Θα το ψάξω. Thanks. Παίζει ρόλο που είναι zp3.  Αλλάζει με τον ίδιο τρόπο

?

Εχω βάλει το kfc στη στρατ μου και άλλαξε όλη η ηχητική συμπεριφορά. Περιμένω να τελειώσω και άλλες δουλειές και θα το βάλω και στην prestige.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Μεγειες την κουκλα φιλτατε otto!

Αντε και με την τελε. :)

otto## είπε:
Σε ευχαριστώ. Το θέμα των μαγνητών πάντα με προβλημάτιζε διότι δεν είναι εύκολο να τεστάρεις τι σου κάνει. Τα specs των εταιρειών είναι κάπως ασαφή διότι από κιθάρα σε κιθάρα και από ενισχυτή σε ενισχυτή αλλάζει πάρα πολύ.

Ο ΑΤ ήταν στο μυαλό μου από την αρχή. Ο Cruizer είναι αυτός που φοράει του Gilbert? Για τον breed πάλι διαβάζω ότι όλοι πίνουν νερό στο όνομά του.

Είναι κάπως δύσκολο να αποφασίσω. Μου αρέσουν πολύ και οι Paf του Satriani (στην παλιά js).
πολυ ομορφο το κιθαρονι...καλοπαιχτο..!!

στο site της dimarzio μπορεις να δεις καποιο ενδεικτικο equalizer σε καθε μαγνητη ξεχωριστα....το μυστηριο ειναι πως αυτο το eq αλλα και τα χαρακτηριστικα του καθε μαγνητη οντως ισχυουν..δεν γνωριζω πως το πετυχαινουν και ο χαρακτηρας του μαγνητη βγαινει σε καθε οργανο(χωρις να χανονται τα χαρακτηριστικα που δινει στον ηχο το σωμα) αν ομως  γνωριζεις καλα την κιθαρα και ξερεις τι θες να διορθωσεις τοτε το site θα σε βοηθησει παρα πολυ

καποια προταση θα μπορουσα να κανω αλλα δεν ξερω και τι ηχο γουσταρεις

inkve είπε:
πολυ ομορφο το κιθαρονι...καλοπαιχτο..!!

στο site της dimarzio μπορεις να δεις καποιο ενδεικτικο equalizer σε καθε μαγνητη ξεχωριστα....το μυστηριο ειναι πως αυτο το eq αλλα και τα χαρακτηριστικα του καθε μαγνητη οντως ισχυουν..δεν γνωριζω πως το πετυχαινουν και ο χαρακτηρας του μαγνητη βγαινει σε καθε οργανο(χωρις να χανονται τα χαρακτηριστικα που δινει στον ηχο το σωμα) αν ομως  γνωριζεις καλα την κιθαρα και ξερεις τι θες να διορθωσεις τοτε το site θα σε βοηθησει παρα πολυ

καποια προταση θα μπορουσα να κανω αλλα δεν ξερω και τι ηχο γουσταρεις
Κλίνω προς τους Andy Timmons. Μου αρέσει πάρα πολύ ο ήχος του. Πολύ ισορροπημένος αλλά με γκάζι. Του steve vai μου έχουν κάνει κακή εντύπωση, πολύ δυνατοί. Αλλά όπως έγραψα πιο πάνω μου αρέσει αρκετά και o paf του Satriani.

otto## είπε:
Κλίνω προς τους Andy Timmons. Μου αρέσει πάρα πολύ ο ήχος του. Πολύ ισορροπημένος αλλά με γκάζι. Του steve vai μου έχουν κάνει κακή εντύπωση, πολύ δυνατοί. Αλλά όπως έγραψα πιο πάνω μου αρέσει αρκετά και o paf του Satriani.
και εγω οπου εχω παιξει τους evolution δεν μαρεσαν...οπως το ειπες...πολυ γκαζι...πολυ μπουκωμα...

για τους μαγνητες του καραφλα ενας μου εχει κανει τρομερη εντυπωση...ο paf joe...ειναι neck μαγνητης...σε τρεις κιθαρες τον εχω ακουσει και στις τρεις ηταν καταπληκτικος...βεβαια και οι τρεις ειχαν μαονι σωμα αλλα γενικα oi dimarzio αυτο που σου λενε αυτο βγαζουν...και το basswood γενικα εχει παρομοια χαρακτηριστικα με το μαονι...παντως εχει vintage προσανατολισμο ο μαγνητης...μην περιμενεις τρελα γκαζια..

ο breed που σου προταθηκε παραπανω ειναι πολυ καλη λυση αν θες εναν πιο γκαζωμενο αλλα γλυκο ηχο με αρκετα μπασσο-μεσσαια

αλλος μαγνητης επισης σε neck θεση που μου εχει αρεσει πολυ ειναι ο alnico 2 της seymour dunkan

προσωπικα προτιμω medium output μαγνητες....οποτε σταματαω εδω γιατι αισθανομαι πως εσυ εισαι του πιο γκαζωμενου!

RayDTutto είπε:
Εχω βάλει το kfc στη στρατ μου και άλλαξε όλη η ηχητική συμπεριφορά. Περιμένω να τελειώσω και άλλες δουλειές και θα το βάλω και στην prestige.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Ποσο πηγε περιπου?

Κι εγω προς σουπερστρατ το παω...

Τι αλλαξε ακριβως?

Jasemeister είπε:
Ο έλληνας buckethead?
XAAAAAAAAAAAAAXAXAXAXAXAXAXAXA!!!

Το διορθώνω!!!!

Ας το διορθώσει κάποιος...

Typo ήταν πάντως. Η αυτόματη διόρθωση του swype φταίει. Δεν πεινούσα όταν το έγραφα. :D :D :D :D

RayDTutto είπε:
Οργανάρα. Με γεια.

Βαρετό χρώμα όμως. Τα ίδια είχα με τη δικιά μου.

Αλλά υπάρχει λύση. ;D ;D ;D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=188316.0
Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι... πολύ βαρετό το μαύρο...

[/img]

JPM_4.png

brd είπε:

[/img]
Τι μου θυμισες τωρα!!!!

Με σκοτωσες...

Μ@λακια που την πουλησα.

RayDTutto είπε:
80 USD το μπλοκ και πήρα και τον stainless steel λεβιέ τους άλλα 17 USD.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=198895.0
Ναι οκ αλλά σε αυτές τις κιθάρες με floyd και zps αλλάζει το block? Στη φέντερ το βλέπω και μου φαίνεται προφανές αλλά εδώ δεν πολυκαταλαβαίνω.

[/img]
Που τα φτιάχνεται ρε παιδιά αυτά?

otto## είπε:
Επίσης μου άρεσε πολύ και η ΕSP του ΚΗ αλλά πολύ ακριβή. Τώρα νομίζω ότι μου λείπει μόνο μια telecaster και έκλεισα.
Καλόπαιχτη!

Πάντως αντί να κοιτάς την ESP του Mr Hammett, η οποία ''κουβαλά'' και την απαραίτητη (?) υπεραξία του ονόματος Metallica, μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στη MII που είναι και το όργανο πάνω στο οποίο βασίστηκε εν πολλοίς και η Hammett. Την έχω δει μεταχειρισμένη σε εξευτελιστικές τιμές για την αξία της.

Trending...

Νέα θέματα

Back