Για να λεμε τα πραγματα με τ ονομα τους φιλε Μενελαε...Δεν εχουμε καμια σχεση μ αυτους τους λαους.Ναι' date='ειμαστε ολοι Βαλκανιοι και χριστιανοι και διαφορα αλλα,αλλα μεχρι εκει.Τι εχει να πει η Αλβανια ή τα Σκοπια σαν κρατος και σαν ιστορια?Κι αν εχει καταφερει κατι(σε κοινωνικο,ηθικο και συνταγματικο επιπεδο)να μου το πεις να το ξερω κι εγω.Κατι που να εχει μεινει στην ιστορια.[/quote']
Ισχύει, αλλά αυτό δε "μας" κάνει ανώτερους. Υπήρχαν άτομα πολύ ευφυή που έζησαν σ'αυτόν τον τόπο. Όση σχέση έχουν μαζί μου έχουν και με τον Bush και τον Blair και τον κάθε άνθρωπο επί γης. Δεν πιστεύω στην ιδέα της "κληρονομιάς", μου φαίνεται αστείο να αξιωνόμαστε το οτιδήποτε εν ονόματι κάποιου που έτυχε να ζήσει στο ίδιο χώμα πριν από 2000 χρόνια. Μετράμε ΕΜΕΙΣ ο καθένας ως άτομο και δεν κατηγορώ ούτε επικροτώ κανέναν για τις πράξεις του παππού του, πόσο μάλλον για 2000 χρόνια πριν. Δεν επιλέξαμε να γεννηθούμε εδώ, ούτε εμείς ούτε ο Θαλής, ούτε κι οι Αλβανοί επέλεξαν να γεννηθούν στην Αλβανία, ούτε οι Κινέζοι στην Κίνα. Και από τη στιγμή που δεν έχουμε επιλογή στο θέμα, δεν κρίνω βάσει αυτού, γιατί αυτό αποτελεί ρατσισμό. Επιπλέον δεν πιστεύω στην φιλετική ανωτερότητα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά υπάρχουν όντως στους διάφορους λαούς, αλλά ούτε απόλυτα είναι (στατιστική), ούτε τόσο καλοσχηματισμένες είναι οι όποιες διαχωριστικές γραμμές. Κρίνω τον κάθε άνθρωπο από τις δικές του πράξεις και όχι των "ομοεθνών" του, γιατί το ότι γεννήθηκαν στην ίδια χώρα δεν αποτελεί κανένα κριτήριο για τις απόψεις και τις ιδεές τους.
Επίσης άλλο ένα θέμα: όταν οι Αλβανοί ή οι Σκοπιανοί είναι πάνπτωχοι μάλλον θα έπρεπε να σκεφτούμε πώς μπορούν να ανακάμψουν αυτοί οι άνθρωποι, παρά το πόσο πιο γαμώ τα παιδιά είμαστε.
Εκνευριζομαι οσο εσυ και ολοι για την κατασταση' date='αλλα δεν νιωθω ΕΝΟΧΟΣαν μαζεψω 2.000 ευρω και παρω ενα μπασο αταστο 5-χορδο...
:roll:
Γιατι να νιωσω?[/quote']
Δεν εννοούσα αυτό. Μίλαγα για τις πόρνες, και έλεγα ότι είναι αισχρό να τις θεωρούμε κατώτερες εμείς που έχουμε την ευχέρεια να αγοράζουμε μπάσο 2000¤ χωρίς να μας... ξέρεις... κάθε βράδυ.
Σε αυτο: > Είναι επίσης προφανές ότι όταν κάποιος έχει ένα κάρο λεφτά και βαράει τους γύρω του που συν τοις άλλοις είναι και θεόφτωχοι προκαλεί μίσος. Και καλά κάνει βέβαια.<
που ειπες δε συμφωνω.Γιατι καλα κανει?Με ποιο δικαιωμα?
ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ!!! Εννοούσα ότι καλά κάνει και βγαίνει το μίσος' date=' ότι είναι λογικό να υπάρχει μίσος μετά από τέτοια συμπεριφορά. Κάτσε να το διορθώσω, γιατί θα γίνω ρεζίλι
Τελος,μη συγκρινεις το Βυζαντιο με τους μαλακες αυτους.Ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν παλιοιμπεριαλιστης του κερατα,ολα οσα προσφερε ομως στους λαους που διοικουσε ηταν δικαια.-Απο πολλες αποψεις. Γι αυτο υπαρχουν χωρια ακομα και σημερα,που ακομα τον προσκυνανε...
Ε, τώρα όμως αυτά που τα ξέρουμε; Από τα δικά μας βιβλία; Και στην αμερική πιστεύουν ότι όλοι τους αγαπάνε γιατί βοηθάνε τον κόσμο. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν πριν το 2001. Δε ζήτησε κανένας βοήθεια από τον Αλέξανδρο, και δεν είχε κανένα λόγο να εισβάλει οπουδήποτε. Και οι Αμερικανοι λένε ότι βομβαρδίζουν όπου υπάρχει πρόβλημα, αλλά δε νομίζω να πιστεύουμε στον ανθρωπισμό τους.