Ναι' date=' μόνο αυτή αναγνωρίζω. Οτιδήποτε άλλο το θεωρώ χάσιμο χρόνου. Η "πρακτική φιλοσοφία" δεν είναι τίτλοι βιβλίων του Παπανούτσου ή του Παναγιωτόπουλου (που τους θυμήθηκες) αλλά στάση ζωής για οποιονδήποτε δε θέλει να είναι αυτό που λέμε "χασομέρης".[/quote']
Αυτό είναι η δική σου εκτίμηση και υπαρξιακή στάση, η οποία βεβαίως απορρίπτει και απαξιώνει ένα τρομακτικά μεγάλο τμήμα της ιστορίας της παγκόσμιας διανόησης.
Υπάρχει μια φιλοσοφική θέση, που λέει ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με το περιττό, που προφανώς εσύ δεν παραδέχεσαι.
Πόθεν; Μα το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για όλους όσους συμμετέχουν στο thread. Υπέθετα ότι γίνεται για την απόλαυση της συζήτησης. Υπάρχει άλλο κίνητρο που πρέπει να έχω υπόψιν μου;
Εντάξει, πάσο τότε. Ωστόσο μου έκανε εντύπωση το σημείο στο οποίο επέλεξες να συμμετάσχεις στη συζήτηση.
Και γιατί τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγεις εσύ πρέπει να αφορούν τον pastelius; Γιατί τον βρίζεις που σου λέει ότι δεν τον αφορούν; Έχουν τα δικά σου συμπεράσματα κανένα ειδικό βάρος μεγαλύτερο από εκείνο που έχουν τα δικά μου ή οποιουδήποτε άλλου;
[βαθύς αναστεναγμός]
Δεν κατέληξα σε κάνενα 'συμπέρασμα' που να αφορά τον Παστέλιους.
Αναφέρθηκα, όπως και άλλοι, σε ιστορικές πηγές. Αν αφαιρέσεις την αναφορά μου στις 'Ιδέες' (γιατί ναι, δεν πιστεύω ότι υπάρχει μια προαιώνια και 'Μεγάλη' ιδέα της Αγάπης, για παράδειγμα, που να είναι διάφορη των νοητικών και βιολογικών παραμέτρων που προσδιορίζουν την ανθρωπότητα) το μόνο που έκανα ήταν να θίξω την συναισθηματική θέση του Παστέλιους σχετικά με τους 'ήρωες της επανάστασης', που 'πέθαναν για μας' (sic! μην ξεράσω!)
Δεν ήμουν εγώ που έβρισα, δεν ήμουν εγώ που συσχέτισα την αθυροστομία του άλλου με την ικανότητά του να διατηρεί τεκμηριωμένες θέσεις, και κυρίως δεν προκάλεσα όπως έκανε ο Παστέλιους στα 10 τελευταία του post.
Eyeprotocol, μου θυμίζει λίγο τον 'Λόγο περί Αδυνάτου' η παρέμβασή σου. Το ότι ο Παστέλιους δεν είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε μια συζήτηση χωρίς να ξεφεύγει από τους όρους της Λογικής δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης.
Ωστόσο θα συμφωνήσω τελικά με τον superfunk που έγραφε ότι τέτοιες συζητήσεις ΠΑΝΤΟΤΕ οδηγούν σε παρανοήσεις. Για το λόγο αυτό υπόσχομαι από δω και στο εξής να απέχω από τέτοιες, θα γράφω μόνο για κιθάρες και software, όπου τουλάχιστον (νομίζω) τα πράγματα αποδεικνύονται ευκολότερα, και πάντως χωρίς να παρεκτραπεί σε υστερίες κανείς.
Θα σε παρακαλούσα να μη το συνεχίσεις, γιατί δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Ευχαριστώ.
edit: είμαι σίγουρος ότι δεν θα πέσεις στο επίπεδο του Παστέλιους, να με προκαλέσεις/κατηγορήσεις για φυγομαχία (είμαι από την άλλη σχεδόν σίγουρος όμως ότι εκείνος θα το ξανακάνει, μόλις δεις τις απαντήσεις στο θέμα), ωστόσο για να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου να πω ότι θα μπορούσα να το συνεχίσω μέσω pm αν επιθυμείς.