Η "ιεροτελεστία" του να ακούς μουσική στο σπίτι σου.

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 59
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 5K
Με συγχωρείτε... Θυμάστε τι γράψετε 3 χρόνια πριν και κρατάτε αρχείο από τα θέματά σας;

Όχι - με ένα απλό γκουγκλοφορουμοψάξιμο με τις κατάλληλες keywords βρίσκεται αμέσως.

Ναι και εγώ το διευκρίνισα αυτό. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα (μου):

bloody_sunday είπε:
Και βέβαια, εκεί έγκειται το πραγματικό πρόβλημα και πολύ λιγότερο πχ. στην αιώνια και μάταιη σύγκριση βινυλίου/cd, ή αναλογικού/ψηφιακού αν προτιμάτε.
Φαίνεται σαν πρόβλημα , αλλά δε είναι αυτό.  Αυτό που και εσύ περιγράφεις και αυτό που εγώ ήθελα να πω είναι το εξής:

Παλία αν ήθελες να ζεσταθείς, πήγαινες δάσος , έκοβες δέντρο, μετά έκοβες σε μερικότερα τμήματα το ξύλο, μετά ξύλο στο τζάκι, άναμμα φωτιάς και ανακάτεμα.

Τώρα πατάς κουμπί , ανάβει καλοριφέρ/ air condition/  θερμοπομπός.

Δεν με ενδιαφέρει (στην παρούσα φάση ποιο κάνει καλλίτερη ζέστη).

Εγώ μόνον να ζεσταθώ θέλω (αλλά να ζεσταθώ με style ;D).

Θεμιτό, και όντως η ζωή μας γίνεται πιο εύκολη έτσι, αλλά στο παράδειγμα που περιγράφεις δεν υπάρχει περίπτωση να απολαύσεις την προετοιμασία ("ιεροτελεστία"), σε βαθμό μάλιστα που να μεγαλώσει διακριτά την απόλαυση του τελικού αποτελέσματος.

bloody_sunday είπε:
Θεμιτό, και όντως η ζωή μας γίνεται πιο εύκολη έτσι, αλλά στο παράδειγμα που περιγράφεις δεν υπάρχει περίπτωση να απολαύσεις την προετοιμασία ("ιεροτελεστία"), σε βαθμό μάλιστα που να μεγαλώσει διακριτά την απόλαυση του τελικού αποτελέσματος.
Αν δεν το κάνεις καθημερινά ή αναγκαστικά δεν αποκλείεται να το απολαύσεις. Γι' αυτό το "που και που" στο αρχικό post.  ;)

LK είπε:
Εσάς σε επίπεδο hi-fi (hi-end) stereo, ποιο είναι το fetish σας;

Σας λείπει, που και που, αυτή η «ιεροτελεστία»  του home listening (cassette , turntable, reel 2 reel, minidisk, dcc, etc.) , διότι πλέον εγώ το έχω παραξηλώσει με τα mp3 (και ξανά διαπίστωσα πόσο ωραία περνάει ο χρόνος  ρυθμίζοντας το bias, to level εγγραφής κ.τλ. ή αλλάζοντας τον ιμάντα στο turntable κ.λ.π. κ.λ.π ) .
Όταν δεν έχεις τελειώσει μπουκάλια και πακέτα μπροστά από συστήματα σαν κι αυτό

horn-speakers-1.JPG

(το οποίο είναι νορμάλ αλλά είπα να μην βάλω άλλα πιο υπερβολικά), δεν ξέρεις τι σημαίνει ιεροτελεστία.  ;)

Όχι απλώς δεν μου λείπει αλλά προσπαθώ να απεξαρτηθώ (με επιτυχία τα τελευταία 2-3 χρόνια)

audiokostas είπε:
Όταν δεν έχεις τελειώσει μπουκάλια και πακέτα μπροστά από συστήματα σαν κι αυτό

(το οποίο είναι νορμάλ αλλά είπα να μην βάλω άλλα πιο υπερβολικά), δεν ξέρεις τι σημαίνει ιεροτελεστία.  ;)

Όχι απλώς δεν μου λείπει αλλά προσπαθώ να απεξαρτηθώ (με επιτυχία τα τελευταία 2-3 χρόνια)
Ναι, σωστά, εσύ είσαι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η πλήρης αφοσίωση που οδηγεί στην απαξίωση (με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια) . Μακάριοι όσοι μπορούν να κρατούν το μέτρο (και σίγουρα εγώ δεν είμαι ένας εξ αυτών) ;).

LK είπε:
Ναι, σωστά, εσύ είσαι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η πλήρης αφοσίωση που οδηγεί στην απαξίωση
Δεν μίλησα για απαξίωση. Μίλησα για απεξάρτηση.

Όταν το σύστημα "κουμπώνει", μιλάμε για άλλες εμπειρίες.

Χαλάλι και τα αζιμούθια και τα bias και τα VTA και τα toe in και οι μετρήσεις στα crossover και και και......

Απλώς δεν θέλω (προς το παρόν) άλλο.

audiokostas είπε:
Δεν μίλησα για απαξίωση. Μίλησα για απεξάρτηση.

Όταν το σύστημα "κουμπώνει", μιλάμε για άλλες εμπειρίες.

Χαλάλι και τα αζιμούθια και τα bias και τα VTA και τα toe in και οι μετρήσεις στα crossover και και και......

Απλώς δεν θέλω (προς το παρόν) άλλο.
Ναι έχεις δίκαιο. Δεν το εννοούσα 100% αρνητικά (αν και μόνο αρνητική έννοια έχει) «το απαξίωση» . Ήσουν σαφής , είπες απεξάρτηση. Λάθος χρήση της λέξης από την πλευρά μου. Εγώ προσπάθησα (αυθαίρετα προφανώς)  να ερμηνεύσω  τι σημαίνει το «δεν είμαι πια εξαρτημένος» . Σημαίνει επιτέλους απαλλάχθηκα; ή μου αρέσει αλλά μου κάνει «κακό» σε σχέση με άλλα που θυσιάζω γι’ αυτό; Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι καταλαβαίνω πως το εννοείς.

Τις πιο απολαυστικές, τις πιο αξέχαστες εμπειρίες ακρόασης μουσικής στο σπίτι τις έζησα ως φοιτητής, με ένα πραγματικά χάλια στέρεο, το οποίο δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην όλη υπόθεση.

Τώρα, στα διπλάσια χρόνια, με ασύγκριτα καλύτερο σύστημα, αλλά και με το άγχος της ζωής του ενήλικα, η διάθεσή μου έχει πέσει, ό,τι απολαμβάνω, το απολαμβάνω λιγώτερο, και το αποζητώ λιγώτερο.

Πάντως χαίρομαι πολύ που ποτέ δεν μπήκα στο τριπάκι του hi-end.

gdevelek είπε:
Τις πιο απολαυστικές, τις πιο αξέχαστες εμπειρίες ακρόασης μουσικής στο σπίτι τις έζησα ως φοιτητής, με ένα πραγματικά χάλια στέρεο, το οποίο δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην όλη υπόθεση.
+10000000000000

H ιεροτελεστια της ακροασης μουσικης,και φυσικα η απολαυση του αποτελεσματος,απαιτει καθαρο-ανεμελο μυαλο.

Τωρα πια,κανουμε ιεροτελεστια για να το καθαρισουμε με τη βοηθεια της τεχνολογιας,της καταναλωσης και με..αμφιβολα αποτελεσματα...απολαυσης..

Πιστευω πως ολα ειναι θεμα ψυχικης διαθεσης και οχι μεσου αναπαραγωγης.

Παντως,απο τοτε που βγηκαν τα mp3,σταματησα να ακουω μουσικη.

Οχι απο σνομπισμο.Μαλλον χρονικη συγκυρια...

Να ρε σεις @ξάδερφε @ gdevelek , αλλά καμία φορά δεν είναι μόνο το φαγητό αλλά και το σερβίρισμα . Ίσως το πρώτο που θέλεις να ικανοποιήσεις είναι η πείνα, ίσως πάλι και όχι.

Έλα μωρέ ρόδες έχουν όλα και σε πάνε απ' το A στο Β. Τις καλύτερες βόλτες μου σαν πιτσιρίκος τις έκανα με μια Alfa Berlina 2000. Τι πιο πάνω χρειάζεται κανείς;

Και τo Z650 με γύρισε όλη την Ευρώπη μια χαρά. Τι να τις κάνω τις άλλες μηχανές;

Και το κρασάκι απ' το χωριό αγνό και γλυκόπιοτο είναι και σαν το πρωτοείχα πιεί, είχα ξετρελλαθεί . Τι να τα κάνω τα ακριβά τα εμφιαλωμένα;

Και εκείνη η κόντρα πλακέ απομίμηση P-Bass που χα στα 18 μου τις ίδιες νότες έπαιζε. Τι τα θέλουν αυτά τα άλλα μπάσα που κυκλοφορούν;

Ευτυχώς που έχω μπει σε τόσα τριπάκια στη ζωή μου.

Και ευχαριστώ εμένα  ;D και αυτούς που μου έδωσαν τα φίλτρα να ξέρω πότε να τραβηχτώ απ' τα τριπάκια.

LK είπε:
Να ρε σεις @ξάδερφε @ gdevelek , αλλά καμία φορά δεν είναι μόνο το φαγητό αλλά και το σερβίρισμα . Ίσως το πρώτο που θέλεις να ικανοποιήσεις είναι η πείνα, ίσως πάλι και όχι.
Yeap....  ;)

audiokostas είπε:
Ευτυχώς που έχω μπει σε τόσα τριπάκια στη ζωή μου.

Και ευχαριστώ εμένα  ;D και αυτούς που μου έδωσαν τα φίλτρα να ξέρω πότε να τραβηχτώ απ' τα τριπάκια.
Κώστα , όταν σε πρωτογνώρισα internet-ικά , δεν θα μπορούσα να φανταστό ότι τελικά μοιάζουμε σε πολλά θέματα.  ;D ;D

LK είπε:
Να ρε σεις @ξάδερφε @ gdevelek , αλλά καμία φορά δεν είναι μόνο το φαγητό αλλά και το σερβίρισμα .
...κατάσταση που εγώ θεωρώ  σαφή ένδειξη αλλοτρίωσης και συνεπώς α-πα-ρά-δε-κτη

gdevelek είπε:
Κουράγιο.

Ζωή είναι, θα περάσει......

gdevelek είπε:
Θέλεις να επεκταθείς λίγο. Με ενδιαφέρει αυτό που λες , γι΄ αυτό στο ζητάω, πάντα αν δεν βαριέσαι.

Εγω παντως αμα δεν πειναω,το φιλετο του καλυτερου σεφ σε χρυσουν πινακιο,με αφηνει αδιαφορο. ;)
:P ;D

freerock1974 είπε:
Εγω παντως αμα δεν πειναω,το φιλετο του καλυτερου σεφ σε χρυσουν πινακιο,με αφηνει αδιαφορο. ;)
Βεβαια,για να μην ειμαι υπερβολικος ,το θεμα εδω ειναι τι γινεται οταν πεινας... :-*

freerock1974 είπε:
Οκ. Και όταν ηχογραφείς, το αφήνεις όπως είναι first take ?

Έχω την εντύπωση πως όχι.....

Γιατί μωρέ; Αφού τα τύμπανα θα ακούγονται πάντα σαν τύμπανα.  ;)

Άμα ιδρώνεις όμως πάνω από την ηχογράφησή σου, δεν θα ήθελες να υπάρχουν κάποιοι ακροατές που θα προσπαθήσουν να ακούσουν και να αναγνωρίσουν αυτή σου την προσπάθεια;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back