Η πρώτη μου λάμπα, βοηθήστε παρακαλώ

Από την στιγμή που έχεις overdrive πετάλια που σου δίνουν το gain που θες, η ποιότητα του δεύτερου καναλιού έχει λίγη σημασία, επίσης. Μια ακόμα σημείωση, μικρό ενισχυτή που δεν έχει FX loop, επίσης τον ξεγράφεις,

Συμφωνώ αλλά αν έχεις τον ενισχυτή ως καθαρή πλατφόρμα για πετάλια, το fx loop το θεωρώ προσωπικά άχρηστο. Απλά βάζεις όλα τα πετάλια-εφέ μπροστά από τον ενισχυτή στην σωστή σειρά. Αν μιλάμε για modelers όμως, όντως το fx loop είναι απαραίτητο.

δεν με ενδιαφερει μονοκάναλος η δικάναλος, το overdrve θα το παινρω απο πεταλι αλλα θα ηθελα να εχει ενα καλο Overdrive ο ενισχυτης, η ποιότητα του καθαρού με ενδιαφέρει περισσότερο

Με το μπάτζετ σου μπορείς να κάνεις παπάδες στο θέμα ενισχυτή, οι οποίοι πλέον πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί. Προσωπική μου άποψη, το overdrive του (λαμπάτου) ενισχυτή -σε αντίθεση με τα καθαρά που ακούγονται τέλεια σε οποιαδήποτε ένταση- ακούγεται χάλια αν δεν τον ''ανοίξεις''. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και 5w αν είναι ο ενισχυτής (ή σε 5w mode) θα είναι πολύ δυνατά για διαμέρισμα, αν το sweetspot του ενισχυτή είναι μετά την μέση. Θα χρειαστείς attenuator.

Οπότε είτε

1)θα εξαντλήσεις το μπάτζετ σου και θα πάρεις έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή συν κάποιο attenuator και θα έχεις ωραίο, οργανικό γκάζι αλλά θα έχεις τον μπελά του να συνδέεις κάποια εφέ στο fx loop του ενισχυτή, που θα σημαίνει περισσότερο στήσιμο - καλώδια - να συνδέσεις το attenuator κτλ

2)θα δώσεις ένα fraction του μπάτζετ σου και θα πάρεις έναν ενισχυτή που να έχει καλό καθαρό κανάλι και όλα τα εφέ, od/dist, boosters κτλ θα τα παίρνεις από το pedalboard σου το οποίο θα το συνδέεις μπροστά από τον ενισχυτή... δυο καλώδια και καθάρισες...

O James Brown προτείνει 5150 Iconic 15w combo ( με την 6L6 στον τελικό)...

Το «ωραίο καθαρό ήχο» για Blues Jr. σηκώνει πολύ κουβέντα…

Και για να είμαι πιο σαφής, ο πιο ωραίος καθαρός ήχος που έχω πάρει προσωπικά από ενισχυτή, περιλαμβάνει το Tonex One στο fx loop του Vox Nightrain μου. Modern problems require modern solutions, που λένε…
Γίγαντα μου εγώ αν έμενα Αθήνα, έπαιρνα τη βρωμιά μου από πετάλια και ήθελα κάτι φορητό με ωραίο καθαρό ήχο θα ξεκινούσα από εδώ

Απλά διαβάζω παντού πως είναι πολύ δυνατός για διαμέρισμα στα 15w και δεν θα πάρω ποτρ τον ήχο που πρέπει οπότε θέλω και ένα attenuator ενώ οι Marshall έχουν αυτενουετορ πάνω. Την λύση για κεφαλή και καμπίνα την ξεχνάμε προς το παρών εάν και πιστεύω όπως λέτε ότι θα έχει το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα

οι Marshall έχουν αυτενουετορ πάνω.
Ούτε εδώ παίρνεις ακριβώς τον ίδιο σε ποιότητα ήχο με το μαμά attenuator

Ούτε εδώ παίρνεις ακριβώς τον ίδιο σε ποιότητα ήχο με το μαμά attenuator

Ο jcm δεν πολυχρειαζεται attenuation. Ρίχνεις το volume και παίζεις με τον ίδιο ήχο.

Attenuator που να μην ρίχνει την ποιότητα μπορεί να βρεθεί στον orange rocker 15. Στο μισό βατ παίζει το ίδιο καλά όπως και στα 15. Το καθαρό κανάλι είναι εξαιρετικό, αλλά δεν πλησιάζει το headroom του jcm.

Εδώ το review από την κεφαλή.

Σορυ ρε παιδιά αλλά υπάρχει Revv20 στη μισή τιμή στις αγγελίες. Ο ενισχυτής μπορεί να παίξει ακόμη και σε ένταση ψιθύρου στον υπολογιστή χωρίς καμπίνα. Είναι φουλ boutique ήχος και στα καθαρά και στα βρώμικα και studiακό πολυεργαλείο. Μπορεί να βγάλει ακόμη και live χωρίς καθόλου καμπίνα, καρφί στην κονσόλα.
Κι ολα στα 650 ευρώ .

Ποιά 5 watt και ποιό tonex και ποιός φθηνοκινεζοmarshall μπορεί να συγκριθεί με αυτό το τέρας;

Γενικά θα προτιμούσα combo στην φάση που είμαι αλλά και για τα επόμενα χρόνια δεν έχω τον χώρο για καμπίνα κλπ θέλω να τον παίρνω να πάω στο δωμάτιο η στο σαλόνι η στο ωδείο πχ , μτχ δεν με χαλάει καθόλου απλώς δεν ξέρω από λάμπες κλπ δηλαδή δεν θα ξέρω εάν θέλουν αλλαγή κλπ
Ένα μικρό κεφάλι με μια μικρή καμπίνα δεν πιάνει περισσότερο χώρο από έναν combo.

Ένα μικρό κεφάλι με μια μικρή καμπίνα είναι πιο εύκολο (ελαφρύ) στο κουβάλημα από έναν combo.

Με ένα μικρό κεφάλι και μια μικρή καμπίνα γλυτώνεις από ένα σωρό θέματα που έχουν οι φθηνότεροι combos: τριξίματα καμπίνας, μικροφωνισμούς από συντονισμό των λυχνιών, προβλήματα από την απαγωγή θερμότητας.

Με λίγα λόγια ένας combo δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα, ούτε χώρου, ούτε βάρους και μόνο θέματα αξιοπιστίας μπορεί να προσθέσει.

Λάμπες θα χρειάζεσαι αλλαγή συχνά στις μεγάλες (power tubes) μόνο αν παίζεις με attenuators με ψηλά το master volume. Το πόσο συχνά εξαρτάται από το πόσο συχνά θα παίζεις. Κατά τ' άλλα οι μικρές μπορεί να σου κρατήσουν πάρα πολλά χρόνια αλλά και οι μεγάλες αν παίζεις με χαμηλά το master.

Ως πρώην κάτοχος "μικρού" και νυν κάτοχος μεγάλου ενισχυτή είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στον ΟP με παροιμία:

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

Ωραίοι είναι οι κούτσικοι ενισχυτές των 5W αλλά είναι προϊόντα ειδικού σκοπού. Τελεία. Παράγραφος.

Μπορούν να εννοηθούν ως λύσεις για το σαλόνι ή καλύτερα για το εξοχικό, ή ως ένα ελβετικό σουγιαδάκι στο μεγάλο studio που κάνει tracking ή reamping σε πολλά και διάφορα είδη. Δεν μπορούν να εννοηθούν ως μοναδική επιλογή αν παίζεις ζωντανά, ακόμα και ως μόνη κιθάρα, εκτός ίσως αν μιλάμε για live σε κάποια εκκλησία της Εσπερίας. To προσπαθήσαμε κι άλλοι. Δεν έγινε. Γιατί;
Γιατί το headroom πάει περίπατο αμέσως, και γιατί ακόμα κι αν χρειάζεσαι μόνο έναν τελικιασμένο ήχο αυτός δύσκολα θα περάσει πάνω από τον γουρουνοχέρη drummer σου και και τον βαρήκοο μπασίστα σου.
Σύνδεση σε external cabinet 2x12 ή 4x12 θα δώσει σίγουρα μια πιο στοιβαρή επίγευση στο τελικό προϊόν αλλά δε θα μετατρέψει το Mito σε Stelvio.

Η μεταφορά είναι ένα ξεχωριστό (πονεμένο) κεφάλαιο. Δε θεωρώ ότι ο combo υπερτερεί ως λύση αλλά YMMV.

TL;DR, αν τα live είναι όντως μέρος της εξίσωσης, άσε τα λίγα watt.

Υ.Γ: Δεν έχω σχέση με τον πωλητή. Πέρασα για πλάκα από τις αγγελίες μας με αφορμή τα σχόλια νωρίτερα στο thread. Bρήκα προς πώληση έναν THD, με την 2x12 που τον συνοδεύει πρακτικά να χαρίζεται. Δε κοιτάς μπας είναι κοντά σου ο άνθρωπος και σωθείς;

Σορυ ρε παιδιά αλλά υπάρχει Revv20 στη μισή τιμή στις αγγελίες. Ο ενισχυτής μπορεί να παίξει ακόμη και σε ένταση ψιθύρου στον υπολογιστή χωρίς καμπίνα. Είναι φουλ boutique ήχος και στα καθαρά και στα βρώμικα και studiακό πολυεργαλείο. Μπορεί να βγάλει ακόμη και live χωρίς καθόλου καμπίνα, καρφί στην κονσόλα.
Κι ολα στα 650 ευρώ .

Δηλαδή θες να πεις ότι κάνει όλα κάνει και το Tonex... και κοστίζει τα διπλάσια… μόνο;! Όντως, ευκαιρία.

Δηλαδή θες να πεις ότι κάνει όλα κάνει και το Tonex... και κοστίζει τα διπλάσια… μόνο;! Όντως, ευκαιρία.
Παναγιώτη δεν συγκρίνονται αυτά τα δύο πράγματα. Το καθένα έχει την χρήση του. Πάντως αν συγκρίνουμε αμιγώς χρήση DI, το Tonex δεν έχει καν balanced out ενώ ο Revv έχει

Ίσως είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να βοηθήσεις, αν όντως το πιστεύεις αυτό.

Εξακολουθώ να επιμένω να ακούσει ο op τον EVH 5150 Iconic 15w combo (βγαίνει και με EL34) από τους λίγους "μικρούς" combo με μεγάλη λάμπα στον τελικό που ακούγονται ωραία και χαμηλά - και φυσικά έχει υπεραρκετά "γκάζια" για οτιδήποτε χρειαστεί...

Παναγιώτη δεν συγκρίνονται αυτά τα δύο πράγματα. Το καθένα έχει την χρήση του. Πάντως αν συγκρίνουμε αμιγώς χρήση DI, το Tonex δεν έχει καν balanced out ενώ ο Revv έχει

Ρε παιδιά, η χρήση του είναι στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, μεταφορά στο ωδείο και μελλοντικά ίσως σε κάποιο live. Δεν μπορεί ένα Tonex με έναν ενισχυτή με στοιχειώδες καθαρό κανάλι και ένα fx loop να τα καλύψει όλα αυτά και να του γλιτώσει του παιδιού του ένα κάρο κουβάλημα…?! Μήπως μιλάμε για ένα session του Nashville…?

Ίσως είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να βοηθήσεις, αν όντως το πιστεύεις αυτό.

Όντως προσπαθώ να βοηθήσω. Αντικειμενικά είναι εξαιρετικά δύσκολο όντως όταν οι ξερόλες του forum παίρνουν τον εαυτό τους τόσο σοβαρά που πρέπει σε κάθε νήμα να επιβάλλουν την άποψη τους, μειώνοντας των άλλων.

«Επικίνδυνο». Κάπου ώπα με την σοβαροφάνεια.

Ρε παιδιά, η χρήση του είναι στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, μεταφορά στο ωδείο και μελλοντικά ίσως σε κάποιο live. Δεν μπορεί ένα Tonex με έναν ενισχυτή με στοιχειώδες καθαρό κανάλι και ένα fx loop να τα καλύψει όλα αυτά και να του γλιτώσει του παιδιού του ένα κάρο κουβάλημα…?!
Επειδή ζήτησε λάμπα μέχρι χιλιάρικο ο ΟΡ πήγε εκεί η κουβέντα. Και εννοείται δεν γίνεται ΜΟΝΟ η δουλειά με λάμπα. Ωστόσο, αν δε θέλουμε λάμπα, αυτά που λες περιγράφουν έναν Katana καλύτερα από ένα Tonex

Ο καθένας μας περιγράφει την εμπειρία του και προτείνει ανάλογα. Δε χρειάζεται ούτε να επιβάλλουμε κάποια άποψη, ούτε να κατακρίνουμε μια άλλη άποψη. Καταθέτουμε την πρόταση μας και στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος διαβάζει και ζυγίζει τις απόψεις.

Καλό είναι, για να είμαστε όσο το δυνατόν εύστοχοι στις προτάσεις μας, να διαβάζουμε καλά το πρώτο ποστ ώστε να κατανοούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες εκείνου που ζητά βοήθεια.

Δεν κάνω Live αλλα σύντομα ίσως κάνουμε κάτι με καποιους φίλους για να τζαμάρουμε κάποια κομμάτια. Εν κατακλείδι, μου έχει μπει το μικρόβιο να πάρω εναν ενισχυτή λαμπάτο μικρό για χρήση στο σπίτι κυριώς (πολυκατοικία).
Το τζαμάρισμα με φίλους θα γίνει σε δικό σας χώρο ή σε στούντιο?

Δεν είναι πολλά 1000 ευρώ για να πάρεις έναν μικρό που ίσως να μην τον ευχαριστηθείς κιόλας στην πολυκατοικία?

Το "δεν κάνω live" θα είναι μόνιμο ή σκέφτεσαι κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνεις?

ΥΓ ξέχασα να προτείνω κι εγώ, οι άλλοι γιατί προτείνουν καλύτεροι είναι? Να κάτι στην τύχη

Marshall 70th DSL40CR BLK

Ένας άνθρωπος που μπαίνει σε ένα φόρουμ για να μάθει καλό είναι μπορεί να συγκρίνει λογικές απόψεις μεταξύ τους. Όχι να πετάμε ότι μας έρθει γιατί μπορεί να τον μπερδέψουμε.

O OP ζήτησε:
1. Λαμπάτο ενισχυτή
2. Με καλό καθαρό κανάλι
3. Αν γίνεται να έχει και καλό βρώμικο
4. Να είναι κατάλληλος για διαμέρισμα.
5. Nα μεταφέρεται εύκολα
6. Μέχρι 1000 ευρώ.

Άρα δεν ζήτησε modeler και το tonex δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν boutique λαμπάτο, ούτε κατά διάνοια.

Πάντως μπορεί να κατεβάσει και να δοκιμάσει το Neural Amp Modeler που είναι freeware και είναι πάνω κάτω το ίδιο πράγμα με το tonex και είναι και δωρεάν να το δοκιμάσει στον υπολογιστή του.

Οι Marshalls που προτάθηκαν δεν έχουν ένα τόσο ευέλικτο καθαρό κανάλι.

Από Blackstars, o 1w και ο 5w έχουν την πλάκα τους, για ενισχυτές μέχρι 200 ευρώ. Οι υπόλοιποι δεν αξίζουν τα χρήματα τους για μένα. Το καθαρό τους κανάλι είναι αδιάφορο και το βρώμικο είναι diode clipping που θυμίζει πεταλάκι. Έχω παίξει με αρκετούς.

Οι υπόλοιποι μικροί ενισχυτές που προτάθηκαν υστερούν σε ποιότητα ήχου σε σύγκριση με ενισχυτές των 1000 ευρώ. Είναι για πάρα πολύ συγκεκριμένες χρήσεις και ακόμη και σαν χαμηλότερη ένταση δεν κερδίζεις κάτι γιατί η σχέση ισχύος/έντασης είναι 1/10. Δηλαδή ο 5w συνεχίζει να είναι εκκωφαντικός αν τον ανοίξεις ώστε να γεμίσει το power section σε ένα μεγάφωνο ευαισθησίας 100db.

Τέλος ως ξερόλας :) να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται fx loop ενισχυτής που είναι καθαρή πλατφόρμα ή ενισχυτής που παίρνει το γκάζι από το power section. Fx loop χρειάζονται μόνο οι ενισχυτές με βαρβάτο preamp gain λαμπάτο ή με diode clipping. Στην περίπτωση του diode clipping, οπωσδήποτε.

Όπως οι περισσότεροι, κι εγώ πέρασα από μικρό ενισχυτή (Blackstar HT5) σε μεγαλύτερους (Marshall JVM50, Victory Kraken, πάλι 50w).

Ανάλογα πάντα την ευαισθησία των μεγαφώνων, αλλά στη δική μου analog διαδρομή δε μπόρεσα να χρησιμοποιήσω ενισχυτή πάνω από 10w με ικανοποιητικά αποτελέσματα εντός πολυκατοικίας.

Απεναντίας, τον καλύτερο μου ήχο σπίτι τον είχα με λαμπάτο σε reactive load και από εκεί σε studio monitors με Impulse Responses.

Παρ'όλα αυτά η τεχνολογία προχωράει και βλέπουμε πρόοδο σε υβριδικές λύσεις όπως η παρακάτω:

Δεν προτείνω ποτέ πράγματα που δεν έχω παίξει, το συγκεκριμένο το έφερε το μαγαζί που πήγα τις κιθάρες μου για μποτέ και έκτοτε εξαντλήθηκε και εκεί και στον Thomann.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καρφί στην κάρτα ήχου με IRs (σπίτι), καρφί σε PA και στο FX loop μεγάλου λαμπάτου σε live.

Το παίρνεις καινούργιο και σου μένουν 300 να βάλεις στην άκρη για την επόμενη εκδήλωση GAS.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back