• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Η "νέα" μου Fender Stratocaster 2005

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
3,578
Είπα να πάρω κι εγώ ένα μικρό δώρο στον εαυτό μου αυτές τις μέρες και χτύπησα την συγκεκριμένη κυρία απο τις αγγελίες. Μια American Stratocaster '05. Πρόκειται για τη φάση 2000-2008 που η Standard ονομάστηκε American και μετά πάλι άλλαξε κλπ κλπ. Marketing stuff.

20230110_195241.jpg

Έχει ωραίο και ισορροπημένο ήχο σε όλους τους μαγνήτες, ενώ το μπράτσο μου φαίνεται κάπως φαρδύ αλλά δεν είναι μιας και είναι 43 χιλ. (στανταρ δηλαδή) και παίζω άνετα. Αλλά σαν να με ξένισε κάπως στην αρχή και θέλει να το συνηθίσω.

Για να σας δώσω ένα ηχητικό δείγμα έγραψα όσο πιο απλά μπορούσα απο το κινητό (όρθιο), νομίζοντας πως θα το ανέβαζα στα Shorts του Youtube μιας και είναι ένα λεπτό. Ελα όμως που το πήγε στα κανονικά... κι εγω το γύρισα σαν ινφλουένσερ (απο το influenza που σημαίνει γρίπη μάλλον ? ).

Τεσ' πα ιδού η νέα μου κυρία κι ας είναι μισή.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με 'γειες αφεντικό!

Τρώγομαι κι εγώ για μια Fender Strat και κοιτούσα τέτοιες χρονιές. Μόλις περάσεις λίγο παραπάνω χρόνο μαζί της, γράψεις και κάνα τραγουδάκι, πες μας επιπλέον εντυπώσεις.

Πάντως έχει ήχο STRAT, the sound, τέλος λαίμαι.

Καλόπαιχτη η κυρία Γιάννη μου!

Αφτοί οι influencers γενήκανε μόδα μου φαίνεται. :classic_tongue:

Μεγειες! Κούκλα και με σωστό ήχο.

Το μανικι θυμίζει slimtaper? Έπαιξα πρόσφατα με μια standard usa και ειχε τέτοιο μανίκι. Μου θύμιζε την prs. Φαρδύ και λεπτο.

Καλορίζικη Γιάννη... και επιτέλους κάτι άλλο εκτός από Tele εδώ και πολύυυυ καιρό στο Νοιζ!

Τα καπάκια από μαγνήτες, knobs και διακόπτη θα τα αφήσεις ή θα αλλάξεις μόνο το pickguard...; 

Να τη χαίρεσαι Γιάννη. Και δείχνει και ακούγεται σωστά.

Με γεια!!!!!!

Καλόπαιχτη!!!!!

?

Από κιθάρες δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται και πάρα πολύ όμορφη!!

με γειες. ομορφη και με ωραιο ηχο. μολις εδω και 2 βδομαδες εχω και γω μια στρατ( thn πρωτη μου) απο 1996 μεταχειρισμενη mexico

Καλορίζικη Γιάννη... και επιτέλους κάτι άλλο εκτός από Tele εδώ και πολύυυυ καιρό στο Νοιζ!

Τα καπάκια από μαγνήτες, knobs και διακόπτη θα τα αφήσεις ή θα αλλάξεις μόνο το pickguard...; 
Το 'πιασες ρε φίλε. ? Στο μυαλό μου είσαι!

Αρχικά σκεφτηκα να βαλω λευκό parchment αλλά δεν βρήκα χτες στην αγορά και πήρα σκέτο άσπρο που δεν μου αρέσει τελικά. Το κρεμ που έχει πάντως είναι το εργοστασιακό (συνδυάζεται ωραία με το μπράτσο) και σκέφτομαι να βάλω κρεμ knobs και ίσως καπάκια μαγνητών. Δεν ξέρω ακόμα... έχεις κάποια πρόταση;

Επίσης να προσθέσω πως είναι 3.6 κιλά, όσο η Les Paul μου, που είναι ελαφρωμένη αλλά θα την προτιμούσα κάτω απο 3.5 κιλά.

Το κρεμ που έχει πάντως είναι το εργοστασιακό και σκέφτομαι να βάλω κρεμ knobs και ίσως σίγουρα κρεμ καπάκια μαγνητών. 
Σοφή σκέψη....

Τώρα βέβαια εάν προχωρήσεις σε αλλαγές πλαστικών, μπορείς να την κάνεις έτσι....

Strat black.png

Καλορίζικη και καλοπαιχτη!

Επίσης να προσθέσω πως είναι 3.6 κιλά, όσο η Les Paul μου, που είναι ελαφρωμένη αλλά θα την προτιμούσα κάτω απο 3.5 κιλά.
Ίσως αν έμενε για κάποιο χρονικό διαστημα στον ίδιο χώρο με την Tele του dim κάτι θα θα μπορούσε να γίνει και για αυτό. ?

Και ωραιο twang υποψιαζομαι οτι θα εχει!...

Μεγειές και καλόπαιχτη.

Το "στάνταρ" πάντως δεν είναι το 43mm, τουλάχιστον για τις βιντατζ φένδερ είναι 42.

Τα 3.6 κιλά είναι πολλά και για μένα, εδώ και καιρό ταβάνι μου είναι τα 3μισυ.

Τέλος της γκρίνιας μου με το οτι δεν μπορώ να "δεχτώ" τα 22 τάστα σε στρατ/τέλε, κάτι πάντα μου φαίνεται εκτός αρμονίας. ?

Το ρίξαμε τελικά στις... επενδύσεις απ' ότι βλέπω ?

Καλορίζικη η κιουρία admin. 

Αν δεν είχες ήδη strat, πολύ καλά έκανες και την πήρες.

Επίσης πολύ καλά έκανες και κινήθηκες σε ασφαλή (vintage) μονοπάτια, sunburst , maple neck κ.ο.κ. (μην πειράζεις τίποτα, ας την factory default).

Η επόμενη strat οφείλει να είναι rosewood και σε φαντεζύ 80's χρώματα....ocean turquoise κ.λ.π

Μεγειές και καλόπαιχτη.

Το "στάνταρ" πάντως δεν είναι το 43mm, τουλάχιστον για τις βιντατζ φένδερ είναι 42.

Τα 3.6 κιλά είναι πολλά και για μένα, εδώ και καιρό ταβάνι μου είναι τα 3μισυ.

Τέλος της γκρίνιας μου με το οτι δεν μπορώ να "δεχτώ" τα 22 τάστα σε στρατ/τέλε, κάτι πάντα μου φαίνεται εκτός αρμονίας. ?
To στάνταρ στις standard είναι 9,5 radius, 43mm, 22 τάστα τα οποία θεωρώ απαραίτητα διότι στα νιάτα μου η σηκωμένη Ρε σε Μι ήταν η αγαπημένη νότα.? And only a Gibson was good enough.

Συμφωνώ απόλυτα με τα 3.5 κιλά max. Είναι απίστευτο πόσο διαφορετική είναι η αίσθηση ακόμα και στα 100 γρ. διαφορά. Γι αυτό εκτιμώ τις thinline. Αυτή την πήρα γιατί κάθεται βολικά στην αγκαλιά μου ενώ το μπράτσο, αν και με ξένιζε (δεν είναι taper - κωνοειδές, ούτε ιδιαίτερα λεπτό) είχε τον ήχο σε όλα τα τάστα. Κανένα νεκρό σημείο. Πολύ καλοφτιαγμένη.

Με γειες. Ερχομαι και εγω απο εκει με ενα spray can να χαλασω το μισητο sunburst (χασμουρητα).

Trending...

Νέα θέματα

Back