Η λεπτομέρεια...

marathon είπε:
Σαντούρι, ούτι, φωνές...και λειτουργεί μιά χαρά...

Και όχι μόνο με κλαβιέ...και με midi κιθάρες παίζει το σύστημα ;)
Πιστεύω οτι ειδικά σε έγχορδα η και παραδοσιακά όργανα καλο ειναι να παίζονται   απο

μουσικούς, οχι τοσο  απο πλευράς  αξιοπιστίας  ήχου

οσο χειρισμού και ερμηνείας  που μονο

αυτος που ασχολείται επισταμένα με το συγκεκριμένο όργανο πραγματικά μπορεί να το καταφέρει.   ;)

Να πω κι εγω την κουλαμαρα μου....για το ομορφο θεμα που ανοιχτηκε...

Γυρισα πριν λιγο στο σπιτι μου εχοντας αγορασει το αναλογικο που ηθελα.

Πανευτυχης σε μικρο ποσοστο μιας και αυριο θα το χω στα χερια μου ( Σας ευχαριστω για οτι μου ευχηθειτε  ;D)

Μεχρι να το παραγγειλω,να το δω,να το ακουσω ολα καλα. Μετα εμεινε ενα 45λπετο που μπορεσα και δοκιμασα ενα workstation το οποιο κανει παπαδες,ειναι Ευρωπαικο,εχει μεστο ηχο με Ιταλικο φινιρισμα,εχει ηχαρες,εχει arrangments,ειναι απο αλουμινιο,συνδεσιμοτητα με τα παντα και και και...

Εχω ηδη ενα worksation Ιαπωνικης εταιριας στο διπλασιο κοστος απο αυτο.

Αλλα στο μυαλο μου και στην καρδια μου και στην λογικη μου εμεινε το αναλογικο.Η ζεστασια.Ο ηχος. Το φινιρισμα.Η υπογραφη του κατασκευαστη.

Ολα ειναι μεσα μας.

Ολα παραγονται..και ολα κατασκευαζονται..και ολα αν πληρωσεις τα αγοραζεις με χ,ψ τροπους.

Αλλα η καρδια να ευφραινεται ! Και να γιομιζει! εκει ειναι η δικη μου λεπτομερεια.

Με την ευκαιρια...χαιρομαι που οι πληκτραδες εχουμε ποστ!! Keyboardist ruins  8)

marathon είπε:
Το συναίσθημα το έχει ο άνθρωπος...όχι το μέσο...αλοίμονο εάν δίνουμε μυθικές προεκτάσεις σε άψυχα πράγματα...

Θα σε "προκαλέσω" να ακούσεις τη μουσική του Μονομάχου...το 95% της χορωδίας είναι Vst
Το συναισθημα καπως ''καταγραφεται''...

Την εικονα εννουσα...μ αρεσει η ''ζεστη'' παλια εικονα...

Γουστα..λοξες.. ;)

longshadow είπε:
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Ο καθένας προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα (με τα μέσα που διαθέτει).

Για τους περισσότερους η σημασία στην λεπτομέρεια δίνεται γιατί πρώτα απ'όλα πρέπει να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους.

Αν δεν το κάνεις ίσως να μείνεις με την αίσθηση οτι δεν προσπάθησες για το (δικό σου)καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...

Η φράση "ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο" πρέπει να ισχύει και για την σύνθεση και για την ενορχήστρωση και για την εκτέλεση αλλά και για το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνοι , ένα μεγάλο ποσοστό ακροατών δεν θα καταλάβει καμμία διαφορά, ο δημιουργός όμως θα το ψάχνει μέχρι εκει που ακούει αυτός διαφορές...

(ή που τελος πάντων νομίζει οτι ακούει, αλλά το οφείλει στον εαυτό του πιστεύω...)
+1000000000

THEOD είπε:
Πιστεύω οτι ειδικά σε έγχορδα η και παραδοσιακά όργανα καλο ειναι να παίζονται   απο μουσικούς, οχι τοσο  απο πλευράς  αξιοπιστίας  ήχου οσο χειρισμού και ερμηνείας  που μονο αυτος που ασχολείται επισταμένα με το συγκεκριμένο όργανο πραγματικά μπορεί να το καταφέρει.   ;)
Συμφωνούμε...αλλά δεν επιτρέπεται να κάνουμε τη πλάκα μας? ;)

Σου παραθέτω ένα από τα πρώτα δείγματα που έφτιαξα με Ethnic Vst και midi κιθάρα.

http://soundclick.com/share?songid=6068578

Βεβαίως και είμαι κακός παίχτης, δεν είμαι του ωδείου, αγνοώ τις παραδοσιακές κλίμακες, είμαι τεμπέλης και δεν διαβάζω...αλλά πάντα θα έχω την απορία...εάν εγώ μπορώ να φτιάξω αυτό, ένας καλός μουσικός τι (παπάδες) άραγε, μπορεί να κάνει...

marathon είπε:

Σου παραθέτω ένα από τα πρώτα δείγματα που έφτιαξα με Ethnic Vst και midi κιθάρα.

Βεβαίως και είμαι κακός παίχτης, δεν είμαι του ωδείου, αγνοώ τις παραδοσιακές κλίμακες, είμαι τεμπέλης και δεν διαβάζω...αλλά πάντα θα έχω την απορία...εάν εγώ μπορώ να φτιάξω αυτό, ένας καλός μουσικός τι (παπάδες) άραγε, μπορεί να κάνει...
Μονο σου απαντας Μαραθον.

Παπαδες να με το συμπαθειο.

marathon είπε:

Για τα δικα μου γουστα μια χαρά και παρα πολυ ωραία παίζεις .Τα οργανα ομως δεν ακούγονται ολα τόσο φυσικά ;)  

marathon είπε:
Eάν εννοείς ότι και ο σεβαστός Νέστωρ άκουσε Dοbro κιθάρα και παραδέχθηκε ότι δεν θα το καταλάβαινε έαν δεν του έλεγα ότι είναι πιάνο...
Πάλι καλά που δεν είπες και σεβάσμιος.

Όντως ο ήχος του Dobro αλλά και των αράβικων φωνητικών ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός για midi. Πολύ πιθανόν και άλλοι ήχοι να είναι αυτού του υψηλού επιπέδου.

Όσον αφορά τον ήχο στερωφονικού από Πικ-απ, CD, I- pod, κλπ.,άστο, έχει συζητηθεί και πριν (μη συγκρίνουμε τ' ασύγκριτα).

Και γι΄ανθρώπους π.χ. σαν εμένα που αγοράζουν δίσκους από το '74 (και έχουν φάει το βινύλιο στη μάπα) το cd και όλα τα λοιπά υποκατάστατα είναι λύση ανάγκης μπρος στις αδικαιολόγητα ακριβές τιμές των original δίσκων βινυλίου.

Nestoras είπε:
Πάλι καλά που δεν είπες και σεβάσμιος.

Όντως ο ήχος του Dobro αλλά και των αράβικων φωνητικών ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός για midi.
...και παιγμένα και από κακό, ερασιτέχνη παίχτη...εκεί ειναι το point μου

Υπάρχουν δύο παράμετροι στο όλο θέμα:

1) Πόσο "ρεαλιστικό" θα ακουστεί το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό είναι θέμα εργαλείων, γνώσης, πείρας και ταλέντου.

2) Πόσο θα μας εμπνέουν αυτά που χρησιμοποιούμε, ώστε το αποτέλεσμα να "αξίζει" μουσικά.

Αυτό είναι θέμα εργαλείων, γνώσης, πείρας και ταλέντου.

I rest my case.  8)

marathon είπε:
...ήρθε το ιππικό, για υποστήριξή μου ;D ;D
δεν βλεπω καμια διαφωνια....μια αναπτυξη του θεματος εχουμε ο καθεις απο την πλευρα του..

Μια συνέχεια στην σκέψη μου λοιπόν...

Αν υποθέσουμε ότι, ΤΑ ΠΑΝΤΑ που γράφονται εδώ, και παρουσιάζονται (το 100%) είναι τελικά ψηφιακά, μπορούμε να μιλάμε για αναλογικό ήχο; Και γενικότερα, πόσες μπάντες ξέρουμε που δουλεύουν στον αναλογικό κόσμο ακόμη; Ώστε να λέμε ότι έχει κρατήσει την γλύκα του αναλογικού, κλπ, κλπ...;

Μάνο: συμφωνώ, αλλά άντε κάν'το (πολύ δύσκολο).

Το ζήτημα που αναφέρει ο longshadow είναι άξιο περαιτέρω ανάλυσης: Το τι κάνει ο καθένας έχει απόκριση, πρώτ'απ'όλα στον εαυτό του. Και αυτό είναι που τον οδηγεί σε κάποιες αποφάσεις. Τελικά, μπορεί το μονοφωνικό, αναλογικό, παλιό παπαράκι, να οδηγήσει τον δημιουργό σε αποφάσεις, και σε δυσκολίες που αλλιώς δεν θα έβρισκε και δεν θα έκανε... Συνεπώς, φυσικά και έχει σημασία οι περιορισμοί που μας δίνονται.

Αυτό που θα έλεγα απλά θα ήταν, αυτοί οι περιορισμοί να γίνονται για λόγους ευθύνης και ορθότητας στον εαυτό μας, παρά από άγνοια... :)

Μη μαλώνετε ρε.  8)

Εργαλεία είναι, και όπως σε ΟΛΑ τα εργαλεία, σημασία έχει και η "αντικειμενική" αξία τους, και ο "χαρακτήρας" τους αλλά και το mojo τους. Αν δε με πιστεύετε ρωτήστε κανέναν ηλεκτρονικό γιατί επιμένει στο "παλιό καλό του κολλητήρι"... θα σας πει ότι δεν έχει βρει καλύτερο τόσα χρόνια, μπούρδα βέβαια, γιατί κάθε τόσο βγαίνουν καλύτερα, αλλά αφού αυτός κάνει "μαγικά" με το παλιό? Τι? Θα τον υποχρεώσουμε να "ακολουθήσει τις εξελίξεις"?

The Genius Loci είπε:
Μη μαλώνετε ρε.  8)

Εργαλεία είναι, και όπως σε ΟΛΑ τα εργαλεία, σημασία έχει και η "αντικειμενική" αξία τους, και ο "χαρακτήρας" τους αλλά και το mojo τους. Αν δε με πιστεύετε ρωτήστε κανέναν ηλεκτρονικό γιατί επιμένει στο "παλιό καλό του κολλητήρι"... θα σας πει ότι δεν έχει βρει καλύτερο τόσα χρόνια, μπούρδα βέβαια, γιατί κάθε τόσο βγαίνουν καλύτερα, αλλά αφού αυτός κάνει "μαγικά" με το παλιό? Τι? Θα τον υποχρεώσουμε να "ακολουθήσει τις εξελίξεις"?
Αγορι μου εσυ!

Μες στο μυαλο μου εισαι !

Κερναω μπυρα στο επομενο λαιβ μας.

Αυτό που λες έχει να κάνει με την τεχνική, παρά με την τέχνη...

Τέχνη = τεχνική λοιπόν; (ομολογώ ότι για εμένα, κι ας με φάει ο Μάνος, η απάντηση είναι σχεδόν ναι... ;))

Κόργιους: Εμένα που έκανα το θέμα, κερνάς και σουβλάκι; ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back