Μόλις διάβασα τις 4 τελευταίες σελίδες του θέματος, οπότε θα με ανεχτείτε για μερικές (λίγες) παρατηρήσεις:
1) Αν γίνει ένα θέμα στην Παιδική Χαρά π.χ. για το μέλλον του ποδοσφαίρου, το οποίο προσωπικά δε μου λέει τίποτα ούτε καν ως λέξη, πως θα σας φαινόταν να έμπαινα και να έγραφα "είστε ένα μάτσο μαλάκες που κάθεστε και ασχολείστε για ένα μάτσο μαλάκες που κλωστάνε μια μπάλα"?
Θέλω να πω, αν κάποιος δεν ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ για ένα θέμα, δεν τον αφορά, δεν τον προβληματίζει, είναι τελείως εκτός, το θεωρώ επιεικώς άκομψο να προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ηλίθιο να ασχολούμαστε κι'εμείς. Αφήστε μας στην βλακεία μας. Ευχαριστώ
2) Τώρα που το βγάλαμε αυτό από τη μέση, πάμε σε ένα άλλο θέμα: πόσοι απ'όσους έχουν... εχμμμ... γνώμη για το Axe-Fx το έχουν δοκιμάσει προσωπικά? Να δω χέρια παρακαλώ...
Άρη, ελπίζω ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ να καταλαβαίνεις τη γελοιότητα της παράθεσης video απ'το youtube... Βάζω στοίχημα ό,τι θέλετε πως κανείς σ'αυτό το forum δεν πρόκειται να καταλάβει σε ηχογραφημένο δείγμα διαφορά από tube, solid state, software sim, ή modeling μηχάνημα. Αν και δεν χρειάζεται, έχει γίνει πολλάκις και το έχω κάνει κι'εγώ στο παρελθόν, και τα αποτελέσματα του εκάστοτε poll ήταν τουλάχιστον τραγελαφικά.
3) Το Axe-Fx (μπορεί αναλόγως των συνθηκών να) είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ value for money. Ένας "καλός ενισχυτής" Άρη μου, θα σε στεναχωρήσω, δεν έχει ένα χιλιάρικο... Ή τουλάχιστον πολύ λίγοι έχουν τόσο και λιγώτερο. Αν κάποιος έχει δύο ενισχυτές, καμμιά 10αριά (ακριβούτσικα) πετάλια και 1-2 καλές καμπίνες, ξεπέρασε χαλαρά το κόστος του Axe. Και πάλι θα θέλει μικρόφωνα για ηχογράφηση, να φροντίσει να μην έχει θόρυβο, περιορισμένες δυνατότητες routing κλπ κλπ. Με διασκεδάζει αφάνταστα η άποψη ότι το Axe είναι ακριβό, όταν προέρχεται από ανθρώπους που δίνουν 400+ ευρώ για ένα "μπουτίκ" πετάλι που κάνει μια δουλειά μόνο.
4) Επιμένω ότι η εμμονή των χρηστών του Ultra να θεωρούνται είτε "ριγμένοι" είτε η λύσσα τους να αποκτήσουν το τελευταίο μοντέλο, δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ να κάνει με το Axe, με τις κιθάρες, με τη Μουσική. Είναι ακριβώς το ίδιο που παθαίνουν διάφοροι μηχανόβιοι με το τελευταίο μοντέλο της Kawasaki. Πρόκειται πραγματικά για σύνδρομο που ο καθένας αποφασίζει κατά πόσο επηρεάζει τη ζωή του ή του επιτρέπει να την ελέγχει. Δεν κάνουμε κουμάντο ούτε στην τσέπη του, ούτε στα γούστα του.
Ειδικότερα το Ultra (με καινούργιο firmware από χτες) είναι ήδη τόσο μπροστά overall απ'ό,τι άλλο κυκλοφορεί, που μόνο οι χρήστες με πραγματική ανάγκη των επιπρόσθετων δυνατοτήτων του Axe II (π.χ. USB, βελτιωμένο 4CM) θα δουν άμεση διαφορά. Πρέπει να καταλάβετε ότι δε μιλάμε για, π.χ. το παλιότερο Skoda vs το καινούργιο, αλλά για την προηγούμενη Ferrari vs το τελευταίο μοντέλο. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα consumer προϊόντα και σε αυτά που φτιάχνονται με military ή medical specs και ο κύκλος ζωής τους είναι τελείως διαφορετικός.
5) Η λογική "if it ain't broke" είναι το άλλοθι των τεμπέληδων (και όσων έχουν μεγάλο στοκ και/η ανικανότητα να πρωτοτυπήσουν). ;D Το πρωτοδιαβάσατε εδώ. 8) 8)