- Μηνύματα
- 27
- Πόντοι
- 1
Αποριούλα...Πως τη λένε αυτή την κόλλα στα Ελληνικά, ξέρει κανείς; Πουλιέται στην Ελλάδα?
http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_glue#Hide_glueIntrepidSpaceman είπε:Αποριούλα...Πως τη λένε αυτή την κόλλα στα Ελληνικά, ξέρει κανείς; Πουλιέται στην Ελλάδα?
Ωραία όλα αυτά...και τι υποτίθεται κάνει αυτή η κόλλα για να περάσουμε όλη αυτή τη ταλαιπωρία?mariopol είπε:Δεν ειναι ψαροκολλα! ειναι κουνελοκολλα!!! ειναι σε στερεη μορφη ,σε φυλλα , την βαζεις σε νερο οπου το απορροφά και γινεται σαν κομματια ζελε και μετα τα βαζεις σε μπεν μαρι
(σε δοχειο μεσα σε αλλο δοχειο που σχεδον βραζει νερο,χωρις να ακουμπα στον πατο)
και περνει μια μορφη ρευστη. μετα εχεις λιγη ωρα να την δουλεψεις μεχρι να πηξει παλι. αν γινει αθτο την ξαναθερμαινεις με τον ιδιο τροπο. Αν θυμαμαι καλα ονομαζεται ζαρντεν η καπως ετσι! Χρησιμοποιηται στην προετοιμασια του ξυλου για τις φωρητες εικονες!![]()
Για την αγιογραφια ξερω μονο. Σε αυτη βουτας τον μουσαμα(απροετοιμαστο λινο συνηθως) και το απλωνεις πανω στο ξυλο που προκεται να προετοιμασεις. οταν στεγνωσει κοκκαλωνει μαζι με το πανι και δε ξεκολλαει με τιποτα αφου εχει ποτισει και το ξυλο. μετα περνας μια προετοιμασια (μειγμα της κολλας με κιμωλια) καμια δεκαπενταρια φορες και οταν στεγνωσει τριβεις μεχρι να γινει γυαλι. μετα ζωγραφιζεις.marathon είπε:Ωραία όλα αυτά...και τι υποτίθεται κάνει αυτή η κόλλα για να περάσουμε όλη αυτή τη ταλαιπωρία?
Nα υποθέσω ότι μιλάτε για ακουστικά όργανα...γιατί πουθενά δεν βλέπω την FenderoGibson (ας πούμε) να χρησιμοποιούν κουνελόκολλα ;Dapo83 είπε:Να προσθεσω οτι στην οργανοποιεία η ψαρόκολλα χρησιμοποιείτε για κολλήσεις ενώ η κουνελόκολλα, πολύ αραιωμένη, για τον εμποτισμό των ξυλων. Έτσι το ξύλο αποκτάει καλήτερη συνοχή και βοηθάει στην ακουστικές ιδιότητες του.
Πολυ σωστά όλα.
Να προσθεσω οτι στην οργανοποιεία η ψαρόκολλα χρησιμοποιείτε για κολλήσεις ενώ η κουνελόκολλα, πολύ αραιωμένη, για τον εμποτισμό των ξυλων. Έτσι το ξύλο αποκτάει καλήτερη συνοχή και βοηθάει στην ακουστικές ιδιότητες του.
Εμποτισμός;..δηλαδή;
Στο ξύλο, ίσως... στο μουσαμά ναι, αφού κλείνει τους πόρους... βέβαια δίνει και την απαραίτητη ελαστικότητα στο μουσαμά. Για παράδειγμα, αν περάσεις το μουσαμά με ζαρντέν και μετά ζωγραφίσεις πάνω, είτε με ακρυλικά (αυτοκινήτου) είτε με ελαιόχρωμα, μπορείς να τυλίξεις το μουσαμά ρολό (εννοείται αφού στεγνώσει!!!!) χωρίς να "σκάσει" το χρώμα. Χωρίς τη ζαρντέν δεν γίνεται.marathon είπε:Με λίγα λόγια, η κουνελόκολλα είναι σαν το sealer?
Όταν θα ασχοληθώ να φτιάξω κιθάρα από μουσαμάdmilo είπε:Στο ξύλο, ίσως... στο μουσαμά ναι, αφού κλείνει τους πόρους...
Έχω την εντύπωση ότι για να καταλάβεις (ηχητική) διαφορά από ατλακόλ, ψαρόκολλα, κουνελόκολλα ή οτιδήποτε άλλη κόλλα...θα χρειαστείς κάτι καλύτερο από ένα απλό κιτ Lp.IntrepidSpaceman είπε:Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω κάποιο κιτάκι με κολλητό μπράτσο για να πειραματιστώ και ήθελα να δω αν υπάρχει τέτοια κόλλα εδώ και πως να την ζητήσω...
Αλοίμονο, δεν περιμένω να ακούσω διαφορά στον ήχο από την κόλλα! Απλά επικεντρώνομαι στο γεγονός της ευκολίας του κόλλα, ξεκόλλα, ξανακόλλα που σου δίνει αυτή η κόλλα. Δεν ξέρω στις πόσες προσπάθειες θα την πετύχω την ένωση του μπράτσου...marathon είπε:Έχω την εντύπωση ότι για να καταλάβεις (ηχητική) διαφορά από ατλακόλ, ψαρόκολλα, κουνελόκολλα ή οτιδήποτε άλλη κόλλα...θα χρειαστείς κάτι καλύτερο από ένα απλό κιτ Lp.
Πάρε λοιπόν αυτή που θα κάνεις πιο εύκολα τη δουλειά σου.