help για drop d (floyd rose)

greg-rat

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρα σε ολους :) Εχω μια ibanez με floyd rose και θελω να την κατεβασω ενα τονο (δλδ σε ρε)

Θα καταφερω να το κανω μονος μου ή θελει setup;Για ριξτε καμια ιδεα... ;)

ευχαριστω για τον χρονο σας

Αν δεν ξερεις να κανεις μονος σου εστω και ενα τυπικο setup ΜΗΝ το επιχειρησεις καν........δεν προκειται να κουρδιστει και αν τυχον το καταφερεις θα θελει συνεχεια κουρδισμα!

Δεν περιμενα να ειναι τοσο ευκολο ;D Απλα ακολουθησα τα βηματα απο τους noizαδελφους και σιγα σιγα με προσοχη την σεταρα σε ρε.

Ευχαριστω και παλι ;) Ωρα για death \m/ chuck shuldiner for ever

Απλά οι δύο βίδες του τρέμολο πίσω στην κοιλότητα και ίσως μετά ρύθμισμα στη βέργα δεν ήταν ;

Είδατε, που όλο το κακολογείτε το άμοιρο το floyd!

Ναι οι 2 βιδες ηταν. ;) Δεν χρειαστηκε να κανω καποια αλλη ρυθμιση.Βασικα ξεχασα να αναφερω οτι ειχα πανω χορδες(καινουργιες ομως 3 ημερων) 9αρες.Την επομενη φορα θα βαλω 10αρες ομως  :) Δεν την λοκαρα ακομα αλλα δεν ξεκουρδιζεται καθολου(ευτυχως) ;D

Για drop D πάρε 10άρες αλλά heavy bottom. Δηλαδή αντί του κλασικού 0.10-0.46 κοίτα να είναι 0.10-0.50. Θα είναι σφιχτή η dropped χορδή και βοηθά αυτό τόσο στο floyd να ισορροπεί, αλλά και σαν αίσθηση στο δεξί χέρι

Ok φιλε bouka θα το εχω στα υποψην μου.Ευχαριστω και παλι να εισαι καλα :) stay heavy...

Πληροφοριακά και μόνο, drop D είναι όταν μόνο η Ε (μι) πάει σε D (Ρε). Όταν κατεβαίνει ολόκληρο τόνο όλο το κούρδισμα είναι D.  :)

vandergraaf είπε:
Αν αλλάζεις συχνά από standard σε drop d δες αυτό:

http://www.beyondeleven.com/EVH-D-TUNA-Drop-D-Mechanism-for-Floyd-Rose-reg-p/evh-d-tuna-drop-d-mechanism.htm

Σύντομα (μπορεί ήδη να το έχει φέρει) θα υπάρχει και σε κιθαρομάγαζο στην Αθήνα. Αν θες σου λέω σε pm.
Αυτό ρε παιδιά όμως έχει ένα μειονέκτημα.Θέλει να σταθεροποιήσεις το floyd για να δουλέψει σωστά.Λέει για το Hipshot στο site αλλα δεν ξέρω αν θα εξακολουθεί να είναι floating.

Αν ειναι μονο για drop d τοτε και μονο με τα fine tuners μπορεις να το κανεις.

mariostz είπε:
Αν ειναι μονο για drop d τοτε και μονο με τα fine tuners μπορεις να το κανεις.
Ναι αλλά χρειάζεσαι πόση ώρα να ξανακουρδίσεις και τις υπόλοιπες.

Κι εγω ειχα μια ιμοανεζ με τρεμολο και με ειχε τσαντισει απιστευτα οποτε τη πουλησα και απο τοτε εχω κιθαρες χωρις τρεμολο και εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Λοιπον οταν εχεις τρεμολο δεν μπορεις ετσι απλα να να αλλαζεις κουρδισματα θα καταστρεψεις τα ελατηρια πρεπει να αποφασησεις τι κουρδισματα θες και να την σεταρεις ετσι ωστε να λειτουργουν ολσα σωστα.Γνωμη μου ειναι αν γουσταρεις drop D drop C να παρεις μια με tune'o'matic bridge να της αλαξεις τα φωτα.

Παντως τωρα για την ιμπανεζ σου αμα δεις οτι εχει χοντρο προβλημα καλο ειναι να την πας σρ μαστορα.

Η κιθαρα ειναι μια χαρα δεν εχει καποιο προβλημα,ουτε μαστορα θελει.Τωρα φιλε freddy ή εισαι του floyd ή δεν εισαι.Απλα ειναι τα πραγματα :) Επισης ο σωστος χειρισμος του floyd ξερεις ειναι κατι διαφορετικο και πολυ χρησιμο μπορω να πω.Γουστα ειναι αυτα ή κολληματα.Αν δεν βαριεσαι ολα γινονται και απο αυτη την διαδικασια μαθαινεις και μερικα πραγματα για το οργανο ;)

Freddy τίποτε από όσα λες για το floyd αλλά και τα τρέμολα γενικότερα, δεν ισχύει και δυστυχώς τα πετάς συνέχεια. Τα ελατήρια δεν καταστρέφονται, αλλά στην τελική και κάτι να πάθουν, δεν κοστίζει τίποτα απολύτως να τα αλλάξεις.

Αν δεν ήξερες πως να ρυθμίζεις γρήγορα και αποτελεσματικά ένα τρέμολο, μην τα ρίχνεις σε αυτό, αλλά σε σένα. Έχω 2 κιθάρες με τρέμολο (floyd και maestro), έχω αλλάξει και κουρδίσματα και πάνω από κανά 10λεπτο η όλη διαδικασία δε μου παίρνει.

εγω στη δικια μου κουρδιζω σε ντροπ Δ απο τα fine tuners και το floyd δεν πεφτει καθολου

και ειναι και licenced ;) οι υπολοιπες χορδες μενουν κουρδισμενες

DELAGOHN είπε:
εγω στη δικια μου κουρδιζω σε ντροπ Δ απο τα fine tuners και το floyd δεν πεφτει καθολου

και ειναι και licenced ;) οι υπολοιπες χορδες μενουν κουρδισμενες
Μπορεις να κουρδισεις σε drop d απο τα fine tuners αλλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μενουν κουρδισμενες οι υπολοιπες χορδες...εξαλλου γι'αυτον το λογο γινεται τοσος ντορος με τα floyd και το drop κουρδισμα,γιατι δεν μπορεις να αλλαξεις κουρδισμα με τη μια και να μη ξεκουρδιστουν και οι υπολοιπες χορδες.Γι'αυτο και πολλοι που χρησιμοποιουν drop tuning προτιμουν σταθερες γεφυρες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back