help me θελω να κανω ενα μικρο home studio

Για μικρόφωνο πρότεινα ήδη :) Για keyboard έχω ένα m audio radium61 και είμαι πολύ ικανοποιημένος, ας μιλήσουν κι οι keyboardίστες μας :) Για monitors επίσης πρότεινα, ακουστικά για αρχή και αργότερα καλά monitors, για μια πιο φθηνή λύση δεν ξέρω, ας πει κάποιος άλλος που έχει ψάξει για κάτι τέτοιο :)

Να ρωτησω κατι βασικό??

Θες να ηχογραφεις παραλληλα πολλά καναλια?

Ποσα maximum θα ηχογραφεις παραλληλα....?

Τι οργανα θα ηχογραφείς....?

Προκειται να ηχογραφησεις drums πχ?

θα ηχογραφω maximum 5-6 καναλια μαζι.οργανα:ποντιακη λυρα,αρμονιο,νταουλι συγουρα.

Πχ εγω πιστευω (βασει των προβληματων που αντιμετωπιζω στο δικο μου στουντιακι) ότι αντι για μια 12καναλη κονσολα θα μπορούσες να παρεις μια 8 καναλη καρτα ηχου...Που σου δινει πολύ μεγαλυτερη ευελιξια....

Σε μια γενικη γραμμη εγω θα προτεινα:

Audio interface : Alesis IO 26 ή Presonus Firepod

Πυκνωτικό μικρόφωνο: Rode NT1-A

Δυναμικό Μικρόφωνο: Shure Sm 57

Monitors : Yamaha HS50 M

Midi Keyboard: M-Audio Axiom 61

συνολο: 1200euro

Μπορείς να κόψεις καποια χρηματα απο monitors και απο το midi keyboard αλλά νομιζω οτι αξιζει...(το πληκτρακι το εχω παιξει και εχει πολύ ωραίο clavie)...

H καρτα ηχου θα λειτουργει παραλληλα και σαν mixer...Δηλαδη θα ηχογραφεις τα οργανα και θα τα μιξαρεις απο το αντιστοιχο προγραμμα που θα χρησιμοποιείς...

Εffects θα ειναι σε μορφη software...Υπαρχει πληθωρα δωρεαν προγραμματων....Και θα μπορούσες να ξεκινησεις με αυτα....

Aρχικα για προγραμμα με το οποιο θα μιξαρεις και θα ηχογραφεις (εαν δεν εχεις cubase ή κατι αντιστοιχο) υπαρχει το Reaper....

Για εφε τσεκαρε τα Kjierhaus,Antress modern plugins τα οποία ειναι ότι μπορει να χρειατεις για αρχή...

Τωρα μπορείς να πάς και μια βολτα απο το http://www.kvraudio.com/ και να βρεις τονους software....και vst instruments (για να παιζεις με το midi) και εφε....

παντως αν θελεις μεγαλη σταθεροτητα θα ελεγα η cubase η nuendo.Αν παρολαυτα θες κατι ποιο οικονομικο τοτε με το samplitude μπορεις να κανεις μια χαρα την δουλεια σου(εμενα γραφει μια χαρα και χωρις...asio!)

??? Εεεε... δεν νομίζω σε καμία περίπτωση το cubase και το nuendo να είναι πιο σταθερά από το samplitude... χωρίς να λέω το αντίθετο οτι δηλαδή το samplitude είναι πιο σταθερό από τα άλλα δύο!

??? Εεεε... το samplitude δεν είναι πιο φτηνο από Cubase, αλλά μάλλον πιο ακριβό. Σε γενικές γραμμές δεν προτείνεται σαν λύση δευτεράτζας... [Προσωπική άποψη mode] Το samplitude είναι καλύτερο από το Cubase. [/Προσωπική άποψη mode]

Το nuendo το πάει αλλού... εκεί που το πάει (περίπου) και το sequoia.  ;)

Αυτά...

ενα setup που σκεφτηκα:

tascam-fireone(καρτα ηχου)

m-audio-studiophile lx-42.1 system(monitors)

sm pro audio-mc-01(πυκνωτικο μικροφωνο)

m audio-pulsar II(πυκνωτικο μικροφωνο)

sm pro audio xp-h4 (προενυσχιτης ακουστικων)

sm pro audio-oc-8(compressor)

m audio-axiom 61(midi)

yamaha mg-12/4 fx yamaha(κονσολα)

rsm-170 proel(επιδαπεδιες βασεις μικροφωνων)

hd-202-sennheiser(ακουστικα)

Steinberg Cubase(software)

reaper(software)

address modern plug-ins(plug-ins)

κανει λετε;;;τι αλλο χρειαζετε;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα