Δεν το παιζω μαγκας αλα το G2X Modular πχ ποιο vst μπορει να το αντικαταστησει ?ροταω παντα φιλικα
Γεια σου φίλε. Απ' ότι είδα σε ένα άλλο thread, περιμένεις να παραλάβεις το Nord, οπότε η ερώτηση που κάνεις είναι λίγο στημένη καθώς έχεις ήδη πάρει τις αποφάσεις σου. Οπότε απλώς σου εύχομαι καλορίζικο. Τώρα στην ερώτηση για το ποιο vst είναι καλύτερο, η απάντηση είναι ότι δεν τίθεται θέμα καλύτερου ή χειρότερου. Οι άνθρωποι κάνουν πολύ συχνά αυτό το λάθος : νομίζουν ότι κάτι μπορεί να αντικατασταθεί ΜΟΝΟ από κάτι καλύτερο. Τσ, τσ, τσ....
Όταν πήρα το πρώτο μου cd player και έβαλα να παίξει (είχα μόνο ένα cd του Vivaldi εκείνο το απόγευμα) κόντεψαν να ματώσουν τα αυτιά μου. Είχα βλέπεις συνηθίσει να ακούω το πικάπ μου, το θρυλικό Rega Planar 3 με μία πανάκριβη κεφαλή της Ortofon. "Αμάν" είπα μέσα μου "τι μαλακία είναι ετούτη", και "πως παίζει έτσι" κλπ κλπ. Τηλεφώνησα μάλιστα σε ένα φίλο μου (ο οποίος δεν είχε πάρει ακόμη) και του λέω "ρε 'συ, τέτοια πατάτα δεν έχει ξαναγίνει, άστο μην ασχολείσαι καθόλου".
Λίγα χρόνια αργότερα το βινύλιο είχε ήδη παραγκωνιστεί και σήμερα έχει (επί της ουσίας) εξαφανιστεί. Βέβαια, στο μεταξύ τα CD παίζουν πολύ καλύτερα από εκείνο το πρώτο που είχα πάρει, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι το βινύλιο καταργήθηκε όταν τα cd παίζανε χάλια και όχι μετά !!!!
Καταλαβαίνεις τι εννοώ; Τα vst είναι ψηφιακά synths και παίζουν τόσο καλά όσο οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό synth. Για τους λόγους που όλοι ξέρουμε (είναι φθηνότερα, φορητότερα, αντικαθίστανται πιο εύκολα, αναβαθμίζονται κλπ) θα αντικαταστήσουν τα hardware synths πλήρως. Σίγουρα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν hard synths στην αγορά διότι υπάρχει και η ανάγκη των καλών controllers ή των ειδικών controllers, αλλά θα είναι πολύ περιορισμένα όσον αφορά την ποικιλία τους.
Οι έξυπνοι κατασκευαστές hardware synths θα δώσουν βάρος στην ποιότητα κατασκευής και όχι στους ήχους ή το ενσωματωμένο sequencer ή τα μπλιμπλίκια του Oasys. H Nord, είναι κάπως ειδική περίπτωση διότι πουλάει expertise στην μίμηση των αναλογικών ήχων και συμπεριφορών - εγώ δεν μασάω από αυτά διότι έχουν περάσει και τέσσερα αναλογικά synths από τα χέρια μου, αλλά καταλαβαίνω ότι κάποιοι ελκονται από την όλη φάση, οπότε... καλορίζικο.