Gretsch-o-tele project!

θα πρότεινα τη σταγόνα pickguard να την κάνεις όμοιο σχήμα με την δεξιά πλευρά.

Δηλαδή το κάτω μέρος της να γίνει παράλληλο με την κάτω δεξιά γωνία του σώματος.

Μπράβο ρε Μάν και γω νομίζω θέλει λίγο δουλίτσα εκεί δοκίμαστο σε χαρτί πρώτα

Παίζεις και πνευστά τώρα?

dimsonic είπε:
θα πρότεινα τη σταγόνα pickguard να την κάνεις όμοιο σχήμα με την δεξιά πλευρά.

Δηλαδή το κάτω μέρος της να γίνει παράλληλο με την κάτω δεξιά γωνία του σώματος.
Η duo-jet ήταν η έμπνευση

5E48A0B4-22CF-4AC7-991F-AF8892C79672_zpsrk7097jz.png

9944AD30-F526-4C76-A5FD-432DEFB29AA7.png_zpsn0b09crr.jpeg

Θα το στρογγυλέψω κι άλλο με γυαλλόχαρτο γιατί έκανα το λάθος να το φάω με τη λίμα και ράγισε λίγο ευτυχώς έξω έξω. Αυτά θα φύγουν κ θα μπει κ στένσιλ αλα γρετς.

nasokosm είπε:
Μπράβο ρε Μάν και γω νομίζω θέλει λίγο δουλίτσα εκεί δοκίμαστο σε χαρτί πρώτα

Παίζεις και πνευστά τώρα?
Ξανά απ τη αρχή εννοείς;;;

Λέω απλά να το μικρύνω κάπως με γυαλλόγαρτο για να φύγουν τα ραγίσματα κ να στρογγυλέψει. Το πλέξι δουλεύεται δύσκολα θέλει κυρίως ρούτερ - ντρέμελ...

Πνευστά... Προσεχώς . Πρόςφατα άρχιςα να μαθαίνω κ προχωράω. Εχω το τρομπόνι της φιλαρμονικής κ μια γαμάτη τρομπέτα αμερκάνικη που πήρα από το νόιζ από τον φίλο Άγγελο...

Όταν βγει νορμάλ ήχος θα κάνω κάποια ριμέηκ σε κάποια παλιά μου κομματάκια

Αφου έχεις καταλήξει σε αυτή ΟΚ

Θέλει λίγο στρογγύλεμα :D

Μάλλον σε έχουν επηρεάσει τα φιλαράκια σου στην μπάντα με τα πνευστά

RIP Prince.....  :( :( :( :( :( :(

Με επηρεάσατε (και δικαίως) και είπα να το ξαναπάω το pickguard από την αρχή αντιγράφοντας λίγο πιο μεθοδικά την αρχική κιθάρα - στόχο.

6655CF92-57DF-4C65-AB81-3B81CCD0F70B_zpseqysuvrn.jpg

Τώρα νομίζω είμαστε πιο 'μέσα' στο παιχνίδι...

72DA0713-86D0-4701-90C1-AB0F786FD9CB_zpsc6l0uo1e.jpg

Γνώμες? Το προχωράω σε πλέξι?

φιλε μου η κιθάρα είναι παρα πολύ όμορφη για να κρυφτεί με τέτοιο pickguard.

Θα έλεγα να είναι διαφανές.

Αν όχι θα πρότεινα το δεξί f που κρύβεται να ζωγραφιστεί επάνω στο pickguard....

Γιατί να μπει pickguard σε τέτοια ομορφιά; Κι αν σώνει και καλά πρέπει να μπει γιατί να είναι τόσο μεγάλο;

Υπέροχη κιθάρα....

ποτέ δεν μου άρεσαν αυτά τα υπερυψωμένα pickguard.

Πρέπει να είσαι πολύ γκαραγκαγκάν με την πένα....

όπως πχ ο Rickie Nelson ...  ;D

Αλλο τα Pickguards των fender που είναι ένα με το σώμα και σχεδιαστικά ενταγμένα....

Εγω παλι θεωρω οτι η κιθαρα ειναι ΓΥΜΝΗ χωρις pickguard

ΕΙΔΙΚΑ στις GRETSCH (πανω στην οποια βασιζεται και η εν λογω κιθαρα) η ελλειψη pg αγγιζει την ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ...

Φαντασου την κουκλα μου χωρις pickguard....ανατριχιαζω μονο που το σκεπτομαι  ;D

WF11.jpg

Superfunk είπε:
Εγω παλι θεωρω οτι η κιθαρα ειναι ΓΥΜΝΗ χωρις pickguard

ΕΙΔΙΚΑ στις GRETSCH (πανω στην οποια βασιζεται και η εν λογω κιθαρα) η ελλειψη pg αγγιζει την ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ...

Φαντασου την κουκλα μου χωρις pickguard....ανατριχιαζω μονο που το σκεπτομαι  ;D
εγώ την dot που πήρα τον περασμένο μήνα (20 μέρες) την πήρα χωρίς το γκαρντ.

Μετά μια εβδομάδα λεω ας το βάλω.

Το έβαλα, έπαιξα πέντε λεπτά και το έβγαλα αμέσως.

θα μου πεις γούστα είναι αυτά.

(ωραία η κούκλα - μη φοβάσαι, δε ματιάζω  :D)

Πιστεύω ότι το χρειάζεται , μου φαίνεται σαν να λείπει κάτι.

Βέβαια αν δεν είναι ωραίο τελικά και μου τη σπάει απλά θα το ξεβιδώσω, δεν είναι κάτι μη αναστρέψιμο, θα έχει μόνο μια μικρή τρυπούλα διπλα στον νεκ μαγνήτη που θα είναι με δυσκολία ορατή... Ψάχνω γραμματοσειρές για στένσιλ.

Μια χαρά ειναι βάλτο

Και γω δεν είχα ποτέ καλή σχέση με τα pg αλλά έβαλα στη χοντρή ένα και επιτέλους βολεύτηκε το χέρι ;D

Βέβαια ειναι το μικρότερο που μπορεί να μπεί και δεν κρύβει την f-hole

http://www.noiz.gr/index.php?topic=198024.80

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο  θέμα pickguard και οι δύο απόψεις που γράφονται (απο @superfunk και @dimsonic) μου φαίνονται σωστές ...

Μάλλον καταλήγω στην άποψη ότι το pickguard είναι must, με ενδεχόμενο όμως κάποιας εξαιρέσεως.

schreivox είπε:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στο  θέμα pickguard και οι δύο απόψεις που γράφονται (απο @superfunk και @dimsonic) μου φαίνονται σωστές ...

Μάλλον καταλήγω στην άποψη ότι το pickguard είναι must, με ενδεχόμενο όμως κάποιας εξαιρέσεως.
ίσως επειδή είσαι αναποφάσιστος?

πάντως αν είσαι τσαπατσούλης και την "δουλεύεις" την κιθάρα πιθανόν να χρειάζεται η προστασία.

Αν είσαι όπως εγώ που είμαι της καρέκλας (ακόμα και σε Live κάποιες φορές) ή να παίζεις πολύ χωρίς πένα δεν καταλαβαίνω γιατί ένα Pickguard να χαλάει την (κατά τα άλλα) συμμετρία στην εμφάνιση ενός οργάνου.

Εντάξει σε κάποιες όπως πχ lespaul δεν μπορείς να διανοηθείς ότι δεν θα έχει.

Αλλά νομίζω ότι είναι κατάλοιπα μιας παλιας εποχής που κάποιοι σώφρονες θέλανε να προστατεψουν τα όργανα από άγριους παίκτες και ξεκινήσανε να βάζουνε σίγουρα στις ακουστικές που λόγω έλειψης ενίσχυσης θέλανε κοπάνημα και μετά τις βάλανε όταν ήρθαν και τα πολλά βατ...

658995F9-3F3D-4575-9654-F89425CFC400_zpsuw75kn9r.jpg

Επειδή το πλέξι είναι απαράδεκτο υλικό και σπάει για πλάκα είπα να κάνω το μόνο πράμα που μπορώ με τα δικά μου εργαλεία.

Να το κόψω με το ρούτερ. Για να το κάνω αυτό βρήκα λίγο πεύκο από την Bill Markos (ierissiotis) tele και έφτιαξα ένα template (ή μια μελοντική πικγκαρντ για άλλη κιθάρα?)

Οπότε το πλέξι κόπηκε σα χαλβαδάκια πό το ρούτερ (ή ράουτερ)

E14638E3-7D4A-4081-83FC-F11E1F634878_zpscpc0obp3.jpg

1060A964-EB2D-4F14-99F9-89644F576699_zps8m3iitot.jpg

39604187-1300-4003-82B2-D7C28F3A1AE3_zpsp3i2itlg.jpg

To κακό είναι ότι βιαζόμουν να φύγω από το ιατρείο και την έβαψα ανάποδα... οπότε ή θα βγάλω τη χρυσή μπογιά ή θα κάνω και νούριο πικγκαρντ (αφού απέκτησα ένα ξύλινο και ένα για αριστερόχειρες....)

0D71196E-1E38-4AA3-A6E9-2DE65566B9AF_zpsh2vybeez.jpg

Τωρα πρεπει να το ξεβαψω μάλλον ε; Ξερει κανείς με τι διαλύτη βγαίνει το ακρυλικό;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back