Superfunk tele project! By argytar

Ωραιο, χειροπιαστό ,worn feel μανίκι. Παρ' όλο που με κουραζουν τα πολυ χονδρά, είναι ευχαριστο στο παίξιμο και στην αίσθησις. Ωραίοι και οι extra ηχοι, ίσως λιγο too accentuated ( δηλ. η out-of-phase πολύ out-of-phase και η series πολύ dominant ). Xρωματάρα, που μου φάνηκε πιο όμορφο απ' ό,τι στην Firebird παρ' όλο που ειναι ολόιδιο. Οι μαγνητες ελαφρώς απογοητευτικοί (πολύ αναιμικές G & D χορδές) όσο τους άκουσα. Ίσως να φταίει και κάτι άλλο, οι χορδες οι ίδιες; Δεν ξέρω. Ίσως υπερβάλλω). Ειναι το δεύτερο σετ που έχει εξαιρετικό vfm φυσικά αλλά δεν με συγκινεί. Θα ψάξω κι άλλη ευκαιρία όμως.

Με γειά

Επειδή ήμουν επιγραμματικός πιό  πάνω, οφείλω να πω και εγω.

Για το μανίκι είπα. Τέλειο, εκτός από το πάχος που δεν μου πάει. Ιδίως ψηλά.

Χρώμα, απο άλλο πλανήτη

Μαγνήτες, σαν config πολύ trebly, αλλά ξέρω τι θέλει ο Νίκος. Ιδίως ο μπριτζ ήταν υπερβολικός για μένα. Για το όλο trebly ίσως οφείλεται στον πολύ μπρούντζο που έπεσε.

Ωραία ηλεκτρικά μου άρεσαν οι συνδυασμοί των μαγνητών και θα τους εφαρμόσω και εγώ.

Ελαφριά θα έλεγα και ωραία αίσθηση.

Ως κατασκευή αρμόζουν συγχαρητήρια στον Αργύρη. Τυχερός ο Νίκος. (αν και θα μας πάρει τα ώτα με δαύτην)?

Πιστευω οτι ο ενισχυτης δεν βοηθησε να αναδειχθει ο ηχος της κιθαρας. Ενας πιο dark american sounding ενισχυτης θα ταιριαζε περισσοτερο. Ο origin ειναι πολυ στεγνος, ξερος, και πριματος. Το σεταπ και οι μαγνητες που φορα η τελε, το ιδιο. Δυσκολο να βγαλει σωστο ηχο, χωρις να σας ξεκουφανει.

Πιστευω οτι ο ενισχυτης δεν βοηθησε να αναδειχθει ο ηχος της κιθαρας. Ενας πιο dark american sounding ενισχυτης θα ταιριαζε περισσοτερο. Ο origin ειναι πολυ στεγνος, ξερος, και πριματος. Το σεταπ και οι μαγνητες που φορα η τελε, το ιδιο. Δυσκολο να βγαλει σωστο ηχο, χωρις να σας ξεκουφανει.
Ο Φάνης μου είχε προτείνει να αφήσω τον Fender Super Champ στο εργαστήρι του για μελλοντικές δοκιμές μιας και το έχουμε καθιερώσει , οπότε αρχίζω να το σκέφτομαι!!! Στο σπίτι ψιλοκάθεται!

Πολλά ευχαριστώ και στον Δημήτρη και στον Φάνη για τα reviews!

Alderbody απουσία!!

(Ο cap είναι orange drop .033μF)

Ο Φάνης μου είχε προτείνει να αφήσω τον Fender Super Champ στο εργαστήρι του για μελλοντικές δοκιμές μιας και το έχουμε καθιερώσει , οπότε αρχίζω να το σκέφτομαι!!! Στο σπίτι ψιλοκάθεται!

Θα πιασει τοπο, σιγουρα.

Ίσως να φταίει και κάτι άλλο, οι χορδες οι ίδιες; Δεν

Μπα ....απλά έχεις συνηθίσει να σε ξεκουφαινει η ΣΟΛ ?

Οταν εχεις φάει μια ζωή με unbalanced ήχο όντως στην αρχή ο balanced σε κΣενιζει  ?

Θα την σεταρω βέβαια και εγώ όταν έρθει and I will report back ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και εγώ την ίδια αίσθηση είχα.

Τόσο που έκλεισα ραντεβού να πάω στον ΑΡγύρη

Οι μαγνήτες έχουν Α5 στις τυλιχτες και Α2 στις plain η ταυτόχρονη εξισορρόπηση στα ΠΡΙΜΑ , λόγω των μαγνητών,και στην ΕΝΤΑΣΗ μεταξύ τυλιχτων και plain , λόγω του ΣΩΣΤΟΥ σετ και ειδικότερα της 15αρας σολ,σε κάποιον που χρόνια έχει συνηθίσει στην ανισορροπία ? μπορεί να είναι too much...

Εγώ πάντως με το που έκανα το switch σε 010-038 έχω σχεδόν σταματήσει να χρησιμοποιώ eq στις κιθάρες , απλά δεν χρειάζεται ,κάθονται ακριβώς στο mix απλά με λίγο compression... πλέον αν παίξω με 010-046 ή 011-050 σετ ενοχλούμαι φοβερά από την ανισορροπία και σκέψου ότι σχεδόν σαράντα χρόνια που τα χρησιμοποιούσα δεν με ενοχλούσαν..

Είναι ρε παιδί μου σαν να τρως μια ζωή μακαρόνια με ρεγκατο και ξαφνικά φας μια μέρα μακαρόνια με παρμεζάνα τετράχρονης ωρίμανσης...που να ξαναγυρίσεις πίσω ?

Η κιθάρα ξεβιδώθηκε και το πακέτο εστάλλη!

39DE4326-C28D-4AC4-9053-E50353451FAB.jpeg

09B78E02-8F58-4769-8595-AC2E5955E4C2.jpeg

7AA4F2AF-01CD-46B8-B3D0-E025877ADC1C.jpeg

Κατσε να ερθει πρωτα το εργαλειο....ΕΛΤΑ ιΝε αΦτα....

?
Στην θέση σου δεν θ’ ανησυχούσα καθόλου. 
Άμα ήταν καμιά απ’ τις «γνωστές-αξιόπιστες» courier εκεί να δεις γλέντια και φυσικά μιλάω εκ πείρας.

Με ‘γειες lucky boy ?

Οταν εχεις φάει μια ζωή με unbalanced ήχο όντως στην αρχή ο balanced σε κΣενιζει
Δεν με ξενίζει, I know what to expect και αυτή η ανισορροπία ήτο τρανταχτή, σε σχεση με οργανα που ακούω καθημερινά. Γι' αυτό και κρατώ πισινή, να ειχε "ψοφησει" πχ. μηχανικά η D και οι e & b να ακουγονταν πιο δυνατα από τη G λόγω απόστασης. Δεν ξερω. It's you call και αναμένουμε κλιψ, όταν με το καλό την παραλάβεις/ευχαριστηθείς.

Με Ελτά έχω στειλει κιθάρα στον Καναδά και έφτασε σε μία εβδομάδα. Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα ο παραλήπτης.

Με Ελτά έχω στειλει κιθάρα στον Καναδά και έφτασε σε μία εβδομάδα. Νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα ο παραλήπτης.

Στην θέση σου δεν θ’ ανησυχούσα καθόλου. 
Άμα ήταν καμιά απ’ τις «γνωστές-αξιόπιστες» courier εκεί να δεις γλέντια και φυσικά μιλάω εκ πείρας.

Ναι ρε συ, πλάκα κάνω ,μια χαρά παγαινει το δέμα εσωτερικου, χίλιες φορές καλύτερα από τΣι κούριερ....

Από ΕΛΤΑ κι εγώ ΠΟΛΥ ευχαριστημένος!

Τετάρτη ή Πέμπτη θα την έχεις!

χμμμμ η ρε μολις θυμήθηκα ηταν πυραμιντ νικελ ενώ οι άλλες φεντερ στηλ οποτε νατος ο ενοχος.

Πάλι ακουστικά δεν μπορώ να πω π´τι ξεχώρισα κάτι αλλά ίσως τα κράμματα να παίζανε άλλο παιχνίδι ηλεχτρικώς.

Τα αυτιά του μάστορος είναι ομολογουμένως εκπαιδευμένα!!!

χμμμμ η ρε μολις θυμήθηκα ηταν πυραμιντ νικελ ενώ οι άλλες φεντερ στηλ οποτε νατος ο ενοχος.

ΔιΔεις και λάθος πλΕροφοριες ? :

Οι Pyramid είναι pure nickel, οι Fender nickel plated steel...

Λογική η διαφορά... πλάι, πλάι.... ειδικά σε ενισχυτή.

Μάστορα έχεις δίκιο , τριάντα βΟυρδουλιες στον γιατρό!

?

ΔιΔεις και λάθος πλΕροφοριες ? :

Οι Pyramid είναι pure nickel, οι Fender nickel plated steel...

Λογική η διαφορά... πλάι, πλάι.... ειδικά σε ενισχυτή.

Μάστορα έχεις δίκιο , τριάντα βΟυρδουλιες στον γιατρό!

?
Μη βαράτε έχω πρόγραμμα φορτωμένο!!

Επίσης κάπου στα τσατ μας σε είχα πει 

Να αλλάξω και τη ρε που με τα παλιόκλειδα έσπασε αλλά δεν είπα παραπάνω.

Μάλλον αυτό ήταν συν το ότι η σολ από ό,τι είδα σήμερα ήταν η πιο ψηλά από όλες στα βαγονέτα.

Οπότε αν θες χαμήλωσε ε ταντ όταν την λάβεις. (Τετάρτη Πέμπτη).

Πάντως τα ώτα των διμσόνικ και Πνοή ακσίζουν συγχαρητήρια!!!

6A6743DC-2DAA-4CF7-B17D-81B692E91A80.jpeg

F139A117-41ED-475C-B28D-171089D87A7A.jpeg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back