που χωρος για BM ρε παιδια? οι εταιριες ειναι αρκετα απασχολημενες στην προωθηση της παπαριζου και του κιαμου, ο κοσμος δε ζηταει κατι διαφορετικο και αν υπηρξε μια γενια που ακουσε black αυτη παει τωρα, αγορασε οτι δισκους ηταν να αγορασει (δεν υπηρχε κ πειρατεια και τοτε εκτιμουσαμε κ το artwork) και τωρα τ ακουει ξανα κ ξανα κ θυμαται τι ωραια φαση ηταν (μαζι κ εγω). Εχετε δει πιτσιρικαδες να ακουνε μεταλ γενικοτερα? οχι νιου μεταλ! μεταλ! και αν εχετε δει, ποσοι ειναι συγκριτικα με τα 90's? ακομα λιγοτεροι ειναι αυτοι που ακουνε black. Τωρα πια με πολυ μικρο κοινο και με την πειρατεια στα φορτε της πως οι εταιριες να κανουν κινηση? ποιος θα αγορασει? Εγω? Αγορασα οταν εβγαιναν τα καλα. Οποτε τυχαινει να ακουσω συγχρονο μπλακ πονανε τ αυτια μου!
Εκτος αυτου πιστευω οτι η ελληνικη σκηνη (αν υπηρξε ποτε) ειναι υπερεκτιμημενη. Μπαντες οπως rotting christ, varathron, necromantia, δηλαδη οι πιο γνωστες της ''σκηνης'' ακουγονταν μονο εδω και στη νοτια αμερικη (ενταξει υπερβαλλω λιγο αλλα με πιανετε). Δεν ειναι καθολου κακες, ειδικα οι ροτινγκ εχουν βγαλει πολυ καλα πραγματα αλλα μεχρι ενα σημειο. Δεν συγκρινονται με αντιστοιχους νορβηγους ουτε για πλακα, εκτος αν καποιος ειναι κολλημενος με την Ελλαδα.
Πλεον δεν παρακολουθω ιδιαιτερα τις νεες εξελιξεις, ιδιως στην ελλαδα, ομως ενα γκρουπ που παρακολουθησα εξαρχης και χαιρομαι που βγηκε απο την Ελλαδα ειναι οι Ravencult. Τους εχω δει κ λαιβ, τα παιδια παιζουν καλο old school νορβηγικο BM (υποθετω τους ξερετε) και εχουν υπογραψει με νορβηγικη εταιρια, ενω το δισκο τους τον ηχογραφησαν στη νορβηγια επισης.