Γνωρίζετε αυτό το μέρος?

harilatron

Ενεργό μέλος
Staff member
Πόντοι
198
Περιπλανώμενος στο google maps πέρασα κι από αυτό το μέρος.

index.php

και είδα και αυτό το μαγαζί.

index.php

Τα γνωρίζετε?

businessarea.jpg

business.jpg

Κι επειδή θα απορείτε που το πάω:

Οι υποδομές τους είναι ελάχιστες και πολύ "βασικές". Επαρκούν βέβαια για την παραγωγή τους.

Η περιοχή δεν είναι αυτό που θα λέγαμε "αναβαθμισμένη".  

Η εταιρεία αυτή ήταν γνωστή και επιτυχημένη και πριν την "άνοδο" του internet και των δικτυακών πωλήσεων. (Μετά από αυτήν κυριάρχησε σε όλο τον κόσμο. Μόνο εμείς στο noiz τους κάνουμε μερικές χιλιάδες $ το χρόνο τζίρο.)

Τεχνογνωσία, ποιοτικά και χειροπιαστά προϊόντα, ευελιξία και τιμιότητα.

Αυτές είναι οι πραγματικές αξίες που τους έσωσαν όταν οι αεριτζήδες έπεφταν έξω στην Αμερική.

Χρειάζεται ο Warmoth δάνειο για να επεκτείνει την μονάδα και να βάλει 5 καινούρια CNC?

Χρειάζεται δάνειο για να πάρει Cayenne και να το παρκάρει απ έξω?  :D

Χρειάζεται συμβούλους επενδύσεων και οικονομικούς αναλυτές να του εξηγήσουν πως θα τοποθετηθεί στην Ασία ... δηλαδή στην "ανερχόμενη Ήπειρο"?  ;D  

Έχω ακούσει κάποιους να λένε "back to the basics".  Αφτό είναι?

harilatron είπε:
Φανταστικός  ;D Πως το βρήκες? :D
Είχα κάνει παλιότερα ακριβώς το ίδιο και μάλιστα για τον ίδιο λόγο ;D

Τεχνογνωσία, ποιοτικά και χειροπιαστά προϊόντα, ευελιξία και τιμιότητα.
Μιλώντας πάντα για την ελλάδα:

Η τεχνογνωσία αγοράζεται, η τεχνική υποστήριξη όμως;

Η ευελιξία στην ελληνική αγορά με το υπάρχον φορολογικό και τραπεζικό καθεστώς, νομίζω ότι είναι ένα πολύ ωραίο ανέκδοτο...

Να μη μιλήσω βέβαια για την αναζήτηση πρώτων υλών και την αξιοπιστία των ελλήνων προμηθευτών(τουλάχιστον όσον αφορά τους χρόνους παράδοσης).

Γι' αυτό(καιγια 1000 άλλους τόσους λόγους) η warmoth δε θα μπορούσε ποτέ να είναι ελληνική επιχείρηση...

Edit: αφτό ινε!

Lorda01 είπε:
Η ευελιξία στην ελληνική αγορά με το υπάρχον φορολογικό και τραπεζικό καθεστώς, νομίζω ότι είναι ένα πολύ ωραίο ανέκδοτο...
+1000

Μόνο που μ αυτό το ανέκδοτο μόνο όσοι χωνεύουν γελάνε.

Δηλαδή θεωρείτε ότι μια επιχείρηση σαν αυτή (βασισμένη στις αξίες που προανέφερα) έχει ανάγκη τα δάνεια για να επιβιώσει ή ότι την επηρεάζει σημαντικά αν η φορολόγηση γίνεται με 18 ή με 22 % ?

Με τον όρο "ευελιξία" εννοούσα τη δυνατότητα να προσφέρουν ό,τι προϊόν θέλει ο πελάτης με -πρακτικά- απεριόριστες δυνατότητες customization.

Όχι εννοείται δεν χρειάζεται τα δάνεια.

Αλλά χρειάζεται ένα υγιές σύστημα που δε θα την πνίγει και θα την αναγκάζει να αλλάζει δραστηριότητα και να ασχολείται με χαζή γραφειοκρατία για να επιβιώσει.

Φυσικά θα τα έβγαζαν πέρα κ εδώ, αλλά πολύ πολύ πιο δύσκολα.

Το δάνειο είναι ένα επιχειρηματικό εργαλείο.

Πως θα το χρησιμοποιήσεις, είναι δική σου δουλειά.

Οι όροι του δανείου είναι γνωστοί. Αν θα τους διαβάσεις είναι δική σου δουλειά.

Είμαι σίγουρος ότι ο Warmoth όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικάνικων επιχειρήσεων, έχει πάρει δάνεια. Τα οποία δίδονται μετά από κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων που εκπονεί ο αιτών και στα οποία συμβουλεύει, γνωμοδοτεί και αναλόγως απορρίπτει ή εγκρίνει η Τράπεζα.

Το Αμερικάνικο πρόβλημα προέκυψε όταν οι Τράπεζες παραέγιναν ελαστικές στην παροχή δανείων.

Εξάλλου, το φορολογικό προβλημα του Warmoth ήταν μεγαλύτερο (μέχρι πρότινος) από του Έλληνα επιχειρηματία.  ;)

Οι συνθήκες που ανθούν σε όλον τον κόσμο εταιρείες όπως η Warmoth είναι πολύ περισσότερες από τα δάνεια και την φορολογία. Και ναι, υστερούμε πολύ. Ενίοτε τραγικά θα έλεγα.

Να επισημάνω βέβαια παρόλα αυτά ότι ακόμα και στην παρούσα οικονομική φάση, υπάρχουν κάποιες Ελληνικές εταιρείες που γνωρίζουν ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Καταρχάς για τη Warmoth, και επειδή πρόσφατα έγινα κι'εγώ πελάτης τους (περισσότερα προσεχώς...), έχω να πω ότι τα τελευταία 1-2 χρόνια ξεπέρασε και το τελευταίο "ελλάτωμα" για το οποίο είχαν αντιρρήσεις μερικοί, αυτό του customer support. Πλέον αυτοί που δουλεύουν στο εν'λόγω τμήμα είναι ευγενέστατοι, εξυπηρετικότατοι (μέχρι βλακείας) και γενικά περνούν με κάθε τρόπο την αίσθηση ότι νοιάζονται για τον πελάτη τους.

Να το πρώτο μήνυμα για τους ντόπιους επίδοξους μελλοντικά επιτυχημένους επιχειρηματίες. Κάτι που το βλέπω καθημερινά στον επαγγελματικό μου χώρο. Όποιος έχει καταφέρει να κάνει τον πελάτη του να τον βλέπει σαν "δικό του άνθρωπο" επιβιώνει.

Στα καθ'ημάς, σαφώς συμφωνώ με τον Lorda:

...επί της αρχής ότι το Ελληνικό Κράτος (yeah, right) εμφανίζεται πρακτικά εχθρικό

προς την επιχειρηματικότητα. Από την άλλη χρειάζονται έξυπνοι άνθρωποι που θα αδράττουν τις ευκαιρίες και δεν θα μένουν στα τετριμένα. Να δώσω ένα hint? Ξέρετε πόσα λεφτά υπάρχουν (και πόσα περισσότερα στο μέλλον) στην παγκόσμια αγορά των υψηλής ποιότητας τροφίμων? Και τι πράγματα βγάζουμε στην Ελλάδα? Ένα μικρό παράδειγμα: η καλύτερης ποιότητας μοτσαρέλα που... εισάγουμε από την Ιταλία, με τι γάλα φτιάχνεται λέτε?  ;)

The Genius Loci είπε:
Να το πρώτο μήνυμα για τους ντόπιους επίδοξους μελλοντικά επιτυχημένους επιχειρηματίες. Κάτι που το βλέπω καθημερινά στον επαγγελματικό μου χώρο. Όποιος έχει καταφέρει να κάνει τον πελάτη του να τον βλέπει σαν "δικό του άνθρωπο" επιβιώνει.
+1000

audiokostas, συμφωνώ με όσα λες και δεν υπαινίσσομαι ότι τα δάνεια είναι σατανικές εφευρέσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος.  ;D

Ασφαλώς και είναι χρήσιμα.

Ήθελα απλά να εστιάσω στην αξία του -συχνά υποτιμημένου- πρωτογενή τομέα στην επιχειρηματικότητα.  Επίσης, ήθελα να σχολιάσω την ανθεκτικότητα του πρωτογενή τομέα στις χρηματοπιστωτικές αναταράξεις όταν αυτές συμβαίνουν. Μακάριοι όσοι βασίστηκαν σε βασικές αξίες και δεν υπέκυψαν στην ευδαιμονία της εύκολης ρευστότητας.  :)

Επίσης:

audiokostas είπε:
...

Να επισημάνω βέβαια παρόλα αυτά ότι ακόμα και στην παρούσα οικονομική φάση, υπάρχουν κάποιες Ελληνικές εταιρείες που γνωρίζουν ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
+137

...

...
+137

The Genius Loci είπε:
Όποιος έχει καταφέρει να κάνει τον πελάτη του να τον βλέπει σαν "δικό του άνθρωπο" επιβιώνει.
Ατυχώς όμως...επειδή πιά οι πελάτες όπως τους ξέραμε τείνουν να εκλείψουν διότι εξαγοράζονται από πολυεθνικές ή ομίλους...το παραπάνω ιδίωμα τείνει και αυτό να μην ισχύει ή διηγώντας το να κλαίς για το παρελθόν.

marathon είπε:
Ατυχώς όμως...επειδή πιά οι πελάτες όπως τους ξέραμε τείνουν να εκλείψουν διότι εξαγοράζονται από πολυεθνικές ή ομίλους...το παραπάνω ιδίωμα τείνει και αυτό να μην ισχύει ή διηγώντας το να κλαίς για το παρελθόν.
Αναφέρομαι στον τελικό καταναλωτή κυρίως. Και σαφώς, για παράδειγμα, το internet έχει "κλέψει" πωλήσεις από ελληνικές επιχειρήσεις... μόνο που η χρήση του "σατανικού internet" δεν είναι προνόμιο των επιχειρηματιών της αλλοδαπής...  ;)

The Genius Loci είπε:
Αναφέρομαι στον τελικό καταναλωτή κυρίως. Και σαφώς, για παράδειγμα, το internet έχει "κλέψει" πωλήσεις από ελληνικές επιχειρήσεις... μόνο που η χρήση του "σατανικού internet" δεν είναι προνόμιο των επιχειρηματιών της αλλοδαπής...  ;)
Δεν μιλάω για το Internet αλλά για loyalty που εσύ το λές Ελληνικά "ο δικός σου άνθρωπος"...καμμιά φορά αρκεί ένα συμβόλαιο από το εξωτερικό για να πάψει να ισχύει μέσα σε μία ημέρα.

Αν και δεν ξερω αν καποιος θα αγοραζε ....κσυλα για κιθαρα απο το Ελλαντα (οι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ξενοι που γνωριζουν καν την υπαρξη μας,την γνωριζουν κυριως λογω του τριπτυχου φετα-τζατζικι-greek sunshine),σε διαβεβαιωνω οτι υπαρχουν αρκετοι (αρκετοι αλλα οχι.....οσοι πραγματικα χρειαζονται για να επιζησει η χωρα) ελληνες επιχειρηματιες που παραγουν και ΕΞΑΓΟΥΝ αυτα τα προϊοντα στα οποια η Ελλαδα εχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ πλεονεκτημα (κυριως ΤΡΟΦΙΜΑ,οργανικα προϊοντα,ψαρια και φυσικα πανω απο ολα οργανικα λαχανικα  ),

με ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αποτελεσματα (σχεδον ολες οι πεστροφες και τα σπαραγγια στη Γερμανια ειναι ελληνικα).

Και ας εχουν να αντιμετωπισουν ενα κρατος ΗΛΙΘΙΩΝ που κανει οτι μπορει για να τους θαψει και αυτους..

Γενικα πιστευω ακραδαντα οτι ο ΣΩΣΤΟΣ ο επιχειρηματιας βρισκει την ακρη ΠΑΝΤΟΥ (εδω την βρηκανε στην Κινα που εχουν στυγνη δικτατορια ),απλα στην Ελλαδα οπου ο αριστερισμος του πρωκτου που εχουμε ολοι  μας.... βυζαξει μαζι με το μητρικο μας γαλα... ::) απο το 1981 και μετα .....και ο οποιος εξισωνει το επιχειρηματικο ΚΕΡΔΟΣ με την....ΚΟΛΑΣΗ του Δαντη για τον "απλο λαο" ...τα πραγματα ειναι σαφως ΠΟΛΥ πιο δυσκολα (φυσικα με τις τραπεζες μας στην εντατικη πλεον τα πραγματα ειναι σχεδον τραγικα αλλα ας ελπισουμε οτι δεν θα αυτοκτονησουμε ολοι μαζι.....)

Οσο για τους πολυεθνικους...κακους ...ομιλους ΕΥΤΥΧΩΣ που υπαρχουν και αυτοι στη χωρα,για ποσο ακομα δεν ξερω,μια και χωρις αυτους θα ειχε καταρευσει εντελως το κρατος (πληρωνουν το 45% των εισπρατωμενων ΦΟΡΩΝ!)

harilatron είπε:
audiokostas, συμφωνώ με όσα λες και δεν υπαινίσσομαι ότι τα δάνεια είναι σατανικές εφευρέσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος.  ;D

Ασφαλώς και είναι χρήσιμα.

Ήθελα απλά να εστιάσω στην αξία του -συχνά υποτιμημένου- πρωτογενή τομέα στην επιχειρηματικότητα.  Επίσης, ήθελα να σχολιάσω την ανθεκτικότητα του πρωτογενή τομέα στις χρηματοπιστωτικές αναταράξεις όταν αυτές συμβαίνουν. Μακάριοι όσοι βασίστηκαν σε βασικές αξίες και δεν υπέκυψαν στην ευδαιμονία της εύκολης ρευστότητας.  :)
Σε γνωρίζω αρκετά για να είμαι σίγουρος ότι δεν υπαινίχθηκες κάτι τέτοιο. ;)

Το θέμα της επιχειρηματικότητας της πρωτογενούς παραγωγής (αν εννοείς αυτό καιτοι ο Warmoth είναι δευτερογενής) είναι αυτό που έχω επανηλλειμένα έχω συζητήσει ως ένα από τα βασικά προβλήματα και της Ελλάδος, της Αγγλίας αλλά και της (ναι) Αμερικής.

Η ανεξέλεγκτη και αδικαιολόγητη (για την Ελλαδα τουλάχιστον) στροφή στη παροχή υπηρεσιών με παραγκωνισμό αλλά και ακόμα χειρότερα την αναγκαστική χειμερία ναρκη στην οποία ωθούν τον τομέα αυτό (ας μη μπούμε σε specifics).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back