- Πόντοι
- 483
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Η ακρίβεια παιξίματος ΔΕΝ είναι θέσφατον. Σου εξήγησε ο @Spyros Delta ότι εσύ μπορεί να παίζεις στις θέσεις που υποδεικνύει η παρτιτούρα και λόγω οργάνου να μην ακουγεται όπως της εκτέλεσης της true που σε ενδιαφέρει.Δεν αναφέρθηκα σε ομοιότητα ήχου, αλλά ΑΚΡΙΒΕΙΑ παιξίματος.
Χρειάζονται, αλλά... ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ.Κατ' αρχάς συμφωνούμε ότι χρειάζονται οι παρτιτούρες στη ζωή μας ώς μέθοδος αποτύπωσης της σύνθεσής μας και δεν χρειάζεται να τά κάνουμε πάντα όλα απ' την αρχή με το αυτί όπως ειπώθηκε;
Όπως σου έδειξε ο @Nikolas με το Asturias, μια χαρά σαφήνεια υπάρχει με την παρτιτούρα. Τώρα αν εσύ θεωρείς ευκολότερο να βλέπεις γραμμένο 15 14 13 12 16 15 14 13 16 15 14 13 17 για μια χρωματική, και προλαβαίνεις και όλα τα νουμεράκια στο χρόνο τους όταν τα βλέπεις σε γρήγορο τέμπο, γούστο σου και καπέλο σου.Και για 'μένα, ακρίβεια σαν την ταμπλατούρα δεν βρίσκεται στην παρτιτούρα (θέλει να υπο-σημειώσουμε ένα σωρό πράγματα δίπλα στη νότα για να βρούμε ΠΟΙΑ από τις 12 της κιθάρας είναι. Γιατί τόσος αχρείαστος κόπος;...)
Έλα ντε; Γιατί τα γράφουμε; Αν είναι γραμμένα παλιά δεν ξέρουμε πώε να τα παίξουμε και τα ιβρύζουμε, και αν είναι σύγχρονα, δεν μπορούμε να τα παίξουμε 100% ίδια με την αρχική εκτέλεση, γιατί ακομα κι αν τα παίζαμε θα μας κυνηγουσανε μετά για πνευματικά δικαιώματα. Καλύτερα play που είναι ένα κουμπί, και απλώνεις την αρίδα και μερακλώνεις.Αλλά στο μέσο αποθήκευσής της μουσικής δεν θέλουμε "πιθανές μεταφράσεις" μιας σύνθεσης αλλά ΑΚΡΙΒΕΙΑ. Εί δε μή, γιατί μπαίνουμε στον κόπο να τήν σημειώσουμε αποθηκεύοντάς τη για πάντα;...
Ο κιθαρίστας τουλάχιστον, ακόμη και μπούρδες να γράφει, ΓΡΑΦΕΙ κάτι!...
Άρα, είναι συνθέτης.
Άρα, δημιουργικός μουσικός κι όχι "εκτελεστικό όργανο" όπως τα μέλη μιάς Ορχήστρας...
"Με ραχάτι, και γλυκόπικρο νόστο".
Θέλω να πάω διακοπές κάτω στην Αμμουδάρα, κάτω στην Αμμουδάρα βρε και πάνω στην ξαπλώστρα μου να πίνω τη φρεντάρα.
Οριστε. Έγραψα κάτι. Με σαφήνεια προς εκτέλεση. Είμαι πια συγγραφεύς! Τι να μου πουν εμένα τα εκτελεστικά όργανα οι ηθοποιοί. Εγώ είμαι δημιουργικός. Ε;