Γνώμη για τον 12ο πίθηκο

"ο Mozart και ο Stavinsky ειναι πολυ καλύτεροι και ποτε κανενας δεν θα γραψει καλυτερη μουσική απο αυτούς"

Εεε δεν είπε και ψέματα ο άνθρωπος. ?

Συμφωνώ με ό,τι είπες παρ'όλα αυτά, αλλά πολύ ωραία περνάω διαβάζοντας ένα παιδί 18 χρόνων να συνομιλεί με τη dream team μας για ραπ.

Κάποια στιγμή απλά πρέπει να χαμογελάμε και να πηγαίνουμε παρακάτω σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά αυτά έρχονται με το ΓΗΡΑΣ.

Συμφωνώ με ό,τι είπες παρ'όλα αυτά, αλλά πολύ ωραία περνάω διαβάζοντας ένα παιδί 18 χρόνων να συνομιλεί με τη dream team μας για ραπ.

Το παιδί είναι ΑΨΟΓΟ.

Έχει τρόπους,ευγένεια, ΟΝΕΙΡΑ και ΣΤΟΧΟΥΣ.

Ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά πλέον έτσι είναι και για αυτό ΥΠΑΡΧΕΙ ελπίδα. 

Τιμή μας που καταδέχεται έστω και να μας μιλάει γιατί όλοι οι άνω των 40 είμαστε υπεύθυνοι για την κατάντια αυτής της χώρας.

Έχει ΟΝΕΙΡΑ και ΣΤΟΧΟΥΣ.

Νίκο, αν και διαφωνώ με κάποια πράγματα από τα παραπάνω, μου άρεσε το post σου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το παιδί είναι ΑΨΟΓΟ.

Συμφωνούμε. ?

Θυμήθηκα τα δικά μου, κοντεύουν 10 χρόνια από όταν ήμουν στην ηλικία του Δημήτρη και έκανα μάχες εδώ μέσα για τον χοντρούλη Σουηδό που δε γουστάρει ντόνατς.

Κοιτάζοντας πίσω μπορώ να πω με αρκετή βεβαιότητα ότι το noiz έχει παίξει τεράστιο ρόλο στον τρόπο που βιώνω τη μουσική. Ελπίζω να έχουν την τύχη μου κι άλλα παιδιά.

Αυτά υπάρχουν εδώ και 8 δεκαετίες τουλάχιστον .

Και φυσικά έχουν αποτελέσει τη θεματολογία εκατοντάδων ροκ τραγουδιών. 

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. 

Όπως σου πρωτοειπα εγώ και σου μεταξαναειπε :) ο @Yannis Methenitis υπάρχει χαΖμα :) γενεών όταν ζητάς τη γνώμη ανθρώπων με την 3πλασια ή έστω 2πλασια ηλικία από εσένα. 

Μη περιμένεις να....ενθουσιάστουν με κάτι που ενθουσιάζει εσένα... και ο πατέρας μου που άκουγε μόνο κλασσική μουσική (μου άφησε 2000 δισκους) όταν του έβαλα το The dark side of the moon για να τον.....εντυπωσιασω....θεωρώντας οτι ειχα ανακαλύψει  τον τροχό....μου είπε ότι "δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και είναι πολύ βαρετό ο Mozart και ο Stavinsky ειναι πολυ καλύτεροι και ποτε κανενας δεν θα γραψει καλυτερη μουσική απο αυτούς οπότε μη χάνεις τον χρόνο σου με μπούρδες και άκου σοβαρή μουσική μπας και γίνεις ανθρωπος" :)

Ε δεν προσπάθησα να τον μεταπείσω ούτε έκανα debate  ;)
Όντως υπάρχουν δεκαετίες αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό, πόσες φορές έχεις ακούσει πχ για "αλητειες" που κάνανε οι νέοι τη δεκαετία του 70 η του 80? Πολύ λίγες έως ελάχιστες, τώρα όλα αυτά συμβαίνουν σε πολύ πιο έντονο βαθμό

Όντως υπάρχουν δεκαετίες αλλά όχι σε τόσο έντονο βαθμό, πόσες φορές έχεις ακούσει πχ για "αλητειες" που κάνανε οι νέοι τη δεκαετία του 70 η του 80? Πολύ λίγες έως ελάχιστες, τώρα όλα αυτά συμβαίνουν σε πολύ πιο έντονο βαθμό

Πάρα πολλές.

Από τους Hells Angels, τους Hippies, τους Skinheads, τους Punks, τους μεταλάδες, τους Hooligans, κλπ

Το παιδί είναι ΑΨΟΓΟ.

Τιμή μας που καταδέχεται έστω και να μας μιλάει γιατί όλοι οι άνω των 40 είμαστε υπεύθυνοι για την κατάντια αυτής της χώρας.
Ευχαριστώ πολύ, μπήκα στο φόρουμ γιατί αγαπώ πολύ την μουσική και την κιθάρα φυσικά και ήθελα να μοιραστώ κάποιους προβληματισμούς μου πάνω σε ένα όχι τόσο μουσικό θέμα αλλά ενδιαφέρον θα έλεγα. Όσον αφορά για τα υπόλοιπα νομίζω είναι αυτονόητα, η ζωή είναι ωραία και πρέπει να έχουμε όνειρα και στόχους ;)

Πάρα πολλές.

Από τους Hells Angels, τους Hippies, τους Skinheads, τους Punks, τους μεταλάδες, τους Hooligans, κλπ
Δηλαδή παρόμοιες συνήθειες με τους σημερινούς καγκουρες είχαν παλιότερα η μεταλαδες και οι πανκς?

Δηλαδή παρόμοιες συνήθειες με τους σημερινούς καγκουρες είχαν παλιότερα η μεταλαδες και οι πανκς?

Το "κάγκουρες" έχει πολλές σημασίες, τι εννοείς εδώ?

Όπως και να έχει, οι εποχές αλλάζουν, και μαζί τους αλλάζουν και οι τρόποι εκδήλωσης βίας και "αλητείας" κάθε είδους.

Παγκόσμια μιλάω, όχι για την Ελλάδα αποκλειστικά.

Νεαρέ μου @Jim04 ρώτα  τον πατέρα σου για το ξύλο που έπεφτε στις ομηρικές μάχες  ροκάδων - καρεκλάδων στα 70’s. 

Κοίτα δεν κΣερω για τους ΠάνΚσ και τους μεταλλαδες αλλά αν σημερινός κάγκουρας έπεφτε πάνω σε Hell's Angel ή  skinhead θα έτρεχε με σούζα στη μάνα του για αλλαγή πάνας και διπλή μερίδα κεφτεδακια με πατάτες τηγανητές 

Νεαρέ μου @Jim04 ρώτα  τον πατέρα σου για το ξύλο που έπεφτε στις ομηρικές μάχες  ροκάδων - καρεκλάδων στα 70’s. 
Γιατί πλακωνονταν τότε μεταξύ τους ?

Κοίτα δεν κΣερω για τους ΠάνΚσ και τους μεταλλαδες αλλά αν σημερινός κάγκουρας έπεφτε πάνω σε Hell's Angel ή  skinhead θα έτρεχε με σούζα στη μάνα του για αλλαγή πάνας και διπλή μερίδα κεφτεδακια με πατάτες τηγανητές 
ξέρεις τι επικίνδυνοι που είναι οι καγκουρες?δυστυχώς δε μπλέκεις μ'αυτους, με καγκουρα και χούλιγκαν δε τα βάζεις είναι πολύ άγριοι. Επίσης, hells angels δεν ήταν κάτι συμμορίες μοτοσυκλετιστων στην Αμερική?

Για το ίδιο λόγο που πλακώνονται οι Αριανοί με τους Παοκτζήδες. 
Είμαι κι εγώ ΠΑΟΚ ?

Ειλικρινά δε το ήξερα αυτό, άρα αυτό το στυλ του αλήτη που βγαίνει τη νύχτα και κάνει κόντρες υπάρχει από τότε, απίστευτο...

Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είναι η μαζικοποίηση της βίας και η επέκταση αυτής της μαζικοποίησης σε νεαρότερες ηλικίες.

Είναι όντως ανησυχητικό το φαινόμενο.

Αλλά όχι μοναδικό.

Στην Γαλλία πχ, αυτά τα προβλήματα τα έχουν πολλές δεκαετίες.

Σκέψου ότι σε σχολεία που ήταν σε κάποια συγκεκριμένα υποβαθμισμένα προάστια που θύμιζαν γκέτο, υπήρχαν στην είσοδο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.

Για να αφήνουν δηλαδή οι μαθητές τα μαχαίρια και τα πιστόλια έξω απ' το σχολείο.

άρα αυτό το στυλ του αλήτη που βγαίνει τη νύχτα και κάνει κόντρες υπάρχει από τότε ...

Ρώτα τον cos_dr, ξέρει περισσότερα για το θέμα.

Στην Αγγλια να δεις τι γινεται....την προηγουμενη εβδομάδα μας την έπεσαν......στο...Κενσινγκτον (ναι στο Κενσινγκτον όχι στο Χοξτον) 5....12χρονοι με μαχαιρια στις 9 το βραδυ....οχι τιποτα δηλ. ειμασταν 20 ατομα παρεα.....(οι μισοι ηταν κατι τεραστιοι αγριοι Βαλκανιοι ?) και ομως τα τυπακια δεν μασησαν με τιποτα...οταν το ειπαμε στην...Αγγλαρα που μας περιμενε στο restaurant (ο διοργανωτης του συνεδριου) μας είπε ..."Oh yes,Juvenile delinquency, is very common these days in London" και συνεχισε να πινει το ,6ο για εκεινο το απογευμα τζιν τονικ του απολυτως ικανοποιημενος απο τον εαυτο του.....

Στην Αγγλια να δεις τι γινεται....την προηγουμενη εβδομάδα μας την έπεσαν......στο...Κενσινγκτον (ναι στο Κενσινγκτον όχι στο Χοξτον) 5....12χρονοι με μαχαιρια στις 9 το βραδυ....οχι τιποτα δηλ. ειμασταν 20 ατομα παρεα.....(οι μισοι ηταν κατι τεραστιοι αγριοι Βαλκανιοι ?) και ομως τα τυπακια δεν μασησαν με τιποτα...οταν το ειπαμε στην...Αγγλαρα που μας περιμενε στο restaurant (ο διοργανωτης του συνεδριου) μας είπε ..."Oh yes,Juvenile delinquency, is very common these days in London" και συνεχισε να πινει το ,6ο για εκεινο το απογευμα τζιν τονικ του απολυτως ικανοποιημενος απο τον εαυτο του.....
Γι'αυτο έχει ανέβει τόσο τα τελευταία χρόνια η αγγλική ραπ? Έχω δει κάτι βιντεοκλίπ από τα τραγούδια τους και οι τύποι μοιάζουν στην εμφάνιση σαν Έλληνες καγκουρες, σχεδόν ίδιοι. Λονδίνο μένεις? Υπάρχει όντως τόσο μεγάλη παρανομία? 

Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, είναι η μαζικοποίηση της βίας και η επέκταση αυτής της μαζικοποίησης σε νεαρότερες ηλικίες.

Είναι όντως ανησυχητικό το φαινόμενο.

Αλλά όχι μοναδικό.

Σκέψου ότι σε σχολεία που ήταν σε κάποια συγκεκριμένα υποβαθμισμένα προάστια που θύμιζαν γκέτο, υπήρχαν στην είσοδο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.

Για να αφήνουν δηλαδή οι μαθητές τα μαχαίρια και τα πιστόλια έξω απ' το σχολείο.

Δηλαδή πιστεύεις ότι τώρα η δικιά μου γενιά είναι πιο βίαια από τις προηγούμενες? Εγώ έχω ακούσει στην Αθήνα για κάτι περιστατικά με συμμορίες ανηλίκων αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι συνηθισμένα αυτά τα περιστατικά

Γι'αυτο έχει ανέβει τόσο τα τελευταία χρόνια η αγγλική ραπ? Έχω δει κάτι βιντεοκλίπ από τα τραγούδια τους και οι τύποι μοιάζουν στην εμφάνιση σαν Έλληνες καγκουρες, σχεδόν ίδιοι. Λονδίνο μένεις? Υπάρχει όντως τόσο μεγάλη παρανομία? 

Δηλαδή πιστεύεις ότι τώρα η δικιά μου γενιά είναι πιο βίαια από τις προηγούμενες? 

Όχι δεν είναι πιο βίαια, δεν άλλαξε ο άνθρωπος. Άλλωστε έχετε μεγαλώσει σε καλύτερες συνθήκες. Απλά υπάρχει μικρότερη επιβολή του νόμου απο τις αρχές.

?

O cos_dr πάει πενήντα χρονών και πλέον δεν θυμάται τι έφαγε χθες, πόσο μάλλον αν ήταν αλήτης και έκανε κόντρες, χόρτο, βάρη και έπαιζε ξύλο ,άλλαζε γκόμενες,..........................

Εγώ θυμάμαι πως άκουγα Stereo Nova, Active Member, TXC, Λεκτικό, Goin' Through, ΝΕΒΜΑ

αυτός ο 12ος είναι underground , είναι μεταγενέστερος, δεν τον γνωρίζω καλά τον κύριο και νιώθω πολύ γέρος πια να τον γνωρίσω τώρα αχαχαχαχαχαχαχαχαχα?

Τώρα βλέπω καμια DUA LIPA η καμιά άλλη POP σταρ σαν γεροντάκι που του τρέχουν τα σάλια και σε καμια δεκαριά χρόνια, θα πηγαίνει και το χέρι κάτω, θα ανοίγει το φερμουάρ και...................................?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα?

?

O cos_dr πάει πενήντα χρονών και πλέον δεν θυμάται τι έφαγε χθες, πόσο μάλλον αν ήταν αλήτης και έκανε κόντρες, χόρτο, βάρη και έπαιζε ξύλο ,άλλαζε γκόμενες,..........................

Εγώ θυμάμαι πως άκουγα Stereo Nova, Active Member, TXC, Λεκτικό, Goin' Through, ΝΕΒΜΑ

αυτός ο 12ος είναι underground , είναι μεταγενέστερος, δεν τον γνωρίζω καλά τον κύριο και νιώθω πολύ γέρος πια να τον γνωρίσω τώρα αχαχαχαχαχαχαχαχαχα?

Τώρα βλέπω καμια DUA LIPA η καμιά άλλη POP σταρ σαν γεροντάκι που του τρέχουν τα σάλια και σε καμια δεκαριά χρόνια, θα πηγαίνει και το χέρι κάτω, θα ανοίγει το φερμουάρ και...................................?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα?
Πώς και δεν τον άκουσες τον 12ο το 2010-11 που ήταν στα πικ του?

Trending...

Νέα θέματα

Back