Γνώμη για κάρτα ήχου

Παρέλειψα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν για μια καλή επιλογή κάρτας ήχου. Όπως ανέφερα αγόρασα τελικά την Steinberg ur22.

Δυο λόγια για την κάρτα από την πρώτη μου επαφή με αυτήν:

Φαίνεται πολύ καλή κατασκευή. Ωραία αίσθηση των knobs .

Αρκετά χρονοβόρα η εγκατάσταση. Πρεπει να κατεβάσεις 15 GB λογισμικό, μετά να γίνει εγκατάσταση, να γράψεις κωδικούς, να κάνεις registration κλπ. Όλα καλά όμως χωρίς πρόβλημα.

Το manual είναι σε pdf στο CD και είναι 750 σελίδες οπότε ούτε λόγος για εκτύπωση (είμαι fun του έντυπου για αυτό το λέω :) )

Πάντως οι οδηγίες δεν απευθύνονται 100% στην έκδοση Cubase AI αλλά γενικά για όλες τις εκδόσεις, οπότε κάτι που γράφει μπορεί να το έχει κάπως διαφορετικά το περιβάλλον.  Πιο γρήγορο μου φαίνεται να βρίσκω κάτι ψάχνοντας στο Youtube παρά στο manual Πάντως!

Το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω με την χαμηλή στάθμη του (φθηνού) μικροφώνου,,  πάει αρκετά καλύτερα, πειράζοντας τα gain στο Cubase, όπως συμβούλεψε ο Μανώλης. Ίσως να φταίει και το φθηνό μικρόφωνο. Αν καταφέρω να δανειστώ ένα πιο καλό θα δοκιμάσω.

Τα λεφτά της (129€ και μάλιστα σε 24 άτοκες δόσεις!!!! ούτε 3 καφέδες το μήνα δηλαδή) τα αξίζει και με το παραπάνω. Μόνο το λογισμικό που παίρνεις αξίζει!!

Πιστεύω η κάρτα είναι μια καλή αγορά, τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες, τις οποίες υπερκαλύπτει.

Έχω πελαγώσει με το Cubase. Είναι χάος για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ (μόνη επαφή μου ήταν το Audacity). Παρόλα αυτά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις όταν βρεθείς μπροστά του. Όμως πιστεύω αν μάθεις τις δυνατότητές του τότε φυσάς! Έχει να πέσει πολύ διάβασμα και ψάξιμο στο Internet τώρα. Μετά με περιμένει το midi όπου έχω μαύρα μεσάνυχτα! για αυτό έγραψα, η αγορά είναι πολύ περισσότερο από τις δυνατότητές μου και τις γνώσεις μου, αλλά νομίζω αυτός είναι ο σκοπός, να εξελίσσεσαι!

Ευχαριστώ όλους και πάλι και συγνώμη αν σας έπρηξα κάποιες στιγμές (που σίγουρα σας έπρηξα δηλαδή, τι να λέμε τώρα!) :)

Για το μικροφωνο κοιτα και το plugin RVOX της WAVES ( μπαίνει στο insert του καναλιού του μικροφωνου)

Θαυματουργο.

Όπως και το  L2 (μπαίνει στο insert του stereo out) για να κρατάει ψηλά τα level ακρόασης χωρις  peak,  όσο γινονται οι ηχογραφήσεις.

Καλό φαίνεται . Έχει όμως και 50€... Αυτό που προτείνεις, παίζει με το Cubase; το βλέπει;

Καλό φαίνεται . Έχει όμως και 50€... Αυτό που προτείνεις, παίζει με το Cubase; το βλέπει;
Ναι φαίνεται ακριβό.

Αν όμως η κάρτα σου και το μικρόφωνο σου κοστίζει ας πούμε 150 ευρω, αν τα άκουγες με το plugin, μπορεί και να εδινες τα διπλα ή τριπλά.

Παιδιά μετά από πολύ σκέψη και λαμβάνοντας υπόψη τις γνώμες σας κατέληξα στην scarlett 2i4.

Βασικα ηχογραφήσεις θα κάνω τον Αύγουστο. Λέτε αν περιμένω μέχρι τον Αύγουστο να πέσει η τιμή της? ή μπορεί να ακριβηνει? Ποια είναι η τάση της αγοράς συνήθως? 
Τελικά αγόρασα τον Απρίλη την Steinberg ur22 MKII στα 160€ και τώρα έχει πέσει στα 115€! Αυτά προς κάθε ενδιαφερόμενο

Προλάβετε! Είναι τιμή ευκαιρίας, μόλις 99€!!. (η scarlett solo που δεν έχει ούτε τις μισές δυνατότητες κοστίζει περισσότερο!) Η κάρτα γενικά έχει πέσει στα 115€ (τιμή thomann) από 150€ που είχε..

Είναι πολύ καλή δοκιμασμένη. Όποιος ψάχνεται αυτόν τον καιρό, αξίζει!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα στη παρέα!

Για να μην ανοίγω νέο θέμα.  
έχω εδώ και χρόνια την native Instruments audio kontrol 1, κυρίως γράφω κιθάρα κατευθείαν με vst και μικρόφωνο μόνο για την ακουστική. 
αξίζει η αναβάθμιση σε audient id22 ή κάποια άλλη πρόταση μέχρι τα 400€;

αν η χρήση που την προορίζεις παραμένει ίδια με αυτή που ήδη αναφέρεις, παρότι η id22 είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σήμερα στα λεφτά της, προσωπικά δεν θα σου πρότεινα να προβείς στην αγορά της (ή όποιας άλλης ανάλογης)...

εφόσον δουλεύει χωρίς προβλήματα, η δική σου παραμένει παρά τα χρόνια της αξιολογότατη ως λύση για κάλυψη των αναγκών σου (τηρουμένων των αναλογιών)... αν οι απαιτήσεις σου αλλάξουν στο μέλλον, το εξετάζεις εκ νέου το θέμα...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back