Γνωμη για distortion

AnestisK.

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερα,

Ψαχνω ενα metal distortion για slipknot, avenged sevenfold, machine head, godsmack metallica κλπ. Με ενδιαφερει να ειναι αρκετα "βαρυ" για να βγαζει καλες αρμονικες (στυλ slipknot) αλλα να μπορω να παιζω και κατι λιγοτερο "τζιτζικι" σε στυλ metallica.. Ειδα το hardwire tl-2 και μου φανηκε αρκετα καλο επισης ειδα και το digitech metal master και νομιζω οτι κανει για αυτα που θελω.. Πειτε μου γνωμες γιˊ αυτα τα  και κανˊτε μου καμια αντιπροταση.

Επιπλεον εξοπλισμος: ESP LTD EC-401 και Marshall MG50FX

Ευχαριστω!

Κάνε μια αναζήτηση σε παλαιότερα θέματα του φόρουμ για heavy distortion πετάλια που ενίοτε "μεταλλίζουν"... υπάρχει άφθονο υλικό. Δυστυχώς όμως, δεν πρόκειται να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους στον ενισχυτή που διαθέτεις, όπως θα έκαναν σε έναν καλό καθαρό λαμπάτο. Επομένως, ίσως να αξίζει τον κόπο να ξεκινήσεις την βελτίωση του σετάπ σου από εκεί και να μην θυσιάσεις χρήματα αλλού αυτή τη στιγμή.

Για τον ενισχυτη μου γενικα ακουω κακες αποψεις αλλα εμενα, τουλαχιστον το καθαρο του, μου φαινεται αξιοπρεπεστατο, και ναι εχω δοκιμασει και αρκετους λαμπατους... Φανταζομαι θα παιζει ρολο και πως η εκδοση των 50 watt που εχω εχει 12αρι ηχειο σε αντιθεση με αυτη των 30 watt που εχει 10αρι...

Ριξε μια ματια

Οπως βλεπεις μεχρι και το mt-2 με τις αναλογες ρυθμισεις αποβαλει καποια απο τα τζιτζικια

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το digitech metal master το έχω και αν και δεν το πολυχρησιμοποιώ πιά νομιζω οτι κανει για αυτα που θελεις  ;)

Καταρχήν για το άκουσμα που θέλεις κούρδισε 1 1/2  τόνο κάτω και βάλε 11άρες χορδές. Θα δεις οτι ακόμα και με τον εξοπλισμό που ήδη έχεις θα καταλάβεις διαφορά.

¨Ενα καλό λαμπάτο πετάλι distortion είναι το επόμενο βημα, αν και εγώ θα έλεγα πρώτα ενισχυτή αλλά ξέρω οτι όταν μας μπει κάτι στο μυαλό είναι σπαστικό να σου λένε όλοι "ναι αλλα πρώτα πάρε το τάδε, άλλαξε πένα, χορδές ενισχυτή ,σπίτι αυτοκίνητο,γκόμενα", χαχαχα.

Μια πολύ καλή επιλογή κατα τη γνώμη μου είναι

http://www.thomann.de/gr/tonebone_plexitube.htm

ΥΓ Την κιθάρα σου δεν την ξέρω αλλά υποθέτω οτι έχει διπλό στη γέφυρα, ε? Αλλιώς αντίο αρμονικές...ότι πετάλι ενισχυτη κτλ κτλ και να εχεις.

Την κιθαρα την εχω κουρδισει πιο χαμηλα αλλα εχω 10αρες χορδες... Δεν θα ειναι πολυ χοντρες οι 11αρες ???

Οσο για το πεταλι πολυ ωραιο αλλα ακριβο ρε φιλε.. Καμια πιο φθηνη λυση;

digitech metal master+100

Ήταν το πρώτο πετάλι που πήρα ποτέ μου :')

αλλά ακόμα το χρησιμοποιώ για κάποια lead μέρη και για κάποια

high gain ρυθμικά(βέβαια το βοηθώ καμιά φορά πιο πριν με κομπρέσορα και ένα

distortion ή overdrive πετάλι) απλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι

τζιτζικίζει πολύ οπότε αν θες να παίξεις μαζί του σου προτείνω να του

έχεισ το hi μέχρι 11 o'clock το πολύ και να του έχεις πολύ πάνω το low

κ μετά να πας στα eq του ενισχυτή κ να φτιάξεις τον ήχο ήχο όπως θέλεις.

lucky luke είπε:
ΥΓ Την κιθάρα σου δεν την ξέρω αλλά υποθέτω οτι έχει διπλό στη γέφυρα, ε? Αλλιώς αντίο αρμονικές...ότι πετάλι ενισχυτη κτλ κτλ και να εχεις.
Ναι... την ίδια ακριβώς άποψη έχουν και όσοι έγραψαν τη μισή κιθαριστική ιστορία.

fr.gif

bloody_sunday είπε:
Ναι... την ίδια ακριβώς άποψη έχουν και όσοι έγραψαν τη μισή κιθαριστική ιστορία.

fr.gif
Αν εσύ μπορείς και βγάζεις αρμονικές, στο στυλ που εννοεί το παιδί, με μονό στη γέφυρα μαγκιά σου, και δεν το λέω ειρωνικά!!!

Βασικα παρε το Metal Muff της Electro-Harmonix...Παιζεις τα παντα...Απο θρασοντεθ μεχρι μπλουζ...Και ας το λενε Metal Muff ;D ;D ;D

Δεν νομιζω πως θα του κάνει ιδιαίτερα το μεταλ μαφ, το έχω το

πετάλι κ ειναι απο τα πιο αγαπημένα μου και το κύριο distortion μου

αλλα δεν είναι για hi gain ήχους, το έχω ξεκοκαλίσει το συγκεκριμενο πετάλι

και έχω καταλήξει πως ταιριάζει σε πιο οργανικούς ήχους και στις σωστές

ρυθμίσεις είναι απο τα λίγα μεταλοπέταλα που αφήνουν την κιθάρα να

αναπνεύσει. Αλλά νομίζω ο φίλος μας χρειάζεται μια πιο πνιχτή σφιχτή παραμόρφωση

για πιο ακραία πράγματα όπου αν θέλει να παίξει κάτι πιο light σε στυλ metallica

κατεβάζει απλώς το morph του metal master k είναι έτοιμος.

AnestisK. είπε:
Την κιθαρα την εχω κουρδισει πιο χαμηλα αλλα εχω 10αρες χορδες... Δεν θα ειναι πολυ χοντρες οι 11αρες ???

Οσο για το πεταλι πολυ ωραιο αλλα ακριβο ρε φιλε.. Καμια πιο φθηνη λυση;
Αφού έχεις ήδη 10αρες δεν είναι και τόσο πρόβλημα οι 11αρες, με την προυπόθεση όμως να κουρδίσεις 1 1/2 τόνο κάτω.

Minoru είπε:
Δεν νομιζω πως θα του κάνει ιδιαίτερα το μεταλ μαφ, το έχω το

πετάλι κ ειναι απο τα πιο αγαπημένα μου και το κύριο distortion μου

αλλα δεν είναι για hi gain ήχους, το έχω ξεκοκαλίσει το συγκεκριμενο πετάλι

και έχω καταλήξει πως ταιριάζει σε πιο οργανικούς ήχους και στις σωστές

ρυθμίσεις είναι απο τα λίγα μεταλοπέταλα που αφήνουν την κιθάρα να

αναπνεύσει. Αλλά νομίζω ο φίλος μας χρειάζεται μια πιο πνιχτή σφιχτή παραμόρφωση

για πιο ακραία πράγματα όπου αν θέλει να παίξει κάτι πιο light σε στυλ metallica

κατεβάζει απλώς το morph του metal master k είναι έτοιμος.
Κοιτα...Ισως φταιει ο ενισχυτης σου η να μην σου αρεσει και χαρακτηρας του πεταλιου αλλα και γω με τις καταλληλες ρυθμισεις παιζω θρας, πιο παλιο χεβυ ακομα και γκλαμ και παλιομπλουζιες... Ισως πρεπει να ψαχτεις λιγο περισσοτερο... Ας πουμε τωρα εχω το treble 2 o'clock το mid 9-10 o'clock τα μπασα 12 o'clock και παιζω θρας...Θελει παρα πολυ ψαξιμο αυτο το πεταλι...Παντως φιλε Ανεστη αξιζει μια ''αυτιά'' το πεταλι...Και μετα αποφασιζεις μονος σου...

Οποτε μεχρι στιγμης εχουμε το metal muff και το metal master τα οποια και θα παω να ακουσω... καμια αλλη προταση; καμια γνωμη για  το hardwire που αναφερω στην αρχη;;

AnestisK. είπε:
Οποτε μεχρι στιγμης εχουμε το metal muff και το metal master τα οποια και θα παω να ακουσω... καμια αλλη προταση; καμια γνωμη για  το hardwire που αναφερω στην αρχη;;
Αφού εντελώς λανθασμένα απορρίφθηκε η αλλαγή ενισχυτή εξοικονομώντας χρήματα από την αγορά πεταλιού και από την πώληση του παρόντος...

Κάνε μια αναζήτηση σε παλαιότερα θέματα του φόρουμ για heavy distortion πετάλια που ενίοτε "μεταλλίζουν"... υπάρχει άφθονο υλικό.

Φίλε εκπληκτικό πετάλι είναι και το Fullbore Metal της MXR:

http://www.jimdunlop.com/product/m116-fullbore-metal

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, ένας δυνατός λαμπάτος με καλό και δυνατό gain θα σου δώσει απίστευτο ήχο. Πολλές "βαριές" μπάντες στηρίζουν εκεί τον ήχο τους και όχι σε πετάλια.

Παιδια ειπαμε δεν σκεφτομαι την αμεση αλλαγη ενισχυτη...

Οσο για το fullbore metal, δεν παραειναι τζιτζικι ???

Ωραία όλα τα παραπάνω...ρίξε μιά ματιά και στο PisdiYAUwot της Emma Electronics. Yπερευέλικτο πετάλι για πολλά και διαφορετικά ακούσματα (hard rock μέχρι extreme metal) και κοστίζει 200 euro. http://www.emmaelectronic.com/products/PisdiYAUwot/PisdiYAUwot.html

Ακόμα ένα ωραίο βιντεάκι:

Ο ενισχυτής αυτός δεν μπορεί να γίνει όσο βόθρος θες  8)

Το muff δεν μπορεί να τζιτζικίσει σε επίπεδα slipknot....τίμιο αλλά μουντό για όσα θες.Μόνο του σίγουρα δεν στέκεται.Για boost να το δεις βέβαια.

lucky luke είπε:
Έχω ακούσει στριγκλίσματα zakk wylde από φίλους με single coil.Φιλικά σου λέω ότι πρέπει να δουλέψεις την τεχνική σου.

Φίλε ανέστη τα δύο πρώτα που σου γράφω δυστυχώς ισχύουν.Προτάσεις δεν έχω να σου κάνω πολλές γιατί ασχολούμαι με το μπάσο κυρίως αλλά στο search του φόρουμ θα βρεις άπειρα όπως ο βλάδυ σάνδεϊ είπε.  :)

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back