Γνωμη για αγορα κιθαρας Gibsonκαι ενισχυτη Fender

παρε μια απ τις άλλες επιλογές σου.......... 335 ή LP όπως ειπες .....την λουσιλ άστην για τον ΒΒ Κing ;)

yannis37 είπε:
παρε μια απ τις άλλες επιλογές σου.......... 335 ή LP όπως ειπες .....την λουσιλ άστην για τον ΒΒ Κing ;)
Ή για τον Marathon που θέλει να νοιώθει τις κιθάρες παραγματικές .............  :P

audiokostas είπε:
Ή για τον Marathon που θέλει να νοιώθει τις κιθάρες παραγματικές .............  :P
Μα επειδή, έχω παίξει με αυτή τη κιθάρα αρκετά και είχα πάθει πλάκα...πήρα τη μικρή (μακρινή) ξαδέλφη...χωρίς βαρύτονους και στερεοφωνικούς πειρασμούς ;)

yannis37 είπε:
παρε μια απ τις άλλες επιλογές σου.......... 335
Και εγώ ψηφίζω την (αγαπημένη) 335. :)

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία με τη Lucile,μου φαίνονται λίγο εξειδικευμένα/υπερβολικά τα χαρακτηριστικά της,για το σκοπό που τη θέλεις(όταν μάλιστα οι εναλλακτικές δεν είναι Squier ή Epiphone,αλλά Gibson 335 και LP custom).

+1 για την "απλή" ES335 ;)

Και κατά προτίμηση με block inlays:

112653.jpg

http://www.thomann.de/gr/gibson_es335_reissue_atb_block_inlays.htm

skantzos είπε:
βαρύτονη εννοείτε με το varitone, έτσι; γιατί κλίμακα gibson έχει (24.75'')
Σωστός.

Το οποίο δεν έχει να κάνει (όπως και η στερεοφωνία) με το playability της κιθάρας.

Οι ερωτήσεις σου θα απαντηθούν πολύ γρήγορα εαν πιάσεις τα όργανα στα χέρια σου.

Η lucille είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση semiacoustic κιθάρας (no f-holes, stereo, varitone κλπ), η Les paul είναι από τα κλασσικότερα όργανα και η 335 έχει τον ιδανικότερο ήχο γι αυτό που περιμένουμε συνήθως να ακούσουμε ως blues συγκεκριμένου ρεύματος (ξέρω ότι θα πέσουν να με φάνε, γνωρίζω ότι το blues είναι στα δάκτυλα και στον παίκτη, υπάρχουν εξαιρετικές κιθάρες για blues με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά κλπ κλπ αλλά πρέπει κάπως να βοηθήσουμε!).

Στην αθήνα υπάρχουν σε γνωστά καταστήματα οπότε και μπορείς να πάρεις μια γεύση. Έχε υπόψη σου την αγορά μεταχειρισμένου, ειδικά για την περίπτωση της les paul αφού μπορείς να βρείς και custom στα ίδια χρήματα που βρίσκεις καινούργια την Lucille αλλά και την 335. Εγώ πάντως αγόρασα την 335 πρόσφατα και είναι η αγαπημένη μου κιθάρα, και ίσως από τα καλύτερα όργανα που έχω πιάσει ποτέ στα χέρια μου.

Όσον αφορά τους προβληματισμούς περι all around χαρακτηριστικών, καλύτερα να τους αφήσεις για τους session players που ψάχνουν μια κιθάρα να τα κάνει όλα, καθώς έχουν να καλύψουν ευρύ φάσμα μουσικών. Από την στιγμή που εσύ ξέρεις τι θες να παίξεις (και δεν σε βλέπω να το γυρίζεις στο μεταλ από αυτήν την ηλικία), διάλεξε αυτήν που θα σου 'μιλήσει' καλύτερα από όλες τις απόψεις.

Εδιτ: το varitone δεν σημαίνει βαρύτονη κιθάρα!

http://www.guitarzone.com/forum/topic/186715-gibsons-varitone-knob/

To point μου ειναι ακριβώς ότι varitone =! βαρύτονη κιθάρα. Έκανα βιαστική παράθεση, διορθώνω με video.

Η ειρωνία πάντως, δεν βοηθάει στην συζήτηση.

Ευχαριστω για τις συμβουλες σας.Πραγματι ndnikola  δεν νομιζω να παιξω metal To εχω βαρεθει.Ειναι για πιο νεους.Προτιμαω περισσοτερο blues η jazz

Σας ευχαριστω  ολους για τις συμβουλες

Μιας και έχει συζητηθεί ελάχιστα στο φόρουμ, ας "ταράξω" λίγο τα νερά

με μια ξεχασμένη πανέμορφη gibson..

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/ES/Gibson-Custom/ES-137-Classic.aspx

Αν δεν κάνω λάθος είναι στο budget του φίλου μας, αν και ομολογώ ότι δεν την έχω παίξει

είμαι ερωτευμένος μαζί της εμφανισιακά, ηχητικά δεν πρέπει να απέχει απο αυτό που ψάχνει

ο φίλος (διαψεύστε με αν κάνω λάθος).

Ο Matthew Followill πάντως που την χρησιμοποιεί μπορω να πω ότι κατα την γνώμη μου έχει μαγικό ηχο :) -Με την επιφύλαξη πάντα ότι μιλάω για αλλον κιθαρίστα και όχι απο προσωπική πείρα.

Το καλό με την συγκεκριμένη ES-137 είναι ότι έχει τον μαγικό διακόπτη Vari-tone για ευελιξία & ποικιλία ήχων! Αν τα είχα θα την έπαιρνα με τα χίλια και θα της κότσαρα και ένα Bigsby B7 όπως έχει και ο Greg.

Για εμενα ειναι η καλυτερη κιθαρα με humbuckers που  βγαζει αυτη τη στιγμη η Gibson μια και τα εχει ΟΛΑ....

και εβενους, και περλες και χρυσαφια & binding (αν ειναι να παρει καποιος Gibson γιατι να μην παρει το full enchilada? ;D)

και ειναι σκαφος (αρα και πιο ευελικτη)

και ειναι πανεμορφη

και ειναι "μοναδικη" (δεν την εχει ολη η γειτονια οπως την LP & ES335 ;D)

και εχει ΜΠΡΑΤΣΑΡΑ

και εξαιρετικους μαγνητες....

what is not to like?

Gibson ES-137 Custom Review & Demo

Παιδια ως προς τον ενισχυτη ενταξει ο fender blues junior η τον Deluxe Reverb

που προτεινει ο pascal?

SF γιατι ο hot rod deluxe 40w λαμπατος και αυτος ειναι πιο φθηνος απο τον 65 reverb ο οποιος ειναι 22w?Απευθυνομαι σε εσενα γιατι απο οτι βλεπω εισαι ειδημονας σους fender και οχι μονο.

SF γιατι ο hot rod deluxe 40w λαμπατος και αυτος, ειναι πιο φθηνος απο τον 65 reverb ο οποιος ειναι 22w?

Απευθυνομαι σε εσενα γιατι απο οτι βλεπω εισαι ειδημονας σους fender και οχι μονο

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back